Nevolje za Etoa: Prijeti mu 10 godina zatvora!

Čeka ga i kazna od 14.000.000 evra! Muke sa suđenjem za utaju poreza iz vremena kada je igrao u Barseloni...

Fudbal 25.11.2016 | 09:30
Nevolje za Etoa: Prijeti mu 10 godina zatvora!
Samjuelu Etou preti zatvor! Španski tužilac zatražio je kaznu od 10 i po godina zatvora za kamerunskog fudbalera zbog utaje poreza. Eto se tereti da je od poreskih organa u periodu od 2006. do 2009. godine utajio skoro 3.500.000 evra.

Pored toga, ako ga proglase krivim, Kamerunac bi mogao da plati i kaznu od čak 14.000.000 evra.

Eto je, inače, jedan od prvih igrača protiv kojeg su španski poreski organi pokrenuli istragu. Posle tog slučaja, krenula je serija suđenja protiv uglavnom bivših igrača Barselone, pa su se na optuženičkoj klupi, pored ostalih, našli i Lionel Mesi, Aleksis Sančez i Nejmar.

Kamerunski napadač trenutno igra za tursku Antaliju u koju je došao u leto 2015. godine iz italijanske Sampdorije. On se tereti da je pravio malverzacije oko prava na korišćenje svog lika u marketinške svrhe. Ta prava prodao je dvema kompanijama iz Španije i Mađarske, a one su potpisale ugovor sa Pumom koja je godišnje uplaćivala 1.500.000 evra. Ispostavilo se, međutim, da je upravo Eto stajao iza obe kompanije čime je izbegao plaćanje poreza u visini od 45 posto.

Prethodnih godina je Eto pokušao da se opravda tvrdnjom da ga je prevario njegov ekonomski konsultant Đozep Mesaljes protiv kojeg je pre tri godine podneo i sudsku tužbu. Upravo je ovaj čovek odgovoran i što je Eto već izgubio dosta novca i vlasništvo u nekim kompanijama jer je sumnjivim ugovorima prevario Kamerunca.

Ništa od ovoga, međutim, nije smetalo iskusnom napadaču na terenu, jer on i dalje postiže golove. Prošle sezone bio je jedan od najboljih strelaca turske Superlige sa 17 golova na 26 utakmica u dresu Antalije.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar