Страхиња Бошњак "профи" Партизана: Нови рођендан!

Млади фудбалер Страхиња Бошњак (рођен 1999. године) потписао уговор са Партизаном на три године. Тренер Марко Николић: "Важну поруку је послао свима - не прерано у иностранство".

Фудбал 24.11.2016 | 15:00
Страхиња Бошњак "профи" Партизана: Нови рођендан!
Партизан је одувек био познат по својој Омладинској школи, по играчима који су учили фудбал "код куће" и потом били носиоци игре првог тима. Многи великани Партизана ишли су баш тим путем.

Увек је у тиму Партизана било бар неколико играча који су били "домаћи", који су изашли из "фабрике" Омладинске школе. Тако сада у првом тиму играју штопер Никола Миленковић, нападач Душан Влаховић, близу првог тима је још један нападач Ђорђе Јовановић... А од данас би ће у ширем кругу кандидата бити још један тинејџер - Страхиња Бошњак, рођен 1999. године, иначе капитен селекције играча рођених 1998. године.

Потписом уговора на три године (с обзиром на то да је малолетан то је максималан број година на који је могао да буде потписан уговор), Страхиња, који игра на месту централног дефанзивца, постао је пуноправни члан Првог тима Партизана. Наравно, пред њим је још много рада, мора да буде стрпљив, али с обзиром на то шта се о њему говори, није далеко дан када ће поносно носити дрес са бројем 5 на стадиону у Хумској, пред навијачима.

Спортски директор Ивица Илиев и тренер Марко Николић нису штедели речи хвале за овог момка. Рекавши да овим потписом "отвара зимски прелазни рок", Илиев је рекао да је и ово показатељ идеје струке у клубу - да и у будућности основу тима чине Партизанова деца.

"Страхиња је изузетно Изузетно квалитетно и талентовано дете. И пример је осталој деци, не само у нашој школи, већ и у Србији, јер је за шест месеци могао да оде као слободан играч. Међутим, он то није желео, желео је да постане првотимац Партизана. То је нека порука свима да не треба да се прескачу разреди и да само играње у Партизану јесте велики и максималан ниво. Тек после долазе репрезентативне каријере, иностранство... а без играња у првом тиму Партизана то је много теже доситићи. Страхиња је интелигентан момак и изузетно вапситан и све је то схватио и није долазило у питање да ли ће остати са нама", рекао је Илиев.

Тренер Марко Николић приметио је да тренутно у првом тиму нема великог броја играча који су изданци Партизанове школе, али да основна идеја јесте да се то "исправи", односно да се врати та селекција млађих играча из школе.

"Чињеница је да сада имамо групу момака коју предводе Миленковћ, Влаховић, Јовановић, Бирманчевић, Бошњак... а биће их још сутра. Ово је много важна порука коју је Страхиња послао и даје на значају и Партизану, и његовој школи и свим тим тренерима који раде са децом", каже Николић.

Открио је да је пре неколико дана имао разговор са Страхињом.

"Разговарали смо 5 минута. Показао је зрелост за своје године и послао је поруку и другим младим играчима који долазе после њега - да не напуштају ову земљу пре времена. Много је оних који су одлазили у велике клубове, али каријере су им одлазиле углавном доле.Страхиња је препознао прави пут, пут који води ка дресу првотимца Партизана. Изузетно сам задовољан и срећан његовом и одлуком његових родитеља", додао је тренер првог тима Партизана.

Страхиња Бошњак је пре годину и нешто "јаче" био прикључен припремама првог тима. Ипак, осећај који је данас имао је... неописив!

"Осећам понос и част што носим дрес овако великог клуба. Свако дете ово сања кад почне да тренира фудбал. Имам малу трему, јер је ово неописив осећај. И да сам имао дилеме око тога да ли ћу потписати професионални уговор, после разговора са тренером Николићем свака дилема је отклоњена", рекао је Страхиња и додао, уз дечачки осмех:

"Данас ми је други рођендан". 

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар