ФИФА: Напредак БиХ, благи пад Србије на 44. мјесто!

Прва репрезентација свијета остала је Аргентина, а дошло је до промјене на другом мјесто које сада заузима Бразил, док је Њемачка пала на треће. Фудбалска репрезентација Србиије назадовала је за једну позицију и сада се налази на 44. месту на најновијој ранг листи Међународне фудбалске федерације (ФИФА).

Фудбал 24.11.2016 | 13:30
ФИФА: Напредак БиХ, благи пад Србије на 44. мјесто!
Свјетска фудбалска федерације (ФИФА) објавила је ранг листу репрезентација за мјесец новембар. Од селекција из региона и даље је најбоље пласирана Хрватска која заузима 14. мјесто, док је БиХ на 27. позицији. За једно мјесто "змајеви" су напредовали у односу на пртходни мјесец.

Прва репрезентација свијета остала је Аргентина, а дошло је до промјене на другом мјесто које сада заузима Бразил, док је Њемачка пала на трећу позицију.

Након Хрватске и БиХ из региона на листи слиједе Србија на 44. мјесту, Словенија на 50, Црна Гора на 63, Македонија на 162. и Косово на 165.

Поредак првих десет: Аргентина, Бразил, Њемачка, Чиле, Белгија, Колумбија, Француска, Португал, Уругвај и Шпанија.

Србија је овог месеца прво ремизирала са Велсом 1:1 у квалификацијама за Мундијал у Русији, а потом поражена од Украјине у пријатељском мецу 2:0.

Српски национални тим има 650 бодова и налази се испред Јапана, Данске, Конга, Аустралије и Албаније.

Од ривала изабраника Славољуба Муслина из квалификационе групе, Република Ирска је након победе против Аустрије у Бечу скоцила за цак 10 позиција, на 23. место, Велс и Аустрија пали су за једну позицију, на 12, односно 31. место, Грузија је скоцила за три места на 119, а велики напредак остварила је и Молдавија скоком за 11 места на 162. место.

Наредна листа излази 22. децембра.

Извор: мондо.ба/Анадолија/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар