Балканско буре барута: Динамо Загреб би да купи Доналда за 1.500.000 евра!

Терзић: С њима нема преговора! Холанђанин из Црвене звезде на листи жеља хрватског првака, Уго Вијеира има две понуде из Кине, цена 1.000.000 евра!

Фудбал 25.11.2016 | 09:00
Балканско буре барута: Динамо Загреб би да купи Доналда за 1.500.000 евра!
Спрема се бомба зимског прелазног рока на подручју Балканског полуострва! Планира да је активира Динамо из Загреба. А њена детонација очекује се на Маракани.

Бар се томе нада први човек Модрих, Здравко Мамић, уверавајући да се шампион Хрватске интересује за везисту Црвене звезде Мичела Доналда и да не постоје никакве ванспортске препреке које би стопирале евентуални трансфер Холанђанина на Максимир.

Штавише, Мамић - који нема званичну функцију у Динаму, али се и даље за све пита и о свему одлучује - потврдио је да се некадашњи првотимац руске Мордовије налази у његовом фокусу.

„Чуо сам доста добрих ствари о Доналду, скаути Динама су га пратили на неколико утакмица. Засад клуб саставља листу жеља за зимски прелазни рок, а Доналд је на њој. Видећемо како ће се све одвојати наредних дана, има још времена до почетка зимског прелазног рока. Знам да је реч о квалитетном играчу који је много помогао Звезди и верујем да би се снашао и у Динаму“, рекао је Здравко Мамић у изјави за Информер и тако распалио страсти на подручју некадашње државе.

Мичел Доналд је у Србију стигао из Мордовије лета 2015. године. Обештећење руском клубу износило је 200.000 евра. Према проценама стручњака сад је његова цена око 1.500.000 евра, што је сума коју Загрепчани, као редовни учесници УЕФА такмичења, без проблема могу да плате.

„Што се Динама тиче, отворени смо за сарадњу. Уколико има добрих играча у Србији, ако клубови хоће да их пусте и ти момци желе да дођу код нас, ми ћемо их примити раширених руку. Немам, заиста, никакав проблем са тим што су они игрлаи у Србији, ту баријере не постоје. Уосталом, Доналд је Холанђанин, њему тек није битно“, додао је Мамић.

Информеру је потврђено да је Мичел Доналд на листи потенцијалних појачања Динама завршио захваљујући менаџеру Дарко Алегићу, иначе тесту Луиса Ибањеза, некадашњег левог бека хрватског првака који је једну сезону провео у Црвеној звезди.

„Ја сам људима у Динаму препоручио Доналда, као и још неке играче, али за Холанђанина су се баш заинтерсовали. Раније се спекулисало да Динамо хоће Давида Бабунског, међутим, то није тачно“, појаснио је Алегић.

С друге стране, на Маракани не желе ни да чују за продају Мичела Доналда. Поготово не Динаму из Загреба, јер би тај потез вероватно разљутио навијаче. Плус утицао на шампионске амбиције браниоца титуле. Зато...

„О продаји било којег играча Звезде Динаму из Загреба нема простора ни за размишљање, камоли за преговоре. Понављам, ни за Доналда, ни за било којег другог играча. Доналд је кичма Звездиног тима и потребан нам је за освајање још једна шампионске титуле. Он мора да остане до лета. Није ствар цене, већ нам је потребан“, уверава Звездан Терзић, генерални директор црвено-белих за Информер.

Опет, Звезда је принуђена да продаје, како би пронашла средства за несметан живот бар до лета. А први фудбалер који се налази на излазним вратима је - Уго Вијеира. Летос се причало да би Португалац могао у Марсељ или Олимпијакос, међутим, делује да ће из Србије пут Кине.

Према сазнањима Спортског журнала, два тамошња клуба су заинтересована да доведу стрелца осам голова ове и 20 прошле сезоне. У питању су Шангај СИПГ, на чијој клупи седи Андре Биљас Боас и Танђин Теда, предвођена Жаимеом Пашеком. Обојица су Португалци и имају увиду у могућности омаленог шпица, који би у најмногољуднију земљу света имао довољно времена да се спреми за почетак новог првенства, заказаног за 5. март.

Имајући у виду чињеницу да Уго Вијера не игра, највише због тога што није пристао на продужетак уговора, његова вредност је у међувремену са 2.500.000 евра на колико га је Звезда ценила у претходном прелазном року пала на 1.000.000 евра.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар