Србин 100%! Голгетер Пријовић: Ако стигне Муслинов позив, стижем без размишљања!

У алманасима Лиге шампиона остаће записано да је један Србин постигао два гола у најефикаснијој утакмици елитног европског клупског такмичења!

Фудбал 25.11.2016 | 08:00
Србин 100%! Голгетер Пријовић: Ако стигне Муслинов позив, стижем без размишљања!
Центарфор Легије Александар Пријовић два пута је затресао мрежу у поразу од Дортмунда од 8:4.

Овај момак рођен у швајцарском Сент Галену има велику жељу да заигра за Србију. Препреке не постоје, пошто Пријовић није играо за А тим Швајцарске, већ само за младу селекцију. Уз то, он је већ играо за нашу репрезентацију, и то у категорији омладинаца и кадета.

- Желим да играм за Србију. Србин сам сто одсто. Рођен сам у Сент Галену, као и мој брат Новак и сестра Нина, али су моји родитељи, отац Миленко и мајка Мирјана, дошли из Србије. Заиста, осећам је као своју државу. Играо сам за кадетску и омладинску селекцију Србије. Онда сам престао да добијам позиве, а председник Сиона ме је тада наговорио да заиграм за Швајцарску како би клуб имао репрезентативца. Ипак, мој први избор је увек била Србија. И то никада нисам крио - рекао је Пријовић за „Блиц“.

Дакле, Србија може да рачуна на појачање у шпицу?

- Имам велику жељу да остварим тај сан! Ако ми стигне позив Славољуба Муслина, стижем на припреме без размишљања. Спреман сам да дам све од себе за „орлове“!

Тело вам је прекривено разним тетоважама, да ли има и нека са мотивима Србије?

- Много их је. Издвојио бих две - велики крст на леђима и портрет цара Душана.

У Дортмунду сет постали део историје. Какав је осећај?

- Било би боље да сам био на победничкој страни (смех). Али боље 8:4 него 12:0.

Легија је наша колонија

Осим Пријовића, за пољског шампиона играју и Мирослав Радовић, али и Немања Николић, момак рођен у Сенти, а сада репрезентативац Мађарске.

- Обојица играју супер. Мире је против Дортмунда наместио два гола, а и Николић се уписао у листу стрелаца. Велика су ми подршка - хвали саиграче Александар.

Пореде ме са Златаном

Дуга коса, везана у реп, тетоваже, позиција нападача, па још и голгетер. Свима је очигледно због чега вас пореде са Златаном Ибрахимовићем.

- Још док сам играо у Италији као клинац, почела су та поређења. Кажу да личимо. Посебно од када сам пустио косу и урадио све ове тетоваже. Прија, како да не прија када ме неко пореди са Златаном. Гледао сам га како је доминирао у Серији А када сам почињао у Италији и супер ми је када ми кажу да подсећам на њега - појаснио је Пријовић.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар