Srbin 100%! Golgeter Prijović: Ako stigne Muslinov poziv, stižem bez razmišljanja!

U almanasima Lige šampiona ostaće zapisano da je jedan Srbin postigao dva gola u najefikasnijoj utakmici elitnog evropskog klupskog takmičenja!

Fudbal 25.11.2016 | 08:00
Srbin 100%! Golgeter Prijović: Ako stigne Muslinov poziv, stižem bez razmišljanja!
Centarfor Legije Aleksandar Prijović dva puta je zatresao mrežu u porazu od Dortmunda od 8:4.

Ovaj momak rođen u švajcarskom Sent Galenu ima veliku želju da zaigra za Srbiju. Prepreke ne postoje, pošto Prijović nije igrao za A tim Švajcarske, već samo za mladu selekciju. Uz to, on je već igrao za našu reprezentaciju, i to u kategoriji omladinaca i kadeta.

- Želim da igram za Srbiju. Srbin sam sto odsto. Rođen sam u Sent Galenu, kao i moj brat Novak i sestra Nina, ali su moji roditelji, otac Milenko i majka Mirjana, došli iz Srbije. Zaista, osećam je kao svoju državu. Igrao sam za kadetsku i omladinsku selekciju Srbije. Onda sam prestao da dobijam pozive, a predsednik Siona me je tada nagovorio da zaigram za Švajcarsku kako bi klub imao reprezentativca. Ipak, moj prvi izbor je uvek bila Srbija. I to nikada nisam krio - rekao je Prijović za „Blic“.

Dakle, Srbija može da računa na pojačanje u špicu?

- Imam veliku želju da ostvarim taj san! Ako mi stigne poziv Slavoljuba Muslina, stižem na pripreme bez razmišljanja. Spreman sam da dam sve od sebe za „orlove“!

Telo vam je prekriveno raznim tetovažama, da li ima i neka sa motivima Srbije?

- Mnogo ih je. Izdvojio bih dve - veliki krst na leđima i portret cara Dušana.

U Dortmundu set postali deo istorije. Kakav je osećaj?

- Bilo bi bolje da sam bio na pobedničkoj strani (smeh). Ali bolje 8:4 nego 12:0.

Legija je naša kolonija

Osim Prijovića, za poljskog šampiona igraju i Miroslav Radović, ali i Nemanja Nikolić, momak rođen u Senti, a sada reprezentativac Mađarske.

- Obojica igraju super. Mire je protiv Dortmunda namestio dva gola, a i Nikolić se upisao u listu strelaca. Velika su mi podrška - hvali saigrače Aleksandar.

Porede me sa Zlatanom

Duga kosa, vezana u rep, tetovaže, pozicija napadača, pa još i golgeter. Svima je očigledno zbog čega vas porede sa Zlatanom Ibrahimovićem.

- Još dok sam igrao u Italiji kao klinac, počela su ta poređenja. Kažu da ličimo. Posebno od kada sam pustio kosu i uradio sve ove tetovaže. Prija, kako da ne prija kada me neko poredi sa Zlatanom. Gledao sam ga kako je dominirao u Seriji A kada sam počinjao u Italiji i super mi je kada mi kažu da podsećam na njega - pojasnio je Prijović.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar