ЛШ: Ау, шта нас чека у 1/8-финала! А многе карте су отворене...

Можда дође Барселона - Бајерн, Јувентус - Арсенал, Атлетико - Сити, ПСЖ - Борусија...! Назиру се састави шешира за жреб осмине финала у Лиги шампиона...

Фудбал 24.11.2016 | 23:00
ЛШ: Ау, шта нас чека у 1/8-финала! А многе карте су отворене...
После петог кола у Лиги шампиона, позната су имена 13 од укупно 16 учесника осмине финала. За преостала четири места конкурише седам клубова, али и ту се назоире нбеки расплет. Тако да већ сада можемо да пројектујемо неке парове у осмини финала с обзиром да је у неким групама све решенео или је скоро решено око првог и друго места.

Сигурни учесници осмине финала су: Јувентус, Лестер, Борусија Дортмунд, Лестер, Монако, Бајер Леверкузен, Атлетико Мадрид, Бајерн Минхен, Барселона, Манчестер Сити, Арсенал и ПСЖ. Непознато је ко ће даље из групе Б пошто се ту за два места боре Наполи, Бенфика и Бешикташ, а сва три тима имају подједнаке шансе да прођу даље. За претпоследње место међу 16 је фаворит Порто који дочекује Лестер у последњем колу и победа му гарантује пролаз, а чак и пораз ако Копенхаген не победи у Брижу. За последњу визу се боре Севиља и Лион у међусобном оркшају у Француској где ће Шпанцима бити довољан бод.

Што се тиче првих места у групи и статуса носилаца у жребу, те привилегије су обезбедили Лестер, Монако, Атлетико и Барселона. Близу су ПСЖ који само треба да победи Лудогорец код куће, односно Јувентус који само треба да овери победу против загребачког Динама на свом терену. Реалу је неопходна победа против Борусије на свом терену у последњем колу, јер сваки други исход доноси лидерску позицију немачком тиму.

У случају реалног расплета који подразумева да прођу Порто и Севиља, односно да ПСЖ и Јуве овере прва места у својим групама, назире се састав шешира за жреб. Ако под реалним претпоставимо да ће и Реал победити Борусију, онда је све скоро познато осим расплета у групи Б између Бенфике, Наполија и Бешикташа.

Тако већ можемо да замислимо неке парове који би гарантовали спектакл у осмини финала. Жреб би могао да нам донесе дуеле Атлетико Мадрид - Манчестер Сити, Јувентус - Арсенал, Барселона - Бајерн, можда и ПСЖ - Борусија Дортмунд или ПСЖ - Реал Мадрид… Али и не толико атрактивне парове попут Лестер - Бајер Леверкузен или Монако - Порто… То су неке од реалних могућности. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар