Danas o vojnoj imovini na Han Pijesku!

Ustavni sud BiH trebalo bi danas da razmatra apelaciju Republike Srpske na presudu Suda BiH kojom je utvrđeno pravo svojine u korist BiH nad perspektivnom vojnom imovinom na Han Pijesku.

Republika Srpska 23.11.2016 | 08:03
Danas o vojnoj imovini na Han Pijesku!
Registrar Ustavnog suda BiH Zvonko Mijan rekao je ranije Srni da je Republika Srpska apelaciju podnijela posredstvom Pravobranilaštva Srpske, koje je zastupa u ovom slučaju.

Presudom Suda BiH naloženo je Upravi za geodetsko i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske da uknjiži pravo vlasništva BiH nad nekretninama i zemljištem koje koristi Ministarstvo odbrane BiH na Han Pijesku.

Prema toj presudi Suda BiH, Republici Srpskoj se oduzimaju nekretnine i zemljište površine od 11.000 metara kvadratnih na području Veliki Žep na teritoriji opštine Han Pijesak.

U Pravobranilaštvu Republike Srpske tvrde da je presudom prekršen entitetski Zakon o privremenoj zabrani raspolaganja državnom imovinom kojeg je nametnuo visoki predstavnik za BiH.

Mijan je najavio da će Ustavni sud BiH na sjednici Velikog vijeća razmatrati apelaciju Republičke komisije za sprovođenje referenduma Republike Srpske na odluku Suda BiH, kojom nije prihvaćena žalba Centralne izborne komisije /CIK/ BiH za dostavljanje spiskova za sprovođenje referenduma o Danu Republike.

Prema njegovim riječima, Ustavni sud BiH razmatraće apelaciju Koalicije SDA/SBB koja se žalila na odluku Suda BiH koji je potvrdio odluku CIK-a o utvrđivanju rezultata lokalnih izbora od 2. oktobra u opštini Vukosavlje jer smatraju da rezultati izbora nisu pravilno utvrđeni.

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Pendek Lola

23.11.2016 08:11

Kod nas u Zvorniku jedan visoko pozicionirani zamjenik u policiji koga su nam turili po političkoj šteli, kupio kosačicu od svog jednog dobrog prijatelja i gle čuda odmah je osigurao od krađe. Došo ti je zamjenik kući, i u garaži iznutra odvrnuo šarafe pa sutradan prijavio krađu. Došli ovi iz krim policije da po njegovoj prijavi rade uviđaj i kad su sve sagledali vratili se i nisu htjeli da ovu prijavu čak ni zavode nigdje a funkcionera zamjenika po političke i babine linije debelo izružili. Ovaj Zamjenik mislio da prevari naše krim inšpektore koji su lopovi nad lopovima. Ovo pišem kao prvi slučaj nek javnost zna kakve SNSD kadrove u policiji gura na funkcionerske pozicije.

ODGOVORITE
Name

Ujo

23.11.2016 08:14

Што ово РУГИП даде у излагање, Бог им дао. да су ћутали не би било ништа , то би остало имовина РС. Е овај РУГИП има неспособњаковиће за излагање и катастар.

ODGOVORITE
Name

Хм

23.11.2016 08:49

Па шеф је из Хан Пијеска за излагање.

ODGOVORITE