ЛШ: Борусија 8:4, преокрет Јувеа, испао Тотенхем...!

Кнежевска ноћ у Монаку! Покетинови Певци зелени за Лигу шампиона! Монако завршио посао у групи Е победом од 2:1, а уз себе одвео и Леверкузен у осмину финала. Одлука пада у Мадриду! Реал се коцкао са осмином финала, али може да буде први у групи, историјских 12 голова у Дортмунду! Потпуна фудбалска лудница у групи Ф! Моћна Дама се прошетала кроз Андалузију! Севиља мора на поправни! Лион уз тријумф у Загребу (1:0) слави и победу Јувентуса у Шпанији (1:3) јер у последњем колу на свом терену може да претекне Бербере. Коктел Оказаки - Марез за Лестеров миран сан! Копенхаген одолео, Порту о концу виси друго место! Шампион Енглеске са врха табеле чека нокаут фазу, Португалци би могли да испадну из Лиге шампиона.

Фудбал 22.11.2016 | 23:45
ЛШ: Борусија 8:4, преокрет Јувеа, испао Тотенхем...!
Све је јасно, у осмини финала Лиге шампиона наредног пролећа из групе Е пласирали су се Монако и Бајер из Леверкузена, док ће Тотенхем и ЦСКА у децембарском окршају последњег кола на Вајт Харт Лејну одлучити о путнику у Лигу Европе.

Није представник Енглеске успео вечерас у Кнежевини да се докопа победе, домаћин је био много бољи и после сјајне партије у другом полувремену стигли су до важног тријумфа од 2:1 који је Монаку уједно донео прво место у групи. 

Иако је Хари Кејн са беле тачке у 52. минуту вратио наду Певцима, домаћин је сјајно узвратио и само минут касније преко Лемара стигао до новог вођства уједно и победе. Претходоно је Сидибе у 48. минуту довео Монако у вођство, а треба истаћи да су Кнежеви могли много раније до водећег гола да је Фалкао у 11. минуту погодио са беле тачке. Ипак, сјајно је Лорис прочитао његов ударац.

Могао је Монако до још неког гола и после стечене предности, а сјајну шансу је имаоГлик који је маестрално шутирао после слободног ударца, али је лопта завршила преко гола, тачније голман Лорис ју је послао у корнер.

Тотенхем је остао недоречен вечерас, није могао против објективно бољег противника па је и заслужио елиминацију из Лиге шампиона, јер чак и ако победи ЦСКА у последњем колу, а Леверкузен изгуби од Монака код куће, Певци ће имати слабији међусобни скор у односу на немачки тим, па ће бити трећи.

МОНАКО - ТОТЕНХЕМ 2:1 (0:0)
/Сидибе 48, Лемар 53 – Кејн 52. пенал/

Стадион: Луј ИИ
Судија: Бјорн Кујперс (Холандија)

МОНАКО: Субашић - Сидибе, Глик, Жемерсон, Менди - Фабињо, Бакајоко, Лемар (од 81. Мутињо) - Бернардо Силва, Фалкао (од 89. Рађи), Жермен (од 77. Кариљо).

ТОТЕНХЕМ: Лорис - Трипије, Дајер, Вимер, Роуз – Дембеле (од 65. Ериксен), Вањама - Али, Винкс (од 74. Сисоко), Сон (од 65. Јансен) - Кејн.

Резултати:

Монако – Тотенхем 2:1 (0:0)
Сидибе 48, Лемар 53 – Кејн 52

ЦСКА – Бајер 1:1 (0:1)
Натхо 76п – Фоланд 16

Табела:
1. Монако 5 3 2 0 9:4 11
2. Леверкузен 5 1 4 0 5:4 7
3. Тотенхем 5 1 1 3 3:5 4
4. ЦСКА 5 0 3 2 4:8 3

Невероватно, историјско вече у групи Ф Лиге шампиона! Борусија Дортмунд и Легија надмашили су број постигнутих голова на једном мечу елитног такмичења, пошто је на Вестфалену било невероватних 8:4! Реал Мадрид је успео да слави у Лисабону, на узаврелом Жозе Алваладеу, иако се поштено коцкао, не само са победом, већ и са осмином финала (1:2).

На крају, када је завршено ово фантастично пето коло Дортмунд је први са 13 бодова, док Реал Мадрид има 11 и моћи ће да се бори за бољу повлашћено место у жребу за осмину финала. Ипак, своју важност ће имати и окршај између Легије и Спортинга у последњем колу, јер ће директно одлучивати о пласману 1/16 финала Лиге Европе.

Херој невероватне вечери у Дортмунду био је повратник и троструки стрелац Марко Ројс, али се мора истаћи и феноменална партија Александра Пријовића, који је постигао два. Легија је поново одиграла херојски меч и захваљујући томе вечерас смо гледали исторјиски обрачун у Дортмунду.

Али, историја на овом мечу била је исписана већ у 32 минут, када је постигнуто чак седам голова (5:2). Никада се пре тога у историји овог такмичења није догодило да у тако кратком времену буде постигнуто толико голова. А може се рећи да је "звери" уТухеловим играчима пробудио феноменалан гол Пријовића у 10. минуту.  Дортмунд је само 10 минута касније водио са 3:0, али је поново погодио нападач српског порекла и то је био нови знак за домаћина да крене у још један налет.

Да играчи Легије имају победничи карактер било је јасно у другом полувремену, када су при резултату 6:2 постигли два гола и примили један, па је у 83. минуту био изједначен рекорд Монака и Депортива из Ла Коруње из 2003. године, када је било 8:3. Историјски корак у овом такмичењу направио је Марко Ројс, коме је ово био први меч у дресу Милинореа после 185 дана.

ДОРТМУНД - ЛЕГИЈА 8:4 (5:2)
/Кагава 17, 18, Сахин 21, Дембеле 29, Ројс 32, 52, 90+3 Паслак 81 - Пријовић 10, 24, Кухарчик 57, Николић 84/

ДОРТМУНД (4-3-3): Вајденфелер - Роде, Бартра (од 62. Дурм), Гинтер, Паслак - Кагава, Сахин (од 70. Обамејан), Кастро - Пулишић, Ројс, Дембеле (од 72. Ширле).

ЛЕГИЈА (4-2-3-1): Чирезнијак - Березински, Червински, Паздан, Женичак - Копчински, Гиљерме (од 55. Јолдовец) - Качарчик, Радовић, Ођиђа (од 75. Николић) - Пријовић (од 69. Виетеска).

За Мадриђане је умало била кобна комична смена из 80. минута, када је Фабија Коентраапогодила лопта у руку док је тражио од судије да свира играње руком Желсона Мартинса. Ипак, Вилијам Колум је видео само оно првотимца Краљевског клуба, па је показао на креч. Адријен Силва је погодио и вратио Лавове у борбу за осмину финала, али је сваку дилему седам минута касније разрешио Карим Бензема.

Реал Мадрид је повео у најбољем могућем тренутку, на истеку пола часа игре, када се након опште збрке и лоше реакције одбране, у петерцу домаћих најбоље снашао Рафаел Варан и закуцао лопту у мрежу Руја Патрисија. Гости су рутински отаљавали посао, али им се онда догодио фамозни 80. минут. Ипак, Зиданов тим је био довољно концетрисан у наредним минутима, а посебно Карим Бензема, који је поставио коначан резултат ове утакмице.

СПОРТИНГ - РЕАЛ МАДРИД 1:2 (0:1)
/Силва 80пен - Варан 29, Бензема 87/

СПОРТИНГ (4-4-2): Патрисио - Переира, Коатес, Семедо, Зегелар - Мартинс, Карваљо, Силва, Руиз (од 67. Скелото) - Дост (од 77. Андре), Сесар (од 62. Кембел).

РЕАЛ МАДРИД (4-2-3-1): Навас - Карваљо, Варан, Рамос, Марсело (од 71. Коентрао) - Модрић, Ковачић, Васкез, Иско (од 67. Бензема), Бејл (од 58. Асенсио) - Роналдо.

Резултати:

Борусија Д. – Легија 8:4 (5:2)
Кагава 17, 18, Шахин 21, Дембеле 29, Ројс 32, 52, 90+3, Паслак 81 – Пријовић 10, 24, Кучарчик 57, Николић 83

Спортинг – Реал Мадрид 1:2 (0:1)
Силва 80п – Варан 29, Бензема 87

Табела:
1. Дортмунд 5 4 1 0 19:7 13
2. Реал Мадрид 5 3 2 0 14:8 11
3. Спортинг 5 1 0 4 5:7 3
4. Легија 5 0 1 4 8:24 1


Узбудљив дерби на "Рамон Санчез Писхуану" између Севиље и Јувентуса окончан је на крају победом гостију - 1:3 (1:1), а овај резултат ће по свој прилици одвести Стару даму као првопласирани тим у осмину финала Лиге шампиона.

Тамо би требало да им се придружи и Севиља, мада ће у последњем колу имати ђаволски тежак посао на гостовању у Лиону, посебно јер је вечерас пропустила лепу шансу да код куће заврши сав посао. Требало је само да не изгубе Бербери у Андалузији, али су после вођства од 1:0 остали са играчем мање због глупог искључења Васкеза, што је италијански тим искористио и направио велики прекрет.

Николас Пареха је рано, већ у деветом минуту, сјајним ударцем матирао Буфона, а након што је домаћин остао с играчем мање, глупост у свом шеснаестерцу Клатенбург је казнио пеналом. Маркизио је био прецизан, матирао голмана Серхија Рика и тим резултатом отишло се на одмор. Досуђени пенал тешко је пао тренеру домаћих Хорхеу Сампаолију, који је на полувремену напао енглеског судију, а овај га је искључио па је остатак утакмице гледао са трибина.

Без играча и тренера, Севиља се мучила у наставку, а Јувентус је на свој начин сачекао да јој зада завршни ударац. Преискусни Леонардо Бонучи је у 85. минуту други пут на мечу матирао Серхија Рика сјајним ударцем са дистанце, а у надокнади времена и Марио Манџукић ставио је тачку на овај меч и посало Севиљу на поправни и то најтежи могући у Француској у последњем колу. 

СЕВИЉА - ЈУВЕНТУС 1:3 (1:1)
/Пареха 9 – Маркизио 45+2. пен, Бонучи 85, Манџукић 90+4/

Стадион: "Рамон Санчез Писхуан"
Судија: Марк Клатенбург (Енглеска)
Црвени картон: Васкез (Севиља) 36.

СЕВИЉА: Рико - Рами, Пареха, Меркадо - Н'Зонзи, Фереира (од 76. Краневитер), Ибора, Витоло, Ескудеро - Васкез, Вијето (од 46. Сарабија).

ЈУВЕНТУС: Буфон - Алвес, Бонучи, Ругани, Евра (од 72. Стураро) - Кедира, Маркизио, Пјанић (од 84. Кин) - Квадрадо (од 87. Кјелини, Манџукић, Сандро.

Пораз Севиље лепо је дошао Лиону који је прошетао Максимиром и савладао немоћни Динамо са 1:0. Стрелац победоносног поготка био је магични Александр Лаказет који је после лепе акције у 72. минуту донео радост Лавовима.

Није Лион бриљирао вечерас, Динамо се борио са подмлађеним тимом, али одавно Загребчани нису релевантна снага у европском фудбалу иако играју често Лигу шампиона па су заслужено поражени и пети пут. Француски тим вратио се кући задовољан, а у последњем колу имаће прилику на свом терену да победи Севиљу и претекне је на другом месту у овој групи.  

ДИНАМО ЗАГРЕБ - ЛИОН 0:1 (0:0)
/Лаказет 72/

Стадион: Максимир
Судија: Петер Краловец (Чешка)

ДИНАМО ЗАГРЕБ: Ливаковић – Мател (од 14. Енрикез), Сигали, Бенковић, Пиварић - Шитум, Павичић, Кнежевић, Гојак, Ћорић - Фернандес.

ЛИОН: Лопес - Рафаел, Јанга-Мбива, Нкулу, Морел - Фери, Гоналон, Дарде - Корне, Лаказет, Валбуена.

Резултати:

Севиља – Јувентус 1:3 (1:1)
Пареха 9 – Маркизио 45+2, Бонучи 84, Манџукић 90+3

Динамо ЗГ – Олимпик Лион 0:1 (0:0)
Лаказет 72

Табела:
1. Јувентус 5 3 2 0 9:2 11
2. Севиља 5 3 1 1 7:3 10
3. Лион 5 2 1 2 5:3 7
4. Динамо ЗГ 5 0 0 5 0:13 0

Лестеров сан о пласману у нокаут фазу не само да ће се остварити, већ ће шампион Енглеске другу рунду Лиге шампиона чекати са врха табеле Групе Г! Лисице су до овог циља стигле захваљујући сигурној победи над Клуб Брижом на Кинг Пауер стадиону, а велики удео има и исход сусрета Копенхаген - Порто, који је завршен без голова. Због тога Порту сада чак о концу виси пласман у наредну фазу!

Дружини Клаудија Ранијерија било је потребно само пола сата квалитетне игре и коктел Оказаки - Марез, који је умирио све налете гостију из Белгије за победу резултатом 2:1 (2:0). 

Већ после пет минута мењао се резултат на семафору. Лестерова одбрана одрадила је велики посао и зауставила напад гостију. Марк Олбрајтон и Кристијан Фухс брзо су одиграли квалитетни дупли пас, након чега се аустријски репрезентативац одлично снашао, упутио опасан центаршут у срце казненог простора, а на правом месту нашао се Шињи Оказаки који је лепо погодио тик испод места где се спајају пречка и статива.

Нису се налети домаћина зауставили ту. Само неколико тренутака касније Марез је погодио стативу након што се отарасио двојице противничких играча усред шеснаестерца. Међутим, оно што у раној фази утакмице није успео - врсни Алжирац учинио је у 30. минуту сусрета са беле тачке. Прекршај вредан најстроже казне скривио је Дион Колс, а Марез је са креча био непогрешив.

Учинило се у датом тренутку да белгијском шампиону прети катастрофа на терену освајача Премијер лиге. Али, гости су успели да се отргну и успоставе одређени ритам. У самом финишу првог дела Рон Роберт Цилер извукао је свој тим уз изванредну одбрану. Успео је да заустави страшан ударац Хозеа Искерда са руба шестнаестерца, а да није било искусног голмана лопта би вероватно затресла мрежу покрај десне стативе.

Баш као и у случају Ријада Мареза, Искердо је ипак имао својих пет минута славе на Кинг Пауер стадиону. Већ након седам минута игре у другом полувремену Колумбијац је направио сјајан соло-продор и пуцао унутар шеснаестерца. Овог пута Цилер није успео да усмери хитац у другу страну, а лопта је ушла у десне рашље.

Срећом по Лисице, резултат се више није мењао, а талентовани Демарај Греј је у финишу утакмице промашио две изгледне шансе, које би свакако додатно умириле борбене госте. 

Било како, Лестер иде даље са првог места, четири победе и 13 освојених бодова после пет кола. 

ЛЕСТЕР - БРИЖ 2:1 (2:0)
/Оказаки 5, Марез 29пен - Искердо 52/ 

ЛЕСТЕР (4-4-2): Цилер - Симпсон, Хут, Морган, Фухс - Марез (од 68. Шлуп), Кинг, Дринквотер, Олбрајтон (од 78. Амарти) - Варди, Оказаки (од 68. Греј).

БРИЖ (4-4-2): Бутел - Колс, Пулан, Мехеле, Де Бок (од 70. Ван Рајн) - Клаудемир (од 85. Фереира), Симонс, Пина (од 61. Лимбомб), Ванакен - Искердо, Фосен.

А у Копенхагену - неизмерна срећа! Јер, дански Лавови успели су да одоле Порту и одиграју меч без голова, због чега ће имати шансу да у последњем колу обезбеде другу позицију и историјски пласман у нокаут фазу Лиге шампиона. За то ће Копенхагену бити потребна победа на гостовању Клуб Брижу, али и да Лестер савлада Порто на Драгау.

Пред Данцима је прилично компликован задатак, али не и нешто што не може да се оствари. А да су имали само мало више среће, можда би се Телија Паркену сада славило као ретко када. Јесу се фудбалери два тима лавовски борили свих 90 минута, због чега је српски арбитарМилорад Мажић имао пуне руке посла. Али, свој посао одрадио је практично без грешке! 

Иначе, једину праву шансу на утакмици видели смо тек у 56. минуту утакмице. Андре Силваишао је цик-цак по шеснаестерцу и распалио по средини гола, али је голман одлично реаговао и то одбранио ударац. 

КОПЕНХАГЕН - ПОРТО 0:0

КОПЕНХАГЕН (4-4-2): Олсен - Анкерсен, Јоргенсен, Јохансон, Аугустинсон - Фалк (од 75. Куск), Дилејни, Квист, Туту (од 75. Грегус) - Павловић, Вербић.

ПОРТО (4-1-3-2): Касиљас - Переира, Фелипе, Маркано, Тељес - Данило - Корона (од 88. Варела), Торес, Отавињо (од 84. минута Евандро) - Жота, Силва.

Резултати:

Лестер – Клуб Бриж 2:1 (2:0)
Оказаки 5, Махрез 30п – Искиердо 52

Копенхаген – Порто 0:0

Табела:
1. Лестер 5 4 1 0 7:1 13
2. Порто 5 2 2 1 4:3 8
3. Копенхаген 5 1 3 1 5:2 6
4. Клуб Бриж 5 0 0 5 2:12 0

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар