Zašto djevojke vole opasne momke?

Širom sveta devojke se zaljubljuju u opasne momke, a takav trend nije zaobišao ni Srbiju. Psiholozi tvrde da za ovu fatalnu privlačnost “lepotice i zveri” postoji objašnjenje, međutim, devojke s Balkana se prilično razlikuju od onih iz drugih zemalja. Ono što ih razdvaja je – motiv.

Srbija 23.11.2016 | 21:38
Zašto djevojke vole opasne momke?
Klinički psiholog sa Vojno-medicinske akademije Lajko Panović za Telegraf kaže da živimo u zemlji u kojoj je izrađen novi tip morala, po kojem je mnogo važnije imati nego biti.

"Te devojke teže za bogatstvom i moći, a sve ono što je muškarac investirao u nju na kraju dođe na naplatu. Pritom, većina njih najčešće ne poseduje izgrađene mehanizme stida, srama i odgovornosti, već veruju isključivo u princip sad i ovde. Ne razmišljaju previše, jedino im je važno zadovoljstvo" objasnio je on i naglasio da su mnogi mladi okruženi nasilničkim ponašanjem koje dolazi sa TV ekrana, od političara, roditelja, tako da u moru agresije lako može da dođe do neželjenih ishoda.

Da je privrženost mladih i lepih devojaka opasnim i brzim momcima česta i u svetu, potvrdio nam je Panović, ali je u tom slučaju glavni povod kriza za očinskom figurom, a ne pogrešan sistem vrednosti i osujećeni moral.

Psiholog Aleksandra Janković saglasna je sa tezom da žene vole muškarce koji imaju moć.

"Tada i ona oseća da ima pravo na istu tu demonstraciju moći. Misli da je i ona važna i da zaslužuje poštovanje. Kod takvih devojaka zna da bude izražena i patološka potreba za uzbuđenjem, manjak samopouzdanja i nedostatak pravog sistema vrednosti.

Ponekad samo veruju da će se pored žestokog lika osećati zaštićeno i voljeno, a zaboravljaju da u takvim vezama mogu da postanu kolateralna šteta" zaključila je Jankovićeva i naglasila da je uloga roditelja da podstiču drugačiji vrednosni sitem u okviru porodice, u kojem će duh ponovo uspostaviti primat nad telom i materijalnim.

Izvor: Telegraf.rs

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Mihailo Mikic

23.11.2016 21:22

Od kada svjet znade za seb zene i lijepe djevojke su voljele uvijek vise zestoke i problematicne momke u cujem zagrljaj su one osjecale muskost, zastitu i sigurnost, nego momke lijepog ponasanja kojima je nedostajala kao maminim sinovima muskost: sigurnost i upornost da zene osvoje. U stari vrene kod zena su bili na glasu SRBski hajduci i uskoci, a sada zene vise vole previjane kriminalce koji svojim djevojkana mogu da obezbjede prividno ljepsi zivot KROZ nocne provide i luksuzna ljetovalista. Cjena slave i takvog raskolasnog nacina zivota je bila oduvjek skupa. Placala se licnom patnjom i ponizenjem sami zena koje nisu znale pravilno da vredniju zivotne vrednosti!

ODGOVORITE
Name

LAF

23.11.2016 21:43

Licno poznajem 6-7 ovakvih slucajeva i mogu reci da su posle par mjeseci,ove jadnice proklele sve na svijetu sto su se udale za te dzibere,siledzije ili dripce.Neke su bjezale ali siledzija ih vrati i usput prebije i njenu familiju.Ali same ste birale sad kako vam je tako vam je.

ODGOVORITE
Name

ziva istina.

24.11.2016 21:24

Imao sam opasnu macketinu.nema kemije dok ne dobije batine; tek posle batina dolaze problemi,i zestoka borba"za kemiju.na pitanje zbog cega se odlucuje za takve glupe meni nesvatljive stvari;odlazi na posao "su.radnice uzbudene "sta se dogodilo:E necete poverovati kakav odgovor: to je pravi muskarac,i takvog ga volim'muskarac mora biti moj vladar i cuvar. tesko sam se sprijaznijo,sta ces koroska krv.

Name

#

23.11.2016 23:28

Zato što su to balkanske glupače.

ODGOVORITE
Name

maja

24.11.2016 07:35

Curketine.....nista drugo.....

ODGOVORITE