Zavirite u CR7 hotel, gdje se čuje "Viva Ronaldo"!

Ako se odlučite za Ronaldov hotel u Lisabonu, čeka vas upravo on. Svuda. Gde god se okrenete. A, i ako vam se izgubi iz vida - tu su dvogledi u hodnicima da možete lakše da pronađete njegove slike u prirodnoj veličini.

Fudbal 24.11.2016 | 15:30
Zavirite u CR7 hotel, gdje se čuje "Viva Ronaldo"!
Ukoliko ste se na brzinu, bez prethodnog "guglanja", odlučili da u Lisabonu odsednete u "Pestana" hotelu blizu centra ovog divnog grada, ne bi vam bilo potrebno mnogo da shvatite gde ste zapravo došli.

Od juna ove godine, nakon što je jedan od najboljih i najbogatijih fudbalera sveta odlučio da uđe u biznis, ovom hotelu dodato je i "CR7" u ime, a s tim i nekoliko zvezdica.

Ovaj hotel, koji privlači pažnju sve većeg broja turista, ne dozvoljava vam nijednog trenutka da zaboravite ko je ponosni vlasnik i zbog čega ste, zapravo, tu. Ugostiteljstvo i vrhunska usluga su samo prateći deo objekta čiji je primarni cilj glorifikacija najpoznatijeg portugalskog sportiste, Kristijana Ronalda.

Ono što CR7 predstavlja na fudbalskom terenu, i van njega, upravo je stil kojim se "Pestana CR7" suprotstavio konkurenciji, pa je utoliko svako preterivanje unutar starog zdanja u lisabonskoj četvrti Kijado zapravo savršena mera i na mestu.

Pre nego što se čekirate, naletećete na jasno istaknutu Ronaldovu "mantru" koja glasi:

"Vaša ljubav čini me snažnim, a vaša mržnja nezaustavljivim".

U ovoj rečenici, Ronaldo vam je odmah sve priznao i uveo u svet u kom postoji samo i isključivo on, o čemu ne postoje čvrsti dokazi samo u Lisabonu, već i u njegovoj Madeiri, gde je za života podigao i pustio u rad muzej o sebi samom, ispred kojeg je ogromna bronzana statua – njegova, naravno.

Da ste u Ronaldovoj zemlji nije potrebno da odsednete u "Pestana CR7" hotelu. Od sletanja na lisabonski aerodrom, pa vožnje kolima, autobusom ili metroom, čuveno preplanulo lice sa sređenim obrvama i uvek kristalnim osmehom gledaće vas sa svih strana. Ronaldo reklamira sve, od sportske opreme, do peškira, a gotovo neizostavan deo svake kampanje su njegova majka Marija Dolores dos Santos Aveiro i sinčić Kristijano Žunior.

Jedna od reklama koje se trenutno "vrte" u Portugaliji jeste ona u kojoj Kristijano i mama Dolores za potrebe kompanije "Meo" glume u spotu koji kao motiv ima čuveni film "Sam u kući", pa tako Marija Dolores tek kada sedne na avion i poleti shvati da je ostavila sina Kristijana samog u kući i prepadne se.

Prepali bi se mnogi kada bi, nakon čekiranja u hotelu krenuli liftom ka sobi, jer nećete moći da pritisnete na broj koji označava sprat, već na jednu od Ronaldovih godina u karijeri, a kada to uradite na zidu lifta pojavila bi vam se Kristijanova slika iz tog perioda, bilo da se radi o Sportingu, Mančester junajtedu ili Realu, sa pratećim podacima o golovima i asistencijama, osvojenim trofejima, individualnim priznanjima.

Kada vas ova vožnja kroz Kristijanov put od malog ostrva Madeire do FIFA najboljeg igrača godine ostavi na jednom od spratova, pre nego što iskoračite iz lifta sa razglasa ćete čuti ništa drugo i ništa manje od:

"Viva Ronaldo".

Živeo, pomislićete i krenuti ka sobi, ali će vas ljubazni vlasnik i tamo sačekati – na kraju svakog hodnika, gde su po pravilu najluksuzniji apartmani, nalazi se Ronaldova slika u prirodnoj veličini, ali ako ste ipak nešto plićeg džepa, pa ste rezervisali sobu na početku hodnika, odnosno u sredini zgrade, ne brinite.

Instalirani su dvogledi, kojim možete jasnije da vidite Ronaldove slike na svakoj strani hotela. Ako biste imali dilemu zbog četga je dvogled okačen odmah kraj lifta, ne brinite, lepo piše:

"Where is CR7?"

Smestili ste se, osvežili i ogladneli, pa ste se spustili u restoran, gde je pored još nekoliko Ronaldovih izjava instaliran i veliki televizor na kojem se emituju, pogodićete, Ronaldovi golovi i driblinzi.

"Život nije samo fudbal. Iako je fudbal moja velika strast, moram da počnem da razmišljam i o budućnosti. Nije mi ostalo još mnogo godina, možda deset ili malo manje, tako da sam morao da napravim korak ka budućnosti", rekao je Ronaldo letos kada je otvarao hotel sa 82 sobe.

Na popustu, dvokrevetnu sobu možete naći i za 100 evra, uobičajene cene su od 130 do 200, mada noć može da vas košta i 1.250 ukoliko se odlučite za "CR7" mansardu na krovu hotela sa bazenom i privatnim barom.

Tu će vas sačekati i "PlayStation 4", virtuelne naočare kao i oprema za kardio trening. Nismo sigurni šta bi se dogodilo ako biste uključili igricu i izabrali Barselonu i Lea Mesija...

Da ne zaboravimo da su sobe dizajnirane tako da na podu imate jasno obeleženih sedam koraka koje Ronaldo, pre nego što izvede slobodan udarac, napravi unatraške i potom stane u prepoznatljiv stav koji je, uzgred, ovekovečen u Madeiri u vidu 3,4 metara visoke statue od bronze.

Nezvanično, lanac hotela "Pestana" i Ronaldo investirali su 15 miliona evra u lisabonski živi spomenik popularnom fudbaleru, a naredni potezi su slična zdanja u Madridu i Njujorku.

"Kada sam bio mlad, san mi je bio da imam svoj hotel. Sada imam dva (prvi je otvoren u Madeiri, prim. aut) i ponosan sam što je drugi baš u Lisabonu. Nisam mogao da nemam hotel u Lisabonu, gradu koji je deo moje istorije jer sam igrao ovde", rekao je Ronaldo pre oko pola godine.

Ronaldo je 2003. godine, kao 18-godišnjak, za oko 15 miliona evra prešao iz Sportinga u Mančester junajted i to na insistiranje Gerija Nevila i Pola Skolsa, koji su posle jednog meča sa zeleno-belima otišli kod sera Aleksa Fergusona i ubedili ga da kupi tinejdžera za kojeg su tvrdili da će biti neviđen igrač.

Ferguson ih je poslušao i malo je reći da nije pogrešio – Ronaldo se na "Old trafordu" pretvorio u fudbalsku zver, gol-mašinu, koja je Junajtedu donela sve moguće trofeje, a kasnije je u Ferguson u svojim knjigama svedočio o tome da je, iako klinac, Portugalac došao u Mančester sa namerom da postane najbolji igrač sveta svih vremena, da je to svima ponavljao i radio na sebi do te mere da je i sam menadžer razmišljao kako da ga "obuzda" i natera na odmor.

"Za razliku od drugih igrača, čija su tela bila prekrivena golimom tetovaža, Kristijano nikada nije ni pomislio da uradi neku. Smatrao je da ima previše lepo telo da bi ga šarao bilo kakvim crtežima", pisao je Ferguson.

Posle šest godina u Junajtedu, Ronaldo je 2009. za neverovatnih 94 miliona evra prešao u Real Madrid i samo postao još ubojitiji i bogatiji, a i Real je od njegovog dolaska uspeo da ublaži nalet Barselone i osvoji dve titule prvaka Evrope u tri sezone.

Nedavno, CR7 je produžio ugovor sa "kraljevskim klubom" i tada ponovio da će igrati još najmanje deset godina, a posle – ko zna – realno može da bira čime želi da se bavi.

Šta god da izabere, neće vam dati šansu da za to ne čujete i ne vidite.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar