Раде Шербеџија тражи јавно извињење!

Глумац Раде Шербеџија упутио је преко свог адвоката допис хрватском министру ветерана Томи Медведу због осуде његових наводних изјава, тражећи извињење.

Регион 23.11.2016 | 12:59
Раде Шербеџија тражи јавно извињење!
"На темељу писања нама непознатих портала и без провере аутентичности изјава, па и било које информације код господина Шербеџије, он је доведен у ситуацију да је присиљен да демантује оно што није рекао. Шта више, није изнио нити једну алузију у том смислу", написао је Шербеџијин адвокат Чеда Продановић у писму хрватском министру, преноси хрватски "Индекс".
 
Медвед је осудио Шербеџијине изјаве које је, наводно, дао на представљању своје књиге "Странац (изабране песме)". Продановић демантује разлоге за осуду и каже да је Шербеџијин наступ - пацифистички.

"Његов наведени јавни иступ се у суштини може свести на изражавање пацифистичког става и осуду негативних појава, импликација и посљедица које су ратна догађања на простору бивше Југославије изазвала. Том приликом, супротно наводима из саопштења, Шербеџија није споменуо, нити алудирао у било којој реченици на Отаџбински рат, хрватске ветеране, страдалнике или хрватске ратне хероје. Исто тако, није спомињао Трибунал у Хагу, као ни суђења која су пред њим спровођена", пише у допису.

Продановић на крају предлаже министру да провјери наводе и тражи јавно извињење:

"Сматрамо да Раде Шербеџија заслужује јавно извињење вашег министарства."

Међутим, министар Томо Медвед није се извинио.

"С обзиром да Ваш клијент није реаговао на изјаву објављену у Слободној Далмацији Министарство хрватских бораца је сматрало потребним издати саопштењ",- навео је Медвед.

Свој одговор Шербеџији Медвед завршава реченицом о вриједностима Отаџбинског рата.

Јуче је више хрватских борачких удружења и родољуба затражило од Министарства унутрашњих послова забрану наступа и дјеловања глумца Радета Шербеџије Хрватској на најмање пет година.

(Агенције)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

карлобаг-карловац-вировитица

23.11.2016 12:10

Е мој Раде Србине тако ти и треба када непостујес свој народ а ето ни устасе те неволе....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Циле

23.11.2016 14:17

Браво. Раде треба Србима реци извините а не устасама и геноцидасима. Али опет му Срби пуне дворане ваљда смо луд небески народ. Код крвата то не стима и капа доље за то.

Name

вуковар

23.11.2016 13:33

Бранитељи=Устасе никоме се они не извињавају хрвати се ницега не стиде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуро

23.11.2016 14:31

Ето ти Сербедзија. Ти си се увијек трудио да будес неутралан. Стално си показивао неутралност и југпносталгију. Никад ниси јавно ниста рекао у вези "домовинског рата" ијако је твој народ и твоја сва уза родбина истјерана из Лике. Знајуци те, опет цес по старом, ниста неес казати у вези рата, и онда када ти буду пријетили да це те ухапсити као "цетника".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кликер

23.11.2016 18:22

Ајде Раде, пусти то, настави рекламирати ону минералну воду, ту су паре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

23.11.2016 20:54

Раде треба тузит те сто пису оно сто он није реко. Сасви једноставно. Слободну Далмацију ил вец неког другог.Трецег нема.

ОДГОВОРИТЕ