ЛШ: Бајерн се обрукао у Ростову, Атлетико има "зицер"!

Од Бајерна више ништа не зависи! Баварска машина цркла на минус пет, Боатенг боље да је остао у Минхену! Баварци зарибали на Источном фронту што би могло скупо да их кошта.

Фудбал 23.11.2016 | 20:30
ЛШ: Бајерн се обрукао у Ростову, Атлетико има "зицер"!
Бајерн више не држи судбину у својим рукама. Ако Атлетико Мадрид вечерас порази ПСВ у Мадриду, Бајерн ће такмичење у групи завршити као другопласирани без обзира на исход меча против Мадриђана у Минхену, у последњем колу.

То је епилог данашњег гостовања Бајерна у Русији. Ростов је савладао Бајерн 3:2 и нанео му други пораз у такмичењу што ће немачког шампиона највероватније коштати првог места у групи, а самим тим и неповлашћеног статуса на жребу за осмину финала Лиге шампиона. А то аутоматски значи и теже противнике...

Победа много значи Ростову у борби са ПСВ Ајндховеном за треће место и пласман у Лигу Европе, али би могла да нанесе много већу штету Баварцима ако их жреб споји са Барселоном, Јувентусуом или Реалом који су фаворити за прво место у својим групама...

Анћелоти је извео најјачи тим у Ростову, али на температури од минут пет степени Целзијуса, бавараска машинерија је остала укочена на руској зими.

Трагичар меча је Џером Ботаенг који је сноси велику кривицу за примљена два гола, па је Италијан чак морао да га замени средином другог полувремена јер је било очигледно да немачки штопер нема свој дан и да је било боље да није ни излазио на терен.

Архитекте Бајерновог слома на источном фронту су били тројица офанзиваца Ростова. Еквадорски везиста Кристијан Нобоа који је дао одлучујући гол и изнудио пенал за други, затим Ирански Меси Сардар Азмун који је мајсторијом изједначио, као и руски нападач Дмитриј Полоз који је постигао и наместио по гол.

Баварци су повели у Русији, али нису успели да избегну други пораз због којег ће вероватно остати без прве позиције.

Атлетико Мадрид је добио "зицер" да победом над ПСВ-ом од 20:45 осигура условно лакшег противника у осмини финала такмичења.

Након промашаја Бадштупера и Санчеза у првих пола сата игре, Бајерн је стигао до вођства у 35. минуту преко Дагласа Коште. Бразилац је покупио одбитак и закуцао лопту под пречку.

Ипак, у самом финишу првог полуврмена Ростов стиже до изједначења, Сардар Азмун одлично реагује у казненом простору и тресе мрежу Бавараца, који су већ на старту другог дела били у заостатку.

Џером Боатенг је фаулирао противника у свом казненом, па је Ростов добио пенал, а Дмитри Лолож користи изостанак Мануела Нојера и успева да превари Улриха.

Изгледало је да би Бајерн ипак могао да слави на Дону јер је свега два минута касније Хуан Бернат искористио сјајно проигравање Риберија, али 23 минута пре краја Кристијан Нобоа постиже прелеп погодак из слободног ударца за прво славље Ростова у Лиги шампиона.

Ростов је сада у сјајној ситуацији да се у последњем колу избори за пласман у Лигу Европе, има три бода више уз меч предности над ПСВ-ом, којем гостује 6. децембра.

РОСТОВ - БАЈЕРН 3:2 (1:1)
/Азмун 44, Полоз 49 пенал, Нобоа 66 - Даглас Коста 36, Бернат 52/
Стадион: Олимп 2. Гледалаца: 15.211. Судија: Артур Соареш Дијаш 

РОСТОВ (5-3-2): Џанаев - Калачев (од 87. Терентјев), Мевља, Навас, Гранат, Кудријашов - Ерохин, Гацкан, Нобоа - Азмун (од 82. Григорјев), Полоз (од 90. Езатолахи).

БАЈЕРН МИНХЕН (4-3-3): Улрајх - Бернат, Бадштубер, Боатенг (од 58. Хумелс), Рафиња - Лам, Алкантара, Санчес (од 73. Милер) - Коста, Левандовски, Рибери.

У Групи Д састају се још Атлетико Мадрид и ПСВ. На табели "јорганџије" воде са 12 бодова, Бајерн има девет, Ростов четири, екипа из Ајндховена само један.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар