Завирите у ЦР7 хотел, гдје се чује "Вива Роналдо"!

Ако се одлучите за Роналдов хотел у Лисабону, чека вас управо он. Свуда. Где год се окренете. А, и ако вам се изгуби из вида - ту су двогледи у ходницима да можете лакше да пронађете његове слике у природној величини.

Фудбал 24.11.2016 | 15:30
Завирите у ЦР7 хотел, гдје се чује "Вива Роналдо"!
Уколико сте се на брзину, без претходног "гуглања", одлучили да у Лисабону одседнете у "Пестана" хотелу близу центра овог дивног града, не би вам било потребно много да схватите где сте заправо дошли.

Од јуна ове године, након што је један од најбољих и најбогатијих фудбалера света одлучио да уђе у бизнис, овом хотелу додато је и "ЦР7" у име, а с тим и неколико звездица.

Овај хотел, који привлачи пажњу све већег броја туриста, не дозвољава вам ниједног тренутка да заборавите ко је поносни власник и због чега сте, заправо, ту. Угоститељство и врхунска услуга су само пратећи део објекта чији је примарни циљ глорификација најпознатијег португалског спортисте, Кристијана Роналда.

Оно што ЦР7 представља на фудбалском терену, и ван њега, управо је стил којим се "Пестана ЦР7" супротставио конкуренцији, па је утолико свако претеривање унутар старог здања у лисабонској четврти Кијадо заправо савршена мера и на месту.

Пре него што се чекирате, налетећете на јасно истакнуту Роналдову "мантру" која гласи:

"Ваша љубав чини ме снажним, а ваша мржња незаустављивим".

У овој реченици, Роналдо вам је одмах све признао и увео у свет у ком постоји само и искључиво он, о чему не постоје чврсти докази само у Лисабону, већ и у његовој Мадеири, где је за живота подигао и пустио у рад музеј о себи самом, испред којег је огромна бронзана статуа – његова, наравно.

Да сте у Роналдовој земљи није потребно да одседнете у "Пестана ЦР7" хотелу. Од слетања на лисабонски аеродром, па вожње колима, аутобусом или метроом, чувено преплануло лице са сређеним обрвама и увек кристалним осмехом гледаће вас са свих страна. Роналдо рекламира све, од спортске опреме, до пешкира, а готово неизоставан део сваке кампање су његова мајка Марија Долорес дос Сантос Авеиро и синчић Кристијано Жуниор.

Једна од реклама које се тренутно "врте" у Португалији јесте она у којој Кристијано и мама Долорес за потребе компаније "Мео" глуме у споту који као мотив има чувени филм "Сам у кући", па тако Марија Долорес тек када седне на авион и полети схвати да је оставила сина Кристијана самог у кући и препадне се.

Препали би се многи када би, након чекирања у хотелу кренули лифтом ка соби, јер нећете моћи да притиснете на број који означава спрат, већ на једну од Роналдових година у каријери, а када то урадите на зиду лифта појавила би вам се Кристијанова слика из тог периода, било да се ради о Спортингу, Манчестер јунајтеду или Реалу, са пратећим подацима о головима и асистенцијама, освојеним трофејима, индивидуалним признањима.

Када вас ова вожња кроз Кристијанов пут од малог острва Мадеире до ФИФА најбољег играча године остави на једном од спратова, пре него што искорачите из лифта са разгласа ћете чути ништа друго и ништа мање од:

"Вива Роналдо".

Живео, помислићете и кренути ка соби, али ће вас љубазни власник и тамо сачекати – на крају сваког ходника, где су по правилу најлуксузнији апартмани, налази се Роналдова слика у природној величини, али ако сте ипак нешто плићег џепа, па сте резервисали собу на почетку ходника, односно у средини зграде, не брините.

Инсталирани су двогледи, којим можете јасније да видите Роналдове слике на свакој страни хотела. Ако бисте имали дилему због четга је двоглед окачен одмах крај лифта, не брините, лепо пише:

"Wхере ис ЦР7?"

Сместили сте се, освежили и огладнели, па сте се спустили у ресторан, где је поред још неколико Роналдових изјава инсталиран и велики телевизор на којем се емитују, погодићете, Роналдови голови и дриблинзи.

"Живот није само фудбал. Иако је фудбал моја велика страст, морам да почнем да размишљам и о будућности. Није ми остало још много година, можда десет или мало мање, тако да сам морао да направим корак ка будућности", рекао је Роналдо летос када је отварао хотел са 82 собе.

На попусту, двокреветну собу можете наћи и за 100 евра, уобичајене цене су од 130 до 200, мада ноћ може да вас кошта и 1.250 уколико се одлучите за "ЦР7" мансарду на крову хотела са базеном и приватним баром.

Ту ће вас сачекати и "ПлаyСтатион 4", виртуелне наочаре као и опрема за кардио тренинг. Нисмо сигурни шта би се догодило ако бисте укључили игрицу и изабрали Барселону и Леа Месија...

Да не заборавимо да су собе дизајниране тако да на поду имате јасно обележених седам корака које Роналдо, пре него што изведе слободан ударац, направи унатрашке и потом стане у препознатљив став који је, узгред, овековечен у Мадеири у виду 3,4 метара високе статуе од бронзе.

Незванично, ланац хотела "Пестана" и Роналдо инвестирали су 15 милиона евра у лисабонски живи споменик популарном фудбалеру, а наредни потези су слична здања у Мадриду и Њујорку.

"Када сам био млад, сан ми је био да имам свој хотел. Сада имам два (први је отворен у Мадеири, прим. аут) и поносан сам што је други баш у Лисабону. Нисам могао да немам хотел у Лисабону, граду који је део моје историје јер сам играо овде", рекао је Роналдо пре око пола године.

Роналдо је 2003. године, као 18-годишњак, за око 15 милиона евра прешао из Спортинга у Манчестер јунајтед и то на инсистирање Герија Невила и Пола Сколса, који су после једног меча са зелено-белима отишли код сера Алекса Фергусона и убедили га да купи тинејџера за којег су тврдили да ће бити невиђен играч.

Фергусон их је послушао и мало је рећи да није погрешио – Роналдо се на "Олд трафорду" претворио у фудбалску звер, гол-машину, која је Јунајтеду донела све могуће трофеје, а касније је у Фергусон у својим књигама сведочио о томе да је, иако клинац, Португалац дошао у Манчестер са намером да постане најбољи играч света свих времена, да је то свима понављао и радио на себи до те мере да је и сам менаџер размишљао како да га "обузда" и натера на одмор.

"За разлику од других играча, чија су тела била прекривена голимом тетоважа, Кристијано никада није ни помислио да уради неку. Сматрао је да има превише лепо тело да би га шарао било каквим цртежима", писао је Фергусон.

После шест година у Јунајтеду, Роналдо је 2009. за невероватних 94 милиона евра прешао у Реал Мадрид и само постао још убојитији и богатији, а и Реал је од његовог доласка успео да ублажи налет Барселоне и освоји две титуле првака Европе у три сезоне.

Недавно, ЦР7 је продужио уговор са "краљевским клубом" и тада поновио да ће играти још најмање десет година, а после – ко зна – реално може да бира чиме жели да се бави.

Шта год да изабере, неће вам дати шансу да за то не чујете и не видите.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар