Невоље за Етоа: Пријети му 10 година затвора!

Чека га и казна од 14.000.000 евра! Муке са суђењем за утају пореза из времена када је играо у Барселони...

Фудбал 25.11.2016 | 09:30
Невоље за Етоа: Пријети му 10 година затвора!
Самјуелу Етоу прети затвор! Шпански тужилац затражио је казну од 10 и по година затвора за камерунског фудбалера због утаје пореза. Ето се терети да је од пореских органа у периоду од 2006. до 2009. године утајио скоро 3.500.000 евра.

Поред тога, ако га прогласе кривим, Камерунац би могао да плати и казну од чак 14.000.000 евра.

Ето је, иначе, један од првих играча против којег су шпански порески органи покренули истрагу. После тог случаја, кренула је серија суђења против углавном бивших играча Барселоне, па су се на оптуженичкој клупи, поред осталих, нашли и Лионел Меси, Алексис Санчез и Нејмар.

Камерунски нападач тренутно игра за турску Анталију у коју је дошао у лето 2015. године из италијанске Сампдорије. Он се терети да је правио малверзације око права на коришћење свог лика у маркетиншке сврхе. Та права продао је двема компанијама из Шпаније и Мађарске, а оне су потписале уговор са Пумом која је годишње уплаћивала 1.500.000 евра. Испоставило се, међутим, да је управо Ето стајао иза обе компаније чиме је избегао плаћање пореза у висини од 45 посто.

Претходних година је Ето покушао да се оправда тврдњом да га је преварио његов економски консултант Ђозеп Месаљес против којег је пре три године поднео и судску тужбу. Управо је овај човек одговоран и што је Ето већ изгубио доста новца и власништво у неким компанијама јер је сумњивим уговорима преварио Камерунца.

Ништа од овога, међутим, није сметало искусном нападачу на терену, јер он и даље постиже голове. Прошле сезоне био је један од најбољих стрелаца турске Суперлиге са 17 голова на 26 утакмица у дресу Анталије.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар