LŠ: Au, šta nas čeka u 1/8-finala! A mnoge karte su otvorene...

Možda dođe Barselona - Bajern, Juventus - Arsenal, Atletiko - Siti, PSŽ - Borusija...! Naziru se sastavi šešira za žreb osmine finala u Ligi šampiona...

Fudbal 24.11.2016 | 23:00
LŠ: Au, šta nas čeka u 1/8-finala! A mnoge karte su otvorene...
Posle petog kola u Ligi šampiona, poznata su imena 13 od ukupno 16 učesnika osmine finala. Za preostala četiri mesta konkuriše sedam klubova, ali i tu se nazoire nbeki rasplet. Tako da već sada možemo da projektujemo neke parove u osmini finala s obzirom da je u nekim grupama sve rešeneo ili je skoro rešeno oko prvog i drugo mesta.

Sigurni učesnici osmine finala su: Juventus, Lester, Borusija Dortmund, Lester, Monako, Bajer Leverkuzen, Atletiko Madrid, Bajern Minhen, Barselona, Mančester Siti, Arsenal i PSŽ. Nepoznato je ko će dalje iz grupe B pošto se tu za dva mesta bore Napoli, Benfika i Bešiktaš, a sva tri tima imaju podjednake šanse da prođu dalje. Za pretposlednje mesto među 16 je favorit Porto koji dočekuje Lester u poslednjem kolu i pobeda mu garantuje prolaz, a čak i poraz ako Kopenhagen ne pobedi u Brižu. Za poslednju vizu se bore Sevilja i Lion u međusobnom orkšaju u Francuskoj gde će Špancima biti dovoljan bod.

Što se tiče prvih mesta u grupi i statusa nosilaca u žrebu, te privilegije su obezbedili Lester, Monako, Atletiko i Barselona. Blizu su PSŽ koji samo treba da pobedi Ludogorec kod kuće, odnosno Juventus koji samo treba da overi pobedu protiv zagrebačkog Dinama na svom terenu. Realu je neophodna pobeda protiv Borusije na svom terenu u poslednjem kolu, jer svaki drugi ishod donosi lidersku poziciju nemačkom timu.

U slučaju realnog raspleta koji podrazumeva da prođu Porto i Sevilja, odnosno da PSŽ i Juve overe prva mesta u svojim grupama, nazire se sastav šešira za žreb. Ako pod realnim pretpostavimo da će i Real pobediti Borusiju, onda je sve skoro poznato osim raspleta u grupi B između Benfike, Napolija i Bešiktaša.

Tako već možemo da zamislimo neke parove koji bi garantovali spektakl u osmini finala. Žreb bi mogao da nam donese duele Atletiko Madrid - Mančester Siti, Juventus - Arsenal, Barselona - Bajern, možda i PSŽ - Borusija Dortmund ili PSŽ - Real Madrid… Ali i ne toliko atraktivne parove poput Lester - Bajer Leverkuzen ili Monako - Porto… To su neke od realnih mogućnosti. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar