Balkansko bure baruta: Dinamo Zagreb bi da kupi Donalda za 1.500.000 evra!

Terzić: S njima nema pregovora! Holanđanin iz Crvene zvezde na listi želja hrvatskog prvaka, Ugo Vijeira ima dve ponude iz Kine, cena 1.000.000 evra!

Fudbal 25.11.2016 | 09:00
Balkansko bure baruta: Dinamo Zagreb bi da kupi Donalda za 1.500.000 evra!
Sprema se bomba zimskog prelaznog roka na području Balkanskog poluostrva! Planira da je aktivira Dinamo iz Zagreba. A njena detonacija očekuje se na Marakani.

Bar se tome nada prvi čovek Modrih, Zdravko Mamić, uveravajući da se šampion Hrvatske interesuje za vezistu Crvene zvezde Mičela Donalda i da ne postoje nikakve vansportske prepreke koje bi stopirale eventualni transfer Holanđanina na Maksimir.

Štaviše, Mamić - koji nema zvaničnu funkciju u Dinamu, ali se i dalje za sve pita i o svemu odlučuje - potvrdio je da se nekadašnji prvotimac ruske Mordovije nalazi u njegovom fokusu.

„Čuo sam dosta dobrih stvari o Donaldu, skauti Dinama su ga pratili na nekoliko utakmica. Zasad klub sastavlja listu želja za zimski prelazni rok, a Donald je na njoj. Videćemo kako će se sve odvojati narednih dana, ima još vremena do početka zimskog prelaznog roka. Znam da je reč o kvalitetnom igraču koji je mnogo pomogao Zvezdi i verujem da bi se snašao i u Dinamu“, rekao je Zdravko Mamić u izjavi za Informer i tako raspalio strasti na području nekadašnje države.

Mičel Donald je u Srbiju stigao iz Mordovije leta 2015. godine. Obeštećenje ruskom klubu iznosilo je 200.000 evra. Prema procenama stručnjaka sad je njegova cena oko 1.500.000 evra, što je suma koju Zagrepčani, kao redovni učesnici UEFA takmičenja, bez problema mogu da plate.

„Što se Dinama tiče, otvoreni smo za saradnju. Ukoliko ima dobrih igrača u Srbiji, ako klubovi hoće da ih puste i ti momci žele da dođu kod nas, mi ćemo ih primiti raširenih ruku. Nemam, zaista, nikakav problem sa tim što su oni igrlai u Srbiji, tu barijere ne postoje. Uostalom, Donald je Holanđanin, njemu tek nije bitno“, dodao je Mamić.

Informeru je potvrđeno da je Mičel Donald na listi potencijalnih pojačanja Dinama završio zahvaljujući menadžeru Darko Alegiću, inače testu Luisa Ibanjeza, nekadašnjeg levog beka hrvatskog prvaka koji je jednu sezonu proveo u Crvenoj zvezdi.

„Ja sam ljudima u Dinamu preporučio Donalda, kao i još neke igrače, ali za Holanđanina su se baš zaintersovali. Ranije se spekulisalo da Dinamo hoće Davida Babunskog, međutim, to nije tačno“, pojasnio je Alegić.

S druge strane, na Marakani ne žele ni da čuju za prodaju Mičela Donalda. Pogotovo ne Dinamu iz Zagreba, jer bi taj potez verovatno razljutio navijače. Plus uticao na šampionske ambicije branioca titule. Zato...

„O prodaji bilo kojeg igrača Zvezde Dinamu iz Zagreba nema prostora ni za razmišljanje, kamoli za pregovore. Ponavljam, ni za Donalda, ni za bilo kojeg drugog igrača. Donald je kičma Zvezdinog tima i potreban nam je za osvajanje još jedna šampionske titule. On mora da ostane do leta. Nije stvar cene, već nam je potreban“, uverava Zvezdan Terzić, generalni direktor crveno-belih za Informer.

Opet, Zvezda je prinuđena da prodaje, kako bi pronašla sredstva za nesmetan život bar do leta. A prvi fudbaler koji se nalazi na izlaznim vratima je - Ugo Vijeira. Letos se pričalo da bi Portugalac mogao u Marselj ili Olimpijakos, međutim, deluje da će iz Srbije put Kine.

Prema saznanjima Sportskog žurnala, dva tamošnja kluba su zainteresovana da dovedu strelca osam golova ove i 20 prošle sezone. U pitanju su Šangaj SIPG, na čijoj klupi sedi Andre Biljas Boas i Tanđin Teda, predvođena Žaimeom Pašekom. Obojica su Portugalci i imaju uvidu u mogućnosti omalenog špica, koji bi u najmnogoljudniju zemlju sveta imao dovoljno vremena da se spremi za početak novog prvenstva, zakazanog za 5. mart.

Imajući u vidu činjenicu da Ugo Vijera ne igra, najviše zbog toga što nije pristao na produžetak ugovora, njegova vrednost je u međuvremenu sa 2.500.000 evra na koliko ga je Zvezda cenila u prethodnom prelaznom roku pala na 1.000.000 evra.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar