Хоће ли неко да заштити Слободана Васковића?

Ваше недјеловање увјериће нас да је данашња Босна и Херцеговина земља страха и политичког терора, у којој су спискови државних непријатеља и црне књиге званични државни акти и у којој се свака критичка мисао доживљава као државни удар.

Република Српска 22.11.2016 | 17:51
Хоће ли неко да заштити Слободана Васковића?
Из безбједносних разлога, сазнања о животној угрожености, био сам присиљен напустити Босну и Херцеговину. До даљег се нећу оглашавати – садржај је посљедњег поста који је Слободан Васковић написао на свом блогу, у недељу 20. новембра, прије него што је заједно са породицом напустио земљу.

До тада је, свакодневно, писао о криминалу у Републици Српској и Босни и Херцеговини који се често, као што сви добро знамо, одвија уз директно учешће или подршку актуелних власти на свим нивоима. Због таквог ангажмана је добијао бројне пријетње. Издвајамо само неке од њих које је на свом блогу потврдио Васковић.

ЕКИПА ЗА ЛИКВИДАЦИЈУ

У мају 2012. године вербално је нападнут у центру Бањалуке, од непознате особе. Мишићави мушкарац, како га је описао, запријетио му је да ће га “поломити” јер је изгубио посао због Васковићевог “прилога”. Пријетње је пријавио полицији која ништа није подузела. Три дана послије, готово на истом мјесту сличне пријетње добио је од Слободана Станковића, водећег тајкуна Српске и кума Милорада Додика. Поучен неуспјехом претходног искуства, ове пријетње није пријавио полицији.

У септембру наредне године, радник безбједносне агенције “Алфа”, у службеној униформи, наоружан пиштољем, испред болнице Касиндол запријетио је Васковићу да ће га убити зато што “блати српски народ”. Тада је упозорио новинара да “постоји екипа спремна да га рокне". Поново је обавијестио полицију што поново није донијело резултате.

Наредне године, пријетње је добио док је стајао на пјешачком прелазу. Непознате особе из аутомобила, уз псовке и вријеђања, запријетиле су му физичком ликвидацијом.

Пријетње из власти добијао је непрестано. Најозбиљније су услиједиле 2014. године након објављивања “списка државних непријатеља” на званичној страници СНСД-а. Списак је објављен у књизи под називом “Рушење Републике Српске – Теорија и технологија преврата. Извјесни Стефан Каргановић у тексту “Како се припрема пуч” навео је списак субверзивних елеманата у Републици Српској.

"У Републици Српској се већ неколико година формира инфраструктура лажних “невладиних организација” са задатком да буду у приправности да би се на миг иностраних наредбодаваца укључиле у подстицање нереда и подривање уставног поретка – објаснио је Каргановић критерије помоћу којих је направио списак на којем су се нашле невладине организације, медији, коментатори, аналитичари али и блогери попут Слободана Васковића.

Не ради се о опскурном националистичком памфлету, намијењеном групи изолованих мрачњака, списак је објављен на званичној страници СНСД-а, странке која држи апсолутно све полуге власти у Републици Српској. Чињеница да је списак објављен на њиховој службеној страници говори да је то и званичан став власти.

Због бројних пријетњи новинар је и тада са породицом морао напустити Босну и Херцеговину.

РЕЗУЛТАТ ЦРНЕ КЊИГЕ

Посљедње пријетње које је Васковић добио и због којих је напустио Босну и Херцеговину чини се да су много озбиљније од досадашњих јер он пажљиво скрива локацију на којој се налази. И овај пут пријетње су услиједиле након помног припремања атмосфере линча коју су креирале власти у Републици Срспкој.

Омиљени Додиков пропагандиста Рајко Васић на твитеру је помињао формирање “Владе у сјени” и прецизирао да би у тој Влади премијер био Васковић, а мјесто првог потпредсједника припало би “почившем Милану Вукелићу”.

Подсјетимо, Милан Вукелић убијен је шестог новембра 2007. године у експлозији ауто-бомбе. Истрага у овом случају имала је безброј пропуста, а починиоци никада нису пронађени. Васковић је на свом блогу овај твит с правом описао као путоказ - “Васковића треба разнијети као и Вукелића”! Јер, Рајко Васић није анонимни твитераш, он је члан Главног одобра СНСД-а и шеф изборне кампање Игора Радојичића, градоначелника Бањалуке.

Васићев примјер слиједио је и посланик СНСД-а у Представничком дому Парламента БиХ Мирослав Миловановић који је на твитеру написао: “Балетан, чувај се ти мене. Када те сретнем, сигурно те нећу звати на кафу… Олошу!”

Све је кулминирало иступом Васићевог и Миловановићевог страначког шефа, предсједника Републике Српске Милорада Додика који је 30. октобра на страначкој манифестацији „Побједнички скуп СНСД на локалним изборима 2016. године“, најавио отварање “Црне књиге” у којој ће се наћи све особе које су се “огријешиле” о СНСД.


Овај Додиков иступ окарактерисан је као директна пријетња свима који не мисле исто као власти у Републици Срспкој. Такође, најава “Црне књиге” од стране највишег функционера и најмоћније особе у РС, најављује друштвену изолацију “грешника”, њихово означавање и евентуално кажњавање.

Најбољи доказ за то су посљедње пријетње које је добио Слободан Васковић, због којих је морао, заједно са породицом, напустити Босну и Херцеговину.

ПОЗИВАМО ИНСТИТУЦИЈЕ

Позивамо све институције чији је задатак да гарантују безбједност сваког грађанина на сваком дијелу Босне и Херцеговине да заштите новинара Слободана Васковића и чланове његове породице. Знамо да је то непопуларно у тренутној политичкој атмосфери али подсјетићемо службенике на свим нивоима да су према Уставу Босне и Херцеговине обавезни сваком грађанину обезбиједити уживање људских права и слобода, редом од тачке "а" до "м". То не би требао бити претежак задатак јер сте до сада врло успјешно штитили високе државне функционере од истрага Тужилаштва БиХ.

Позивамо истражне органе да испитају о каквим пријетња се ради и из којих кругова долазе. Ни то не би смјела бити тешка мисија јер је сасвим познато из којих кабинета су пријетње до сада долазиле и ко је највише заинтересован да заустави рад Слободана Васковића, што значајно сужава круг сумњивих лица.

Уколико то не учините, биће то, на жалост, још једна потврда у дугачком, срамотном низу, да власт ове државе брине искључиво за своје интересе а не за добробит и безбједност грађана.

Ваше недјеловање увјериће нас да је данашња Босна и Херцеговина земља страха и политичког терора, у којој су спискови државних непријатеља и црне књиге званични државни акти и у којој се свака критичка мисао доживљава као државни удар, или тачније, удар на ваше привилегије.

Извор: Зурнал.инфо

Коментари / 86

Оставите коментар
Name

ЈОКО

22.11.2016 17:05

ПОЗИВАМО ИНСТИТУЦИЈЕ.А које црне институције,оне исте сто га прогоне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

референдум

22.11.2016 19:14

како да разумију ста овај цовјек писе кад су нам генерације одгајане у лази типа да је РС дразава како је РС само српски ентитет да је РС највеци понос српства да све сто власт ради је у интересу срба да се славе морају славити у институцијама а које су истовремено у саставу секуларне дрзаве итд...итд...па докле висе

Name

Ђорђе

22.11.2016 17:06

ДВА СВЕТА И ускоро ћемо, тај дан доћи мора, упутити молбе управи затвора —да нас лише страха, слободе и зиме и на робију тешку да нас приме! А кад нас у ланце баце и повежу, нека свет изгуби срамну равнотежу! И од два света што свет овај чине, нек свет робијаша буде свет већине! А чувари нек нас, из страха, ил срама, једне ноћи моле да буду са нама! Поема : Аутор: Матија Бећковић

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гергелy

22.11.2016 17:36

На вијести о Додику има сто коментара,а овај цовјек има два коментара,који хоце крезубој и полуписменој боранији објасни неке ствари,не иде то господине Васковицу требат це јос времена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

1:1

22.11.2016 17:40

Васке ватај се мотике тамо те нико неце туци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бака

24.11.2016 15:11

А ти се ватај луднице.

Name

Лена

22.11.2016 17:51

Апсолутна подршка господину Васковићу на свему што ради и пише, али мислим да мора поднијети званичну пријаву МУП РС, Тужилаштву или СИПА, на било који начин, како би се покренуле активности институција па ако не урада свој посао онда се могу критиковати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

22.11.2016 18:36

Пријављивао је Милан Вукелић.

Name

Дудук

22.11.2016 17:58

Криминалац додик и његови желе уклонити све који разоткривају њихов криминал.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

22.11.2016 18:36

Ко поставља кадрове у институције? Маните се ћорава посла...или сви у револуцију или се уклапајте у ово што јест.

ОДГОВОРИТЕ
Name

готово

22.11.2016 21:56

Револуцију заборави. За њу треба разум, достојанство и слободарски дух. То не станује овдје.

Name

јадник

22.11.2016 18:37

Јадник. Породицу под руку па у инострансво на одмор. Тако би многи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Виктор

22.11.2016 21:55

Колико злурадости у твојим ријечима? Шта те мучи?

Name

бака

22.11.2016 23:15

А ти си духовни биједник.

Name

репо послови

22.11.2016 18:50

Туга, туга, туга....

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОМУНИСТИ

22.11.2016 19:07

КОМУНИСТИ СУ БИЛИ МАЛЕ БЕБЕ ЗА ОВЕ ДЕМОКРАТЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

23.11.2016 10:22

Гријесис друзе све је то иста удбаска банда само пресвуцена у јагњеце козе, ови данас сто су на власти увијек су и били и све би прихватили само да буду на власти, нити су тада били комунистио нити данас демократе, и бас због тога сто ни у ста не вјерују и ниста им није свето осим да буду на власти и могу да мијењају дресове сваки други дан, ко је био прави комуниста тоо је и остао и није се влацио по новокомпонованим странкама. Ни у та ови не вјерују осим у паре и власт, то је све голи сљам, сјецикеса и среброљубац без грама било какве идеологије!

Name

СНСД ВРШИ ЧИШЋЕЊЕ СРБА

22.11.2016 19:27

Сви Срби су СЛОБОДАН ВАСКОВИЧ . Уколико нисте под Додиковом ДИКТАТУРОМ начи ће се под ЧИЗМОМ МИЛОРАДА ДОДИКА. И ако се настави овако биће све више оних који ће се НАЖАЛОСТ морати иселити. Доста је сто се исељавају због Економске кризе да омогуће бољи живот .'сад се селе зато што некоме нисте подобни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АБ

22.11.2016 19:58

Па људи ови могу убити кога хоце и кад хоце.И то је та Република Српска.

Name

Ре

22.11.2016 22:20

Ако вам одговара оваква Српска гдје цовјек ако критикује власт иде на црну листу и мозе погинут да га полиција не стити, онда треба атомску бомбу бацит.

Name

ДОМИ

22.11.2016 19:28

Е САД СТВАРНО КО МОЗЕ<ИЗ ОВОГ ПАКЛА ТРЕБА ИЦИ ПОД ХИТНО!!НИСТА ОВАЈ ПОЛУПИСМЕНИ НАРОД МОЈ ВАСКОВИЦУ НЕ РАЗУМИЈЕ!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаки

22.11.2016 19:34

Сам пао сам се убио..И јест блебето ста му је пало на памет.Нека га спонзори издрзавају..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацика

22.11.2016 20:52

Попадали на изборима спонзори.

Name

АЛО РОБЕ

22.11.2016 21:13

ТИ СИ ЛАКИ РОДЈЕН ЗА РОПСТВО.

Name

нини

22.11.2016 21:20

Браво Лаки свеси реко

Name

Грга

22.11.2016 21:46

Лаки ти блебетас па ваљда цовеку треба помоци да се спаси а не одобравати тако несто.

Name

ре нини

22.11.2016 21:53

А ти у први поново, да обновиш. Све си рекао.

Name

Лаки

22.11.2016 22:13

Треба помоци мајци погинулог борца а не супљој прици неког анонимуса који је одмагао РС..

Name

Ре Лаки

22.11.2016 22:19

Знаци цовјек и његова породица требају изгубит зивоте ради власти која отворено ставља на црну листу ко год им не одговара? Како те није срам и стид тако хладно то написат? Немас ти м**а ни за ста па пискарас овуда а видјели би тебе да ти неко озбиљно пријети.

Name

бака

22.11.2016 23:21

Шта је Лаки,јел ти лакнуло што је Васковић отишао.Оставио је своја дјела која ће бити сабрана у једну књигу. Кад књига буде угледала свјетло дана.тебе ће Лаки и такве као ти убити несаница.

Name

Ре Лаки

23.11.2016 09:17

Ниси ти Лаки него Лака из снсд, коме је зена на некој листи. Знас како, увијек се олос радовао кад одлази онај ко ваља, јер он у својим оцима постаје бољи, успјеснији, осјецао се као мрав спрам громаде... Јаднице један...ти си вазан само док припадас стаду

Name

За Лаког

23.11.2016 12:00

Ти Лаки припадаш крду СНСДОВИХ ПОДАНИКА

Name

ха ха хqа

24.11.2016 08:06

Прво кренути трати ретарде типа Лакија.

Name

Милан

08.12.2021 17:08

Предлажем ти психијатријски преглед,за твоје добре а мом трошку.

Name

ГДЈЕ ЈЕ ТА ЕВРОПА

22.11.2016 19:39

ПА ГДЈЕ ЈЕ САД ЕВРОПСКА УНИЈА. ДА ИМАЈУ МРВИЦУ ЧАСТИ САД БИ ПРЕДСТАВНИЦИ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ РЕКЛИ Е НЕ МОЖЕ, ДОК СЕ ЧОВЈЕКУ НЕ ОБЕЗБЈЕДЕ ЉУДСКА ПРАВА И ПРАВО ДА ПИШЕ НЕМА ПРЕГОВОРА, И НЕЋЕТЕ МАРКЕ ЈЕДНЕ ЈЕДИНЕ ДОБИТИ. Е ТО БИ БИЛА ЕВРОПА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Несо

23.11.2016 00:17

Бас тако, ЕУ им треба затворити све, док се не рјесе основна права слободе људи.

Name

ОТПОР

22.11.2016 19:46

СТОП СНСД ТЕРОРУ !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПД Сања

22.11.2016 20:03

Изостала је подршка СДС Васковићу ,МОРА МУ СЕ ПОМОЋИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

ха ха ха

24.11.2016 08:08

Браво Сања. Приједорчанин.

Name

аџенда

22.11.2016 20:11

Неће му нико помоћи. Срби нису слободарски људи. Све нула до нуле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тачно тако

22.11.2016 21:51

Сви га читају, јавно, тајно, а нико не смије и неће да помогне.

Name

Драган

22.11.2016 22:25

Доста је Србин добијао преко ледја због којекаквих револуција и промјена, а послије буде исто.

Name

ре Драган

23.11.2016 10:15

Овај народ је поданицко, пласљивог менталитета, сви цуте и надају се да се злоцинацка рука резима неце спустити на њих и њихове најблизе, не буне се цак ни кад та рука ухвати њихове прве комсије све док њих не дирају, неписмени, затуцани, устрасени, подлозни манипулацији, издаји склон, са највецим сљамом као водјама, народ без будуцности и осудјен на пропаст и нестанак и вјецито ропство, првенствено дјубрадима из истог народа, а у будуцности неком тудјину. Никада овај народ није спровео револуцију било какве врсте из убиједјења него увијек из страха и тоталног безнадја у које су нас уводили наси вајни политицари и водје!

Name

Босанац

22.11.2016 20:46

Нема нама бољих дана док се не десе двије ствари - промјена насег менталитета и степена образовања, и револуција класицног типа. Дотле це бити додика и васковица посвуда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

врјеме

22.11.2016 21:21

па овај цовјек отвара оци оним који не виде ниста,он образује неуке.мозда некад успије никад се не зна.али он покусава а ми се кријемо.зато је велики

Name

на петљи

22.11.2016 21:09

ма морате сацувати и наградити овог цовјека громаду људску и интелектуалну.па он има знацај елиота неса.хоцемоо ли се икада опаметити и поцети мислити својом главом.слобо брате Бог ти свако добро дао,и да наставис и да се вратис јос јаци.ти си најхаризматицнији становник бих.слуцајно те познајем и то ми инпонује.велики поздрав пријатељу !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

тамно је доба

22.11.2016 22:05

Жао ми је што му се ово дешава јер је једино тачно и убојито перо с природном интелигенцијом. И не може га читати и разумијети свако. Они купљених диплома, страначки подобни и остала раја. Можда и не треба своје бисере бацати пред свиње, него се усрећити негдје даље од вилајета. Нема даље. Еx министар са пар година стажа може да каже олошу...свјетло је угашено.

Name

херцеговац

22.11.2016 22:11

Причамо,пишемо,коментаришемо...наша подршка не пије воде. Институције? Дали постоје у правом значењу или су приватизоване,стављене у службу појединаца а не државе и система. Ако систем постоји онда институције треба да раде у интересу грађана а Слободан је један од нас.

Name

Славко

23.11.2016 06:23

С.Васковиц је био једина права опозиција овом ненародном резиму. Ткзв.опозиција га је користила на нацин да је он износио све оно сто они нису смјели, а све успјехе из тих објава су они капитализовали.Разлог сто они који га цитају, и који су схватили о цему нису гласали на изборима да збаце они који униставају РС ( униставају је они који је системски плацкају ) лези у цињеници да сеи српси народ на овим просторима, налаЗИ у јадном стању мијесавине безнадја и мисљења да се не мозе ниста промијенити и надају се да де их црвени Кмери неце уоцити и одстријелити. Други разлог је сто је стање памети на критицно ниском нивоу - принцип боље да узмем на изборима врецу брасна од снсд, него да планирам бољи зивот, дугороцно за своју породицу. Слобо, надам се да ти се неце ниста десити Слобо - Слободо.Зив и здрав ти био.

Name

бака

22.11.2016 23:39

Васковиц ће се вратити са већом славом него што је отишао.Колико знам о животу из светоотачке литературе Бог је праведников сарадник.Рука Божја лебди над њим и чува га на тегобном путу.А Бог је невидљив и невидљивом руком устројава живот и управља његове кораке.Живио нам господин Васковић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

микица

22.11.2016 23:47

Добродосли у Републику Српску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

васо

23.11.2016 01:40

Позивам све новинаре, студенте, младе интелектуалце, све оне који љубе истину и правду да изађемо у протестну шетњу и пружимо подршку Васковицу. Позивам и министра полиције да обезбједи сигурмост овом цовјеку, као и пресједника да са своје стране пружи гаранцију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бака

23.11.2016 09:19

Обавијестите кад ће се одржавати да дођем у прве редове.

Name

ПОДРШКА ВАСИ

23.11.2016 10:06

И позив свим обесправљеним радницима,незапосленима и борцима да изађемо у мирну протестну шетњу ради протјеривања Слободана Васковића

Name

комедија

23.11.2016 14:23

Све је то лијепо и подрска за слободу говора али сада се морају цекати сљедеци избори да би се десиле промјене.Избори су показали да је вецина градјана задовољна ситуацијом у РС и то треба да се постује.

Name

гхкл

23.11.2016 17:02

Бако предосецам да си неки пендрекас који би био у првом реду са плаценом дневницом. Ниста се не мора цекати. То сто је он добио није вецинина, нити се мора признати тај систем бирања. Зар је Р.С. тих његових 200 000 искамцених гласова? Зар ми морамо бити жртве тих полтрона. Све су нам узели, огњишта продали, , задузили и довели до очаја и сада то морамо да трпимо. Ово никако не значи подршку већ виденим партијама, ал знаци порску промјенама.

Name

за гхкл

23.11.2016 22:28

Мислим да нико није разумио шта си хтио да поручиш.Нешто ти се збркало у глави.Размисли мало,стави прст на чело,испеци па реци.Овако изгледа као да бунцаш.Де брате буди мало јаснији.Нисам пендрекаш,ја сам скромна бака.

Name

Будуцност

23.11.2016 04:28

Велико постовање и подрска интелектуалној и моралној громади. Господине Васковицу , вама и васој породици зелим све најбоље. Стета сто зивите на погресним просторима и у погресно вријеме. Не могу да схватим да и опозиција и институције и појединци и народ цутина ово сто се десава вама. Како се нико не запита ко је следеци са црне листе диктатора и његових слугу. Не могу да схватим ста јос и јос треба да се деси на тим просторима па да се створи критицна маса која це изаци на улице . Од опозиције ионако нема ниста вец одавно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нажалост..

23.11.2016 07:13

Масе овдје може покренути и на улице извести само шовинизам, мржња.. Па да видиш како руља из брлога избија и куља, како камење лети, како срча пршти, како аута нестају у пламену. Мржња као покретач.

Name

Игор Бане

23.11.2016 08:18

Ја нисам ништа чуо да се о томе говорило на градском одбору.Наставићемо да развијамо Бања Луку читај продајемо маглу као и претходних 19 година

Name

Србац

23.11.2016 06:58

Не дај се Слободане. Ништа чудно што ти пријете, јер Они не знају него силом и притиском- тако добијају изборе, тако и владају. Чекам само дан да се овај наш БЛЕНТАВИ народ опамети и смијени их коначно. А до тад ко преживи ову агонију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цана

23.11.2016 11:29

Србац све похвале за добар коментар сасвим тацно рецено

Name

вјерник

23.11.2016 10:27

Из Богоугодних коментара видљиво је да су се укљуцили веома образовани људи.Ми ,који немамо интелектуалну висину ,сваки дан се молимо Богу.А ви драга браћо и сестре ,које је Бог надарио речитошћу,дижите свој глас као што су некада чинили светитељи.Молитва и прегалаштво се саостварују.До повратка Божијег угодника,праведника и прегаоца Васковица.Живио нам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијаспора

23.11.2016 11:34

За Васковица се молимо из бијелог свијета.Када се удружимо у молитви,тада молитва има неслућено јаку моћ.Живио нам Васковиц.На многаја љета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бајке

23.11.2016 13:05

Ста га сазаљевате, цовјек напустио БиХ и свугдје му је боље него овдје. Ко год има прилику отисао би вани, и престаните правити зртву од Васковица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре бајка

23.11.2016 13:26

Треба у овој јадној држави да останете само ви црвени кмери и ваш вољени вођа ?

Name

Ре Бајке

23.11.2016 13:48

Слободане, није цудно сто те многи нису схватили, ипак је у овој земљи скоро трецина неписмених или поуписмених, сто заједно са онима који имају лазне дипломе даје вецинско гласацко тијело Црвених Кмера. Зелим ти добро здравље и дуг зивот, а од Срба не мозес оцекивати да дигну главу, и срусе ненародни резим, ипак је 500 година погнуте главе било превисе....Само они који мисле да нису слиједеци на реду се грдно варају....Видјеце сада када нема твога гласа, који указује...колико је терминатор гладан...зиви били па видјели.

Name

Људи моји

23.11.2016 13:49

Овдје се људи боје и коментарисати и прузити подрску Васковицу јер мисле да их Гестапо мозе открити....

Name

Мирко и Славко

23.11.2016 13:57

Сто су у романима Мирко и Славко,то је у политици Слободан Васковиц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Герономо

24.11.2016 07:41

Васковиц није политицар ,,,,,,,, цовјек је новинар

Name

КСС

23.11.2016 17:56

Као подрска Васковицу посјецујмо сваки дан њеков блог

ОДГОВОРИТЕ
Name

сусрет ?

23.11.2016 19:55

какав цовјек васковиц ? рјерко интелигентно бице,које неце да цути,него памет користи да објасни неукима ста им се десава.бакља која свјетлост доноси!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Морава

23.11.2016 20:02

Где ћеш бре Србине у Мораву кад не знаш да пливаш???

ОДГОВОРИТЕ
Name

галеб

24.11.2016 01:33

Неко це им морати стати на пут немогу сви побјеци

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијаспора_ДЕ

24.11.2016 05:55

Васковица треба заститити. Једини објективни извор информација долази од овог храброг новинара. За дијаспору је губитак овог медија болнији од губитка медијиских куца типа РТРС, АТВ или РТВБН..

ОДГОВОРИТЕ
Name

манијемогуће

24.11.2016 07:05

Док год у овој држави људи размишљају по систему нек је мени добро брига ме за остале нема нама напредка.Џаба њему што се годинама труди да отвори очи овом ћоравом народу,народ не види па не види.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цунами

24.11.2016 09:18

За разлику од институција он бар да објасњење о некој тези ......Док институције које су дузне да одговоре градјанима цуте годинама о теским криминалу и убиствима којим се вредја и професионалност полиције јер су изврсена тик поред полицијске агенције,центра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

боље сути

24.11.2016 10:26

Ја сам послао министру полиције писмену информацију да сам видио цовјека кога тразе ради издрзавања казне од висе од десетина година робије након седам дана то лице је показало копију мог поднеска 122 слузи дасе открију они који су неког видјели .ИТД

Name

ре боље ћути

24.11.2016 12:04

Не ћути сада.Достави то министарству безбједности и они ће то објавити.Наравно име тог лица и наведи да си пријавио министру муп-а.Како је Сувара на крају отишао у бувару.Битно је да твоја пријава дође у јавност

Name

Д.

24.11.2016 09:19

Политицки азил.....хм, није лосе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

24.11.2016 13:49

Њему га и треба дати.

Name

порука предсједнику

24.11.2016 11:35

Има јос хиљаде Васковица. Једном од њих цес и ти долијати..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.11.2016 15:33

Тацно...

Name

бака

24.11.2016 16:10

Дијаспора ДЕ,све сте у праву.А за оне који хуле на Васковића имам причу о мишу: Кроз пукотину на зиду угледао миш у газдиној кући мишоловку.Одмах је обавјештаво животиње о томе. "Мишоловка је у кући", рече кокошки."Шта се мене то тиче"одврати кокошка и оде даље."Мишоловка је у кући"довикну свињи".Ма, то је мишу твој проблем"промрмља свиња и леже у каљужу."Мишоловка је у кући"обрати се крави."Шта мене то брига,мени длака неће фалити"насмија се крава,".Жао ми те мишу,али моје ти сузе не могу помоћи"дода крава.Миш је отишао тужан и безнадежан.Исте ноћи нешто је лупнуло.Газдарица је помислила да се ухватио миш и дотрчала,али у мраку није видјела да је змија.Змија ју је угризла и газдарица је добила температуру.Газда је заклао кокошку мислећи да ће му жена оздравити.Жена је пала у постељу.Родбина је дошла да је обиђе.Газда је заклао свињу.Жена није преживјела.Газда је за сахрану заклао краву. Миш је све то гледао тужно кроз пукотину......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре бака

25.11.2016 06:01

Ти ли си Рајкане, једино ти тако знас мудро зборити. Прави народни мудрац....а у принципу велика хуља .....

Name

хп100

23.07.2019 22:33

јесте храбар,, или има бујну масту или је патолоски лазов

ОДГОВОРИТЕ