Strahinja Bošnjak "profi" Partizana: Novi rođendan!

Mladi fudbaler Strahinja Bošnjak (rođen 1999. godine) potpisao ugovor sa Partizanom na tri godine. Trener Marko Nikolić: "Važnu poruku je poslao svima - ne prerano u inostranstvo".

Fudbal 24.11.2016 | 15:00
Strahinja Bošnjak "profi" Partizana: Novi rođendan!
Partizan je oduvek bio poznat po svojoj Omladinskoj školi, po igračima koji su učili fudbal "kod kuće" i potom bili nosioci igre prvog tima. Mnogi velikani Partizana išli su baš tim putem.

Uvek je u timu Partizana bilo bar nekoliko igrača koji su bili "domaći", koji su izašli iz "fabrike" Omladinske škole. Tako sada u prvom timu igraju štoper Nikola Milenković, napadač Dušan Vlahović, blizu prvog tima je još jedan napadač Đorđe Jovanović... A od danas bi će u širem krugu kandidata biti još jedan tinejdžer - Strahinja Bošnjak, rođen 1999. godine, inače kapiten selekcije igrača rođenih 1998. godine.

Potpisom ugovora na tri godine (s obzirom na to da je maloletan to je maksimalan broj godina na koji je mogao da bude potpisan ugovor), Strahinja, koji igra na mestu centralnog defanzivca, postao je punopravni član Prvog tima Partizana. Naravno, pred njim je još mnogo rada, mora da bude strpljiv, ali s obzirom na to šta se o njemu govori, nije daleko dan kada će ponosno nositi dres sa brojem 5 na stadionu u Humskoj, pred navijačima.

Sportski direktor Ivica Iliev i trener Marko Nikolić nisu štedeli reči hvale za ovog momka. Rekavši da ovim potpisom "otvara zimski prelazni rok", Iliev je rekao da je i ovo pokazatelj ideje struke u klubu - da i u budućnosti osnovu tima čine Partizanova deca.

"Strahinja je izuzetno Izuzetno kvalitetno i talentovano dete. I primer je ostaloj deci, ne samo u našoj školi, već i u Srbiji, jer je za šest meseci mogao da ode kao slobodan igrač. Međutim, on to nije želeo, želeo je da postane prvotimac Partizana. To je neka poruka svima da ne treba da se preskaču razredi i da samo igranje u Partizanu jeste veliki i maksimalan nivo. Tek posle dolaze reprezentativne karijere, inostranstvo... a bez igranja u prvom timu Partizana to je mnogo teže dositići. Strahinja je inteligentan momak i izuzetno vapsitan i sve je to shvatio i nije dolazilo u pitanje da li će ostati sa nama", rekao je Iliev.

Trener Marko Nikolić primetio je da trenutno u prvom timu nema velikog broja igrača koji su izdanci Partizanove škole, ali da osnovna ideja jeste da se to "ispravi", odnosno da se vrati ta selekcija mlađih igrača iz škole.

"Činjenica je da sada imamo grupu momaka koju predvode Milenkovć, Vlahović, Jovanović, Birmančević, Bošnjak... a biće ih još sutra. Ovo je mnogo važna poruka koju je Strahinja poslao i daje na značaju i Partizanu, i njegovoj školi i svim tim trenerima koji rade sa decom", kaže Nikolić.

Otkrio je da je pre nekoliko dana imao razgovor sa Strahinjom.

"Razgovarali smo 5 minuta. Pokazao je zrelost za svoje godine i poslao je poruku i drugim mladim igračima koji dolaze posle njega - da ne napuštaju ovu zemlju pre vremena. Mnogo je onih koji su odlazili u velike klubove, ali karijere su im odlazile uglavnom dole.Strahinja je prepoznao pravi put, put koji vodi ka dresu prvotimca Partizana. Izuzetno sam zadovoljan i srećan njegovom i odlukom njegovih roditelja", dodao je trener prvog tima Partizana.

Strahinja Bošnjak je pre godinu i nešto "jače" bio priključen pripremama prvog tima. Ipak, osećaj koji je danas imao je... neopisiv!

"Osećam ponos i čast što nosim dres ovako velikog kluba. Svako dete ovo sanja kad počne da trenira fudbal. Imam malu tremu, jer je ovo neopisiv osećaj. I da sam imao dileme oko toga da li ću potpisati profesionalni ugovor, posle razgovora sa trenerom Nikolićem svaka dilema je otklonjena", rekao je Strahinja i dodao, uz dečački osmeh:

"Danas mi je drugi rođendan". 

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar