Rade Šerbedžija traži javno izvinjenje!

Glumac Rade Šerbedžija uputio je preko svog advokata dopis hrvatskom ministru veterana Tomi Medvedu zbog osude njegovih navodnih izjava, tražeći izvinjenje.

Region 23.11.2016 | 12:59
Rade Šerbedžija traži javno izvinjenje!
"Na temelju pisanja nama nepoznatih portala i bez provere autentičnosti izjava, pa i bilo koje informacije kod gospodina Šerbedžije, on je doveden u situaciju da je prisiljen da demantuje ono što nije rekao. Šta više, nije iznio niti jednu aluziju u tom smislu", napisao je Šerbedžijin advokat Čeda Prodanović u pismu hrvatskom ministru, prenosi hrvatski "Indeks".
 
Medved je osudio Šerbedžijine izjave koje je, navodno, dao na predstavljanju svoje knjige "Stranac (izabrane pesme)". Prodanović demantuje razloge za osudu i kaže da je Šerbedžijin nastup - pacifistički.

"Njegov navedeni javni istup se u suštini može svesti na izražavanje pacifističkog stava i osudu negativnih pojava, implikacija i posljedica koje su ratna događanja na prostoru bivše Jugoslavije izazvala. Tom prilikom, suprotno navodima iz saopštenja, Šerbedžija nije spomenuo, niti aludirao u bilo kojoj rečenici na Otadžbinski rat, hrvatske veterane, stradalnike ili hrvatske ratne heroje. Isto tako, nije spominjao Tribunal u Hagu, kao ni suđenja koja su pred njim sprovođena", piše u dopisu.

Prodanović na kraju predlaže ministru da provjeri navode i traži javno izvinjenje:

"Smatramo da Rade Šerbedžija zaslužuje javno izvinjenje vašeg ministarstva."

Međutim, ministar Tomo Medved nije se izvinio.

"S obzirom da Vaš klijent nije reagovao na izjavu objavljenu u Slobodnoj Dalmaciji Ministarstvo hrvatskih boraca je smatralo potrebnim izdati saopštenj",- naveo je Medved.

Svoj odgovor Šerbedžiji Medved završava rečenicom o vrijednostima Otadžbinskog rata.

Juče je više hrvatskih boračkih udruženja i rodoljuba zatražilo od Ministarstva unutrašnjih poslova zabranu nastupa i djelovanja glumca Radeta Šerbedžije Hrvatskoj na najmanje pet godina.

(Agencije)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

karlobag-karlovac-virovitica

23.11.2016 12:10

E moj Rade Srbine tako ti i treba kada nepostujes svoj narod a eto ni ustase te nevole....

ODGOVORITE
Name

Cile

23.11.2016 14:17

Bravo. Rade treba Srbima reci izvinite a ne ustasama i genocidasima. Ali opet mu Srbi pune dvorane valjda smo lud nebeski narod. Kod krvata to ne stima i kapa dolje za to.

Name

vukovar

23.11.2016 13:33

Branitelji=Ustase nikome se oni ne izvinjavaju hrvati se nicega ne stide

ODGOVORITE
Name

Duro

23.11.2016 14:31

Eto ti Serbedzija. Ti si se uvijek trudio da budes neutralan. Stalno si pokazivao neutralnost i jugpnostalgiju. Nikad nisi javno nista rekao u vezi "domovinskog rata" ijako je tvoj narod i tvoja sva uza rodbina istjerana iz Like. Znajuci te, opet ces po starom, nista nees kazati u vezi rata, i onda kada ti budu prijetili da ce te uhapsiti kao "cetnika".

ODGOVORITE
Name

Kliker

23.11.2016 18:22

Ajde Rade, pusti to, nastavi reklamirati onu mineralnu vodu, tu su pare.

ODGOVORITE
Name

Kiki

23.11.2016 20:54

Rade treba tuzit te sto pisu ono sto on nije reko. Sasvi jednostavno. Slobodnu Dalmaciju il vec nekog drugog.Treceg nema.

ODGOVORITE