FIFA: Napredak BiH, blagi pad Srbije na 44. mjesto!

Prva reprezentacija svijeta ostala je Argentina, a došlo je do promjene na drugom mjesto koje sada zauzima Brazil, dok je Njemačka pala na treće. Fudbalska reprezentacija Srbiije nazadovala je za jednu poziciju i sada se nalazi na 44. mestu na najnovijoj rang listi Međunarodne fudbalske federacije (FIFA).

Fudbal 24.11.2016 | 13:30
FIFA: Napredak BiH, blagi pad Srbije na 44. mjesto!
Svjetska fudbalska federacije (FIFA) objavila je rang listu reprezentacija za mjesec novembar. Od selekcija iz regiona i dalje je najbolje plasirana Hrvatska koja zauzima 14. mjesto, dok je BiH na 27. poziciji. Za jedno mjesto "zmajevi" su napredovali u odnosu na prthodni mjesec.

Prva reprezentacija svijeta ostala je Argentina, a došlo je do promjene na drugom mjesto koje sada zauzima Brazil, dok je Njemačka pala na treću poziciju.

Nakon Hrvatske i BiH iz regiona na listi slijede Srbija na 44. mjestu, Slovenija na 50, Crna Gora na 63, Makedonija na 162. i Kosovo na 165.

Poredak prvih deset: Argentina, Brazil, Njemačka, Čile, Belgija, Kolumbija, Francuska, Portugal, Urugvaj i Španija.

Srbija je ovog meseca prvo remizirala sa Velsom 1:1 u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji, a potom poražena od Ukrajine u prijateljskom mecu 2:0.

Srpski nacionalni tim ima 650 bodova i nalazi se ispred Japana, Danske, Konga, Australije i Albanije.

Od rivala izabranika Slavoljuba Muslina iz kvalifikacione grupe, Republika Irska je nakon pobede protiv Austrije u Beču skocila za cak 10 pozicija, na 23. mesto, Vels i Austrija pali su za jednu poziciju, na 12, odnosno 31. mesto, Gruzija je skocila za tri mesta na 119, a veliki napredak ostvarila je i Moldavija skokom za 11 mesta na 162. mesto.

Naredna lista izlazi 22. decembra.

Izvor: mondo.ba/Anadolija/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar