СЛС: Укидају се плеј-оф и подјела бодова, УСКОРО!

Ни актуелни систем такмичења у Суперлиги, са плеј-офом, плеј-аутом и поделом бодова, неће још дуго. Већ од следеће сезоне враћа се стари, најављују из ФСС и Заједнице клубова Суперлиге.

Фудбал 24.11.2016 | 22:00
СЛС: Укидају се плеј-оф и подјела бодова, УСКОРО!
Тренутни систем такмичења у Суперлиги Србије дуго је и "живео". Целе две сезоне...

На састанку председника Фудбалског савеза Србије Славише Кокезе, челника ФСС и Заједнице клубова Суперлиге са представницима клубова разговарало се и о промени актуелног система такмичења са плеј-офом и плеј-аутом, односно поделом бодова после два круга.

Пре неколико година, када се разматрало о порменама које би унапредиле домаће такмичење и учиниле га "регуларнијим", само је Партизан био против система такмичења који се данас примењује. У међувремену су се црно-белима, очигледно, прикључили и други клубови.

С обзиром на то да међу клубовима Суперлиге Србије влада незадовољство тренутним системом, најављено је да ће се он у што је могуће краћем року променити. Тако ће најјаче домаће такмичење по ко зна који пут у последње две и по деценије мењати формат.

"Разговарали смо о промени система такмичења, односно о повратку на стари, без поделе бодова, плеј-офа и плеј-аута. У наредних десет дана председник ФСС Славиша Кокеза требало би да почне консултације са представницима клубова. Имам утисак да су суперлигаши за повратак на стари систем такмичења. Уколико буде тако, онда ћемо вероватно у сезони 2017/2018 играти без поделе бодова, плеј-офа и плеј-аута", најавио је Драгомир Лазовић, председник Заједнице Суперлиге за "Журнал".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар