SLS: Ukidaju se plej-of i podjela bodova, USKORO!

Ni aktuelni sistem takmičenja u Superligi, sa plej-ofom, plej-autom i podelom bodova, neće još dugo. Već od sledeće sezone vraća se stari, najavljuju iz FSS i Zajednice klubova Superlige.

Fudbal 24.11.2016 | 22:00
SLS: Ukidaju se plej-of i podjela bodova, USKORO!
Trenutni sistem takmičenja u Superligi Srbije dugo je i "živeo". Cele dve sezone...

Na sastanku predsednika Fudbalskog saveza Srbije Slaviše Kokeze, čelnika FSS i Zajednice klubova Superlige sa predstavnicima klubova razgovaralo se i o promeni aktuelnog sistema takmičenja sa plej-ofom i plej-autom, odnosno podelom bodova posle dva kruga.

Pre nekoliko godina, kada se razmatralo o pormenama koje bi unapredile domaće takmičenje i učinile ga "regularnijim", samo je Partizan bio protiv sistema takmičenja koji se danas primenjuje. U međuvremenu su se crno-belima, očigledno, priključili i drugi klubovi.

S obzirom na to da među klubovima Superlige Srbije vlada nezadovoljstvo trenutnim sistemom, najavljeno je da će se on u što je moguće kraćem roku promeniti. Tako će najjače domaće takmičenje po ko zna koji put u poslednje dve i po decenije menjati format.

"Razgovarali smo o promeni sistema takmičenja, odnosno o povratku na stari, bez podele bodova, plej-ofa i plej-auta. U narednih deset dana predsednik FSS Slaviša Kokeza trebalo bi da počne konsultacije sa predstavnicima klubova. Imam utisak da su superligaši za povratak na stari sistem takmičenja. Ukoliko bude tako, onda ćemo verovatno u sezoni 2017/2018 igrati bez podele bodova, plej-ofa i plej-auta", najavio je Dragomir Lazović, predsednik Zajednice Superlige za "Žurnal".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar