LŠ: Bajern se obrukao u Rostovu, Atletiko ima "zicer"!

Od Bajerna više ništa ne zavisi! Bavarska mašina crkla na minus pet, Boateng bolje da je ostao u Minhenu! Bavarci zaribali na Istočnom frontu što bi moglo skupo da ih košta.

Fudbal 23.11.2016 | 20:30
LŠ: Bajern se obrukao u Rostovu, Atletiko ima "zicer"!
Bajern više ne drži sudbinu u svojim rukama. Ako Atletiko Madrid večeras porazi PSV u Madridu, Bajern će takmičenje u grupi završiti kao drugoplasirani bez obzira na ishod meča protiv Madriđana u Minhenu, u poslednjem kolu.

To je epilog današnjeg gostovanja Bajerna u Rusiji. Rostov je savladao Bajern 3:2 i naneo mu drugi poraz u takmičenju što će nemačkog šampiona najverovatnije koštati prvog mesta u grupi, a samim tim i nepovlašćenog statusa na žrebu za osminu finala Lige šampiona. A to automatski znači i teže protivnike...

Pobeda mnogo znači Rostovu u borbi sa PSV Ajndhovenom za treće mesto i plasman u Ligu Evrope, ali bi mogla da nanese mnogo veću štetu Bavarcima ako ih žreb spoji sa Barselonom, Juventusuom ili Realom koji su favoriti za prvo mesto u svojim grupama...

Anćeloti je izveo najjači tim u Rostovu, ali na temperaturi od minut pet stepeni Celzijusa, bavaraska mašinerija je ostala ukočena na ruskoj zimi.

Tragičar meča je Džerom Botaeng koji je snosi veliku krivicu za primljena dva gola, pa je Italijan čak morao da ga zameni sredinom drugog poluvremena jer je bilo očigledno da nemački štoper nema svoj dan i da je bilo bolje da nije ni izlazio na teren.

Arhitekte Bajernovog sloma na istočnom frontu su bili trojica ofanzivaca Rostova. Ekvadorski vezista Kristijan Noboa koji je dao odlučujući gol i iznudio penal za drugi, zatim Iranski Mesi Sardar Azmun koji je majstorijom izjednačio, kao i ruski napadač Dmitrij Poloz koji je postigao i namestio po gol.

Bavarci su poveli u Rusiji, ali nisu uspeli da izbegnu drugi poraz zbog kojeg će verovatno ostati bez prve pozicije.

Atletiko Madrid je dobio "zicer" da pobedom nad PSV-om od 20:45 osigura uslovno lakšeg protivnika u osmini finala takmičenja.

Nakon promašaja Badštupera i Sančeza u prvih pola sata igre, Bajern je stigao do vođstva u 35. minutu preko Daglasa Košte. Brazilac je pokupio odbitak i zakucao loptu pod prečku.

Ipak, u samom finišu prvog poluvrmena Rostov stiže do izjednačenja, Sardar Azmun odlično reaguje u kaznenom prostoru i trese mrežu Bavaraca, koji su već na startu drugog dela bili u zaostatku.

Džerom Boateng je faulirao protivnika u svom kaznenom, pa je Rostov dobio penal, a Dmitri Lolož koristi izostanak Manuela Nojera i uspeva da prevari Ulriha.

Izgledalo je da bi Bajern ipak mogao da slavi na Donu jer je svega dva minuta kasnije Huan Bernat iskoristio sjajno proigravanje Riberija, ali 23 minuta pre kraja Kristijan Noboa postiže prelep pogodak iz slobodnog udarca za prvo slavlje Rostova u Ligi šampiona.

Rostov je sada u sjajnoj situaciji da se u poslednjem kolu izbori za plasman u Ligu Evrope, ima tri boda više uz meč prednosti nad PSV-om, kojem gostuje 6. decembra.

ROSTOV - BAJERN 3:2 (1:1)
/Azmun 44, Poloz 49 penal, Noboa 66 - Daglas Kosta 36, Bernat 52/
Stadion: Olimp 2. Gledalaca: 15.211. Sudija: Artur Soareš Dijaš 

ROSTOV (5-3-2): Džanaev - Kalačev (od 87. Terentjev), Mevlja, Navas, Granat, Kudrijašov - Erohin, Gackan, Noboa - Azmun (od 82. Grigorjev), Poloz (od 90. Ezatolahi).

BAJERN MINHEN (4-3-3): Ulrajh - Bernat, Badštuber, Boateng (od 58. Humels), Rafinja - Lam, Alkantara, Sančes (od 73. Miler) - Kosta, Levandovski, Riberi.

U Grupi D sastaju se još Atletiko Madrid i PSV. Na tabeli "jorgandžije" vode sa 12 bodova, Bajern ima devet, Rostov četiri, ekipa iz Ajndhovena samo jedan.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar