Зашто дјевојке воле опасне момке?

Широм света девојке се заљубљују у опасне момке, а такав тренд није заобишао ни Србију. Психолози тврде да за ову фаталну привлачност “лепотице и звери” постоји објашњење, међутим, девојке с Балкана се прилично разликују од оних из других земаља. Оно што их раздваја је – мотив.

Србија 23.11.2016 | 21:38
Зашто дјевојке воле опасне момке?
Клинички психолог са Војно-медицинске академије Лајко Пановић за Телеграф каже да живимо у земљи у којој је израђен нови тип морала, по којем је много важније имати него бити.

"Те девојке теже за богатством и моћи, а све оно што је мушкарац инвестирао у њу на крају дође на наплату. Притом, већина њих најчешће не поседује изграђене механизме стида, срама и одговорности, већ верују искључиво у принцип сад и овде. Не размишљају превише, једино им је важно задовољство" објаснио је он и нагласио да су многи млади окружени насилничким понашањем које долази са ТВ екрана, од политичара, родитеља, тако да у мору агресије лако може да дође до нежељених исхода.

Да је приврженост младих и лепих девојака опасним и брзим момцима честа и у свету, потврдио нам је Пановић, али је у том случају главни повод криза за очинском фигуром, а не погрешан систем вредности и осујећени морал.

Психолог Александра Јанковић сагласна је са тезом да жене воле мушкарце који имају моћ.

"Тада и она осећа да има право на исту ту демонстрацију моћи. Мисли да је и она важна и да заслужује поштовање. Код таквих девојака зна да буде изражена и патолошка потреба за узбуђењем, мањак самопоуздања и недостатак правог система вредности.

Понекад само верују да ће се поред жестоког лика осећати заштићено и вољено, а заборављају да у таквим везама могу да постану колатерална штета" закључила је Јанковићева и нагласила да је улога родитеља да подстичу другачији вредносни ситем у оквиру породице, у којем ће дух поново успоставити примат над телом и материјалним.

Извор: Телеграф.рс

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Михаило Микиц

23.11.2016 21:22

Од када свјет знаде за себ зене и лијепе дјевојке су вољеле увијек висе зестоке и проблематицне момке у цујем загрљај су оне осјецале мускост, заститу и сигурност, него момке лијепог понасања којима је недостајала као маминим синовима мускост: сигурност и упорност да зене освоје. У стари врене код зена су били на гласу СРБски хајдуци и ускоци, а сада зене висе воле превијане криминалце који својим дјевојкана могу да обезбједе привидно љепси зивот КРОЗ ноцне провиде и луксузна љетовалиста. Цјена славе и таквог расколасног нацина зивота је била одувјек скупа. Плацала се лицном патњом и понизењем сами зена које нису знале правилно да вреднију зивотне вредности!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛАФ

23.11.2016 21:43

Лицно познајем 6-7 оваквих слуцајева и могу реци да су после пар мјесеци,ове јаднице проклеле све на свијету сто су се удале за те дзибере,силедзије или дрипце.Неке су бјезале али силедзија их врати и успут пребије и њену фамилију.Али саме сте бирале сад како вам је тако вам је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зива истина.

24.11.2016 21:24

Имао сам опасну мацкетину.нема кемије док не добије батине; тек после батина долазе проблеми,и зестока борба"за кемију.на питање због цега се одлуцује за такве глупе мени несватљиве ствари;одлази на посао "су.раднице узбудене "ста се догодило:Е нецете поверовати какав одговор: то је прави мускарац,и таквог га волим'мускарац мора бити мој владар и цувар. теско сам се спријазнијо,ста цес короска крв.

Name

#

23.11.2016 23:28

Зато што су то балканске глупаче.

ОДГОВОРИТЕ
Name

маја

24.11.2016 07:35

Цуркетине.....ниста друго.....

ОДГОВОРИТЕ