General Đukić: Ročište o presudi Suda BiH

U Višem sudu u Beogradu danas bi trebalo da bude održano ročište na kojem će se odlučivati o priznavanju presude Suda BiH generalu Vojske Republike Srpske Novaku Đukiću za slučaj "Tuzlanska kapija".

Republika Srpska 23.11.2016 | 10:00
General Đukić: Ročište o presudi Suda BiH
Iz tima odbrane kažu da Sud BiH izbjegava da dostavi dokumentaciju o tom suđenju, na osnovu koje bi sud u Beogradu trebalo da utvrdi da li je general Đukić imao pravedno suđenje za slučaj "Tuzlanska kapija", u kojem je osuđen na 20 godina zatvora.

"Generalu Đukiću nanesena je velika nepravda, jer je osuđen na osnovu paušalnih i velikim dijelom netačnih dokaza, uz brojne predrasude i pretpostavke, te niz proceduralnih propusta", navode u timu odbrane.

Posebno problematično bilo je svjedočenje balistačara Berka Zečevića, koje je najviše i uticalo da general Đukić bude osuđen. Zbog toga su u timu odbrane i podnijeli krivičnu prijavu protiv Zečevića.

Milorad Ivošević, član tima odbrane generala Đukića, rekao je da je sud u Srbiji tražio od Suda BiH da mu dostavi cijeli predmet, jer odbrana tvrdi da su tu povrijeđena ljudska prava.

"Sud u Beogradu odlučiće danas da li ostaje kod toga da traži kompletan spis jer bez toga ne može da odluči o priznavanju presude Suda BiH", rekao je Ivošević.

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Pravda

23.11.2016 14:55

Evo čitav dan čekam da se pojavi neki komentar na članak o ročištu velikom srpskom patrioti i nepravedno osuđenom generalu Vojske Republike Srpske, ali niko neće da napiše niti jednu riječ u odbranu ovoga velikog čovjeka. Sramota od naroda koga je branio ovaj patriota koga je nekakav sud osudio za ono što nije učinio, već je kriv samo zato što je Srbin.

ODGOVORITE
Name

galeb

24.11.2016 01:55

Cim je neko osudjen za zlodjela koja je pocinio bio srbin,musliman,,hrvat ili neko drugi odmah nije posteno ugrozana ljudska prava i td nema mira u BiH dok ne zavlada pravda i pravna drzava i da niko nemoze biti iznad zakona bez obzira ko bio

ODGOVORITE