Генерал Ђукић: Рочиште о пресуди Суда БиХ

У Вишем суду у Београду данас би требало да буде одржано рочиште на којем ће се одлучивати о признавању пресуде Суда БиХ генералу Војске Републике Српске Новаку Ђукићу за случај "Тузланска капија".

Република Српска 23.11.2016 | 10:00
Генерал Ђукић: Рочиште о пресуди Суда БиХ
Из тима одбране кажу да Суд БиХ избјегава да достави документацију о том суђењу, на основу које би суд у Београду требало да утврди да ли је генерал Ђукић имао праведно суђење за случај "Тузланска капија", у којем је осуђен на 20 година затвора.

"Генералу Ђукићу нанесена је велика неправда, јер је осуђен на основу паушалних и великим дијелом нетачних доказа, уз бројне предрасуде и претпоставке, те низ процедуралних пропуста", наводе у тиму одбране.

Посебно проблематично било је свједочење балистачара Берка Зечевића, које је највише и утицало да генерал Ђукић буде осуђен. Због тога су у тиму одбране и поднијели кривичну пријаву против Зечевића.

Милорад Ивошевић, члан тима одбране генерала Ђукића, рекао је да је суд у Србији тражио од Суда БиХ да му достави цијели предмет, јер одбрана тврди да су ту повријеђена људска права.

"Суд у Београду одлучиће данас да ли остаје код тога да тражи комплетан спис јер без тога не може да одлучи о признавању пресуде Суда БиХ", рекао је Ивошевић.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Правда

23.11.2016 14:55

Ево читав дан чекам да се појави неки коментар на чланак о рочишту великом српском патриоти и неправедно осуђеном генералу Војске Републике Српске, али нико неће да напише нити једну ријеч у одбрану овога великог човјека. Срамота од народа кога је бранио овај патриота кога је некакав суд осудио за оно што није учинио, већ је крив само зато што је Србин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

галеб

24.11.2016 01:55

Цим је неко осудјен за злодјела која је поцинио био србин,муслиман,,хрват или неко други одмах није постено угрозана људска права и тд нема мира у БиХ док не завлада правда и правна дрзава и да нико немозе бити изнад закона без обзира ко био

ОДГОВОРИТЕ