Fibel i Le Talek, Zvezdin tandem za mirnu mrežu!

Doduše, samo na domaćoj sceni...

Fudbal 26.11.2016 | 08:00
Fibel i Le Talek, Zvezdin tandem za mirnu mrežu!
Poslednjih godinu dana Crvena zvezda muku muči sa štoperima. Trener Miodrag Božović nikako da nađe stabilan i, pre svega, maksimalno pouzdan tandem, a dodatne probleme zadaju mu povrede.

Damien Le Talek je posle eliminacije u kvalifikacijama za Ligu šampiona od Ludogoreca i definitnivno prekomandovan iz veznog reda u zadnju liniju, gde se iskristalio kao najbolje rešenje za jednog od dva centralna defanzivna igrača. To potvrđuje klupska statistika, po kojojFrancuz ima najveći broj dobijenih duela u odbrani po meču, kao i najviše uspešnih startova na loptu.

Le Talek se u poslednje vreme na terenu najčešće nalazio sa Aleksandrom Lukovićem, međutim, kapiten je nezgodno pao na ruku prošlog vikenda u Kruševcu i teško da će na teren ponovo pre proleća.

U međuvremenu, povređen je i Zoran Rendulić (koleno), koji je počeo sezonu kao starter, ali su ga malo povrede, malo odluke trenera, potpuno izbacile iz tima.

Odsustvo dvojice iskusnih defanzivaca otvorilo je vrata za novu šansu Tomasu Fibelu.

Stameni Francuz doveden je prošlog leta iz Mordovije da nadomesti rupu u odbrani, ali se nije proslavio. Jeste pokazao mnogo više od Brazilca Edsona koji se ispostavio kao jedan od najvećih promašaja u klupskoj istoriji, ali nedovoljno da bi redovno bio na terenu.

Fibel je bio na "hlađenju" od revanš mečeva sa Sasuolom u kvalifikacijama za Ligu Evrope, uz nastup u Kupu, protiv BSK Borče, sve do Lukovićeve povrede u Kruševcu, kada je zamenio kapitena.

Ponovo je bio nesiguran, zaradio žuti karton posle manje od jednog minuta na terenu, a kasnije umalo i crveni, ali je ukupno gledano, uspešno odradio svoj posao. Igrači Napretka nisu uspeli da zatresu mrežu crveno-belih, koji su se u Beograd vratili sa tri boda (1:0).

Gostovanje u Gornejm Milanovcu, kod Metalca u subotu (15.00, TV Arena Sport), biće nova prilika za francuskog štopera da uveri stručni štab i rukovodstvo Zvezde da ne zaslužuje svoje ime na transfer listi u januarskom prelaznom roku, o čemu se već neko vreme, nezvanično, priča.

Ako se vodimo statistikom, navijači crveno-belih ne moraju da brinu uoči duela sa Metalcem, jer kad god su na domaćoj sceni štoperski tandem srpskog šampiona činili dvojica Francuza, Le Talek i Fibel, mreža je mirovala.

Bilo je to protiv Voždovca u četvrtom kolu (3:0), protiv BSK Borče u osmini finala Kupa (3:0) i nedavno protiv Napretka (1:0), u 16. kolu Superlige. Zanimljivo je da su u svim tim mečevima na golu stajali različiti golmani. Kahriman protiv Voždovca, Supić protiv BSK Borče i Manojlović protiv Napretka.

Kada je reč o evropskim utakmicama, slika je mnogo drugačija. Fibel i Le Talek zajedno su igrali u oba duela protiv Sasuola, a podsetimo, Zvezda je u Italiji izgubila 0:3, dok je u Beogradu bilo 1:1, posle vođstva gostiju.

Kako će biti u subotu u Gornjem Milanovcu, videćemo...

Jasno je da Fibel mora maksimalno da "zapne" ako želi da vrati povrenje crveno-belih, jer neće imati još mnogo prilika do zimske pauze.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar