Данас о војној имовини на Хан Пијеску!

Уставни суд БиХ требало би данас да разматра апелацију Републике Српске на пресуду Суда БиХ којом је утврђено право својине у корист БиХ над перспективном војном имовином на Хан Пијеску.

Република Српска 23.11.2016 | 08:03
Данас о војној имовини на Хан Пијеску!
Регистрар Уставног суда БиХ Звонко Мијан рекао је раније Срни да је Република Српска апелацију поднијела посредством Правобранилаштва Српске, које је заступа у овом случају.

Пресудом Суда БиХ наложено је Управи за геодетско и имовинско-правне послове Републике Српске да укњижи право власништва БиХ над некретнинама и земљиштем које користи Министарство одбране БиХ на Хан Пијеску.

Према тој пресуди Суда БиХ, Републици Српској се одузимају некретнине и земљиште површине од 11.000 метара квадратних на подручју Велики Жеп на територији општине Хан Пијесак.

У Правобранилаштву Републике Српске тврде да је пресудом прекршен ентитетски Закон о привременој забрани располагања државном имовином којег је наметнуо високи представник за БиХ.

Мијан је најавио да ће Уставни суд БиХ на сједници Великог вијећа разматрати апелацију Републичке комисије за спровођење референдума Републике Српске на одлуку Суда БиХ, којом није прихваћена жалба Централне изборне комисије /ЦИК/ БиХ за достављање спискова за спровођење референдума о Дану Републике.

Према његовим ријечима, Уставни суд БиХ разматраће апелацију Коалиције СДА/СББ која се жалила на одлуку Суда БиХ који је потврдио одлуку ЦИК-а о утврђивању резултата локалних избора од 2. октобра у општини Вукосавље јер сматрају да резултати избора нису правилно утврђени.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Пендек Лола

23.11.2016 08:11

Код нас у Зворнику један високо позиционирани замјеник у полицији кога су нам турили по политичкој штели, купио косачицу од свог једног доброг пријатеља и гле чуда одмах је осигурао од крађе. Дошо ти је замјеник кући, и у гаражи изнутра одврнуо шарафе па сутрадан пријавио крађу. Дошли ови из крим полиције да по његовој пријави раде увиђај и кад су све сагледали вратили се и нису хтјели да ову пријаву чак ни заводе нигдје а функционера замјеника по политичке и бабине линије дебело изружили. Овај Замјеник мислио да превари наше крим иншпекторе који су лопови над лоповима. Ово пишем као први случај нек јавност зна какве СНСД кадрове у полицији гура на функционерске позиције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ујо

23.11.2016 08:14

Што ово РУГИП даде у излагање, Бог им дао. да су ћутали не би било ништа , то би остало имовина РС. Е овај РУГИП има неспособњаковиће за излагање и катастар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

23.11.2016 08:49

Па шеф је из Хан Пијеска за излагање.

ОДГОВОРИТЕ