Hoće li neko da zaštiti Slobodana Vaskovića?

Vaše nedjelovanje uvjeriće nas da je današnja Bosna i Hercegovina zemlja straha i političkog terora, u kojoj su spiskovi državnih neprijatelja i crne knjige zvanični državni akti i u kojoj se svaka kritička misao doživljava kao državni udar.

Republika Srpska 22.11.2016 | 17:51
Hoće li neko da zaštiti Slobodana Vaskovića?
Iz bezbjednosnih razloga, saznanja o životnoj ugroženosti, bio sam prisiljen napustiti Bosnu i Hercegovinu. Do daljeg se neću oglašavati – sadržaj je posljednjeg posta koji je Slobodan Vasković napisao na svom blogu, u nedelju 20. novembra, prije nego što je zajedno sa porodicom napustio zemlju.

Do tada je, svakodnevno, pisao o kriminalu u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini koji se često, kao što svi dobro znamo, odvija uz direktno učešće ili podršku aktuelnih vlasti na svim nivoima. Zbog takvog angažmana je dobijao brojne prijetnje. Izdvajamo samo neke od njih koje je na svom blogu potvrdio Vasković.

EKIPA ZA LIKVIDACIJU

U maju 2012. godine verbalno je napadnut u centru Banjaluke, od nepoznate osobe. Mišićavi muškarac, kako ga je opisao, zaprijetio mu je da će ga “polomiti” jer je izgubio posao zbog Vaskovićevog “priloga”. Prijetnje je prijavio policiji koja ništa nije poduzela. Tri dana poslije, gotovo na istom mjestu slične prijetnje dobio je od Slobodana Stankovića, vodećeg tajkuna Srpske i kuma Milorada Dodika. Poučen neuspjehom prethodnog iskustva, ove prijetnje nije prijavio policiji.

U septembru naredne godine, radnik bezbjednosne agencije “Alfa”, u službenoj uniformi, naoružan pištoljem, ispred bolnice Kasindol zaprijetio je Vaskoviću da će ga ubiti zato što “blati srpski narod”. Tada je upozorio novinara da “postoji ekipa spremna da ga rokne". Ponovo je obavijestio policiju što ponovo nije donijelo rezultate.

Naredne godine, prijetnje je dobio dok je stajao na pješačkom prelazu. Nepoznate osobe iz automobila, uz psovke i vrijeđanja, zaprijetile su mu fizičkom likvidacijom.

Prijetnje iz vlasti dobijao je neprestano. Najozbiljnije su uslijedile 2014. godine nakon objavljivanja “spiska državnih neprijatelja” na zvaničnoj stranici SNSD-a. Spisak je objavljen u knjizi pod nazivom “Rušenje Republike Srpske – Teorija i tehnologija prevrata. Izvjesni Stefan Karganović u tekstu “Kako se priprema puč” naveo je spisak subverzivnih elemanata u Republici Srpskoj.

"U Republici Srpskoj se već nekoliko godina formira infrastruktura lažnih “nevladinih organizacija” sa zadatkom da budu u pripravnosti da bi se na mig inostranih naredbodavaca uključile u podsticanje nereda i podrivanje ustavnog poretka – objasnio je Karganović kriterije pomoću kojih je napravio spisak na kojem su se našle nevladine organizacije, mediji, komentatori, analitičari ali i blogeri poput Slobodana Vaskovića.

Ne radi se o opskurnom nacionalističkom pamfletu, namijenjenom grupi izolovanih mračnjaka, spisak je objavljen na zvaničnoj stranici SNSD-a, stranke koja drži apsolutno sve poluge vlasti u Republici Srpskoj. Činjenica da je spisak objavljen na njihovoj službenoj stranici govori da je to i zvaničan stav vlasti.

Zbog brojnih prijetnji novinar je i tada sa porodicom morao napustiti Bosnu i Hercegovinu.

REZULTAT CRNE KNJIGE

Posljednje prijetnje koje je Vasković dobio i zbog kojih je napustio Bosnu i Hercegovinu čini se da su mnogo ozbiljnije od dosadašnjih jer on pažljivo skriva lokaciju na kojoj se nalazi. I ovaj put prijetnje su uslijedile nakon pomnog pripremanja atmosfere linča koju su kreirale vlasti u Republici Srspkoj.

Omiljeni Dodikov propagandista Rajko Vasić na tviteru je pominjao formiranje “Vlade u sjeni” i precizirao da bi u toj Vladi premijer bio Vasković, a mjesto prvog potpredsjednika pripalo bi “počivšem Milanu Vukeliću”.

Podsjetimo, Milan Vukelić ubijen je šestog novembra 2007. godine u eksploziji auto-bombe. Istraga u ovom slučaju imala je bezbroj propusta, a počinioci nikada nisu pronađeni. Vasković je na svom blogu ovaj tvit s pravom opisao kao putokaz - “Vaskovića treba raznijeti kao i Vukelića”! Jer, Rajko Vasić nije anonimni tviteraš, on je član Glavnog odobra SNSD-a i šef izborne kampanje Igora Radojičića, gradonačelnika Banjaluke.

Vasićev primjer slijedio je i poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Miroslav Milovanović koji je na tviteru napisao: “Baletan, čuvaj se ti mene. Kada te sretnem, sigurno te neću zvati na kafu… Ološu!”

Sve je kulminiralo istupom Vasićevog i Milovanovićevog stranačkog šefa, predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika koji je 30. oktobra na stranačkoj manifestaciji „Pobjednički skup SNSD na lokalnim izborima 2016. godine“, najavio otvaranje “Crne knjige” u kojoj će se naći sve osobe koje su se “ogriješile” o SNSD.


Ovaj Dodikov istup okarakterisan je kao direktna prijetnja svima koji ne misle isto kao vlasti u Republici Srspkoj. Takođe, najava “Crne knjige” od strane najvišeg funkcionera i najmoćnije osobe u RS, najavljuje društvenu izolaciju “grešnika”, njihovo označavanje i eventualno kažnjavanje.

Najbolji dokaz za to su posljednje prijetnje koje je dobio Slobodan Vasković, zbog kojih je morao, zajedno sa porodicom, napustiti Bosnu i Hercegovinu.

POZIVAMO INSTITUCIJE

Pozivamo sve institucije čiji je zadatak da garantuju bezbjednost svakog građanina na svakom dijelu Bosne i Hercegovine da zaštite novinara Slobodana Vaskovića i članove njegove porodice. Znamo da je to nepopularno u trenutnoj političkoj atmosferi ali podsjetićemo službenike na svim nivoima da su prema Ustavu Bosne i Hercegovine obavezni svakom građaninu obezbijediti uživanje ljudskih prava i sloboda, redom od tačke "a" do "m". To ne bi trebao biti pretežak zadatak jer ste do sada vrlo uspješno štitili visoke državne funkcionere od istraga Tužilaštva BiH.

Pozivamo istražne organe da ispitaju o kakvim prijetnja se radi i iz kojih krugova dolaze. Ni to ne bi smjela biti teška misija jer je sasvim poznato iz kojih kabineta su prijetnje do sada dolazile i ko je najviše zainteresovan da zaustavi rad Slobodana Vaskovića, što značajno sužava krug sumnjivih lica.

Ukoliko to ne učinite, biće to, na žalost, još jedna potvrda u dugačkom, sramotnom nizu, da vlast ove države brine isključivo za svoje interese a ne za dobrobit i bezbjednost građana.

Vaše nedjelovanje uvjeriće nas da je današnja Bosna i Hercegovina zemlja straha i političkog terora, u kojoj su spiskovi državnih neprijatelja i crne knjige zvanični državni akti i u kojoj se svaka kritička misao doživljava kao državni udar, ili tačnije, udar na vaše privilegije.

Izvor: Zurnal.info

Komentari / 86

Ostavite komentar
Name

JOKO

22.11.2016 17:05

POZIVAMO INSTITUCIJE.A koje crne institucije,one iste sto ga progone.

ODGOVORITE
Name

referendum

22.11.2016 19:14

kako da razumiju sta ovaj covjek pise kad su nam generacije odgajane u lazi tipa da je RS drazava kako je RS samo srpski entitet da je RS najveci ponos srpstva da sve sto vlast radi je u interesu srba da se slave moraju slaviti u institucijama a koje su istovremeno u sastavu sekularne drzave itd...itd...pa dokle vise

Name

Đorđe

22.11.2016 17:06

DVA SVETA I uskoro ćemo, taj dan doći mora, uputiti molbe upravi zatvora —da nas liše straha, slobode i zime i na robiju tešku da nas prime! A kad nas u lance bace i povežu, neka svet izgubi sramnu ravnotežu! I od dva sveta što svet ovaj čine, nek svet robijaša bude svet većine! A čuvari nek nas, iz straha, il srama, jedne noći mole da budu sa nama! Poema : Autor: Matija Bećković

ODGOVORITE
Name

Gergely

22.11.2016 17:36

Na vijesti o Dodiku ima sto komentara,a ovaj covjek ima dva komentara,koji hoce krezuboj i polupismenoj boraniji objasni neke stvari,ne ide to gospodine Vaskovicu trebat ce jos vremena.

ODGOVORITE
Name

1:1

22.11.2016 17:40

Vaske vataj se motike tamo te niko nece tuci.

ODGOVORITE
Name

baka

24.11.2016 15:11

A ti se vataj ludnice.

Name

Lena

22.11.2016 17:51

Apsolutna podrška gospodinu Vaskoviću na svemu što radi i piše, ali mislim da mora podnijeti zvaničnu prijavu MUP RS, Tužilaštvu ili SIPA, na bilo koji način, kako bi se pokrenule aktivnosti institucija pa ako ne urada svoj posao onda se mogu kritikovati.

ODGOVORITE
Name

Da

22.11.2016 18:36

Prijavljivao je Milan Vukelić.

Name

Duduk

22.11.2016 17:58

Kriminalac dodik i njegovi žele ukloniti sve koji razotkrivaju njihov kriminal.

ODGOVORITE
Name

Dragan

22.11.2016 18:36

Ko postavlja kadrove u institucije? Manite se ćorava posla...ili svi u revoluciju ili se uklapajte u ovo što jest.

ODGOVORITE
Name

gotovo

22.11.2016 21:56

Revoluciju zaboravi. Za nju treba razum, dostojanstvo i slobodarski duh. To ne stanuje ovdje.

Name

jadnik

22.11.2016 18:37

Jadnik. Porodicu pod ruku pa u inostransvo na odmor. Tako bi mnogi.

ODGOVORITE
Name

Viktor

22.11.2016 21:55

Koliko zluradosti u tvojim riječima? Šta te muči?

Name

baka

22.11.2016 23:15

A ti si duhovni bijednik.

Name

repo poslovi

22.11.2016 18:50

Tuga, tuga, tuga....

ODGOVORITE
Name

KOMUNISTI

22.11.2016 19:07

KOMUNISTI SU BILI MALE BEBE ZA OVE DEMOKRATE.

ODGOVORITE
Name

re

23.11.2016 10:22

Grijesis druze sve je to ista udbaska banda samo presvucena u jagnjece koze, ovi danas sto su na vlasti uvijek su i bili i sve bi prihvatili samo da budu na vlasti, niti su tada bili komunistio niti danas demokrate, i bas zbog toga sto ni u sta ne vjeruju i nista im nije sveto osim da budu na vlasti i mogu da mijenjaju dresove svaki drugi dan, ko je bio pravi komunista too je i ostao i nije se vlacio po novokomponovanim strankama. Ni u ta ovi ne vjeruju osim u pare i vlast, to je sve goli sljam, sjecikesa i srebroljubac bez grama bilo kakve ideologije!

Name

SNSD VRŠI ČIŠĆENJE SRBA

22.11.2016 19:27

Svi Srbi su SLOBODAN VASKOVIČ . Ukoliko niste pod Dodikovom DIKTATUROM nači će se pod ČIZMOM MILORADA DODIKA. I ako se nastavi ovako biće sve više onih koji će se NAŽALOST morati iseliti. Dosta je sto se iseljavaju zbog Ekonomske krize da omoguće bolji život .'sad se sele zato što nekome niste podobni.

ODGOVORITE
Name

AB

22.11.2016 19:58

Pa ljudi ovi mogu ubiti koga hoce i kad hoce.I to je ta Republika Srpska.

Name

Re

22.11.2016 22:20

Ako vam odgovara ovakva Srpska gdje covjek ako kritikuje vlast ide na crnu listu i moze poginut da ga policija ne stiti, onda treba atomsku bombu bacit.

Name

DOMI

22.11.2016 19:28

E SAD STVARNO KO MOZE<IZ OVOG PAKLA TREBA ICI POD HITNO!!NISTA OVAJ POLUPISMENI NAROD MOJ VASKOVICU NE RAZUMIJE!!

ODGOVORITE
Name

Laki

22.11.2016 19:34

Sam pao sam se ubio..I jest blebeto sta mu je palo na pamet.Neka ga sponzori izdrzavaju..

ODGOVORITE
Name

Acika

22.11.2016 20:52

Popadali na izborima sponzori.

Name

ALO ROBE

22.11.2016 21:13

TI SI LAKI RODJEN ZA ROPSTVO.

Name

nini

22.11.2016 21:20

Bravo Laki svesi reko

Name

Grga

22.11.2016 21:46

Laki ti blebetas pa valjda coveku treba pomoci da se spasi a ne odobravati tako nesto.

Name

re nini

22.11.2016 21:53

A ti u prvi ponovo, da obnoviš. Sve si rekao.

Name

Laki

22.11.2016 22:13

Treba pomoci majci poginulog borca a ne supljoj prici nekog anonimusa koji je odmagao RS..

Name

Re Laki

22.11.2016 22:19

Znaci covjek i njegova porodica trebaju izgubit zivote radi vlasti koja otvoreno stavlja na crnu listu ko god im ne odgovara? Kako te nije sram i stid tako hladno to napisat? Nemas ti m**a ni za sta pa piskaras ovuda a vidjeli bi tebe da ti neko ozbiljno prijeti.

Name

baka

22.11.2016 23:21

Šta je Laki,jel ti laknulo što je Vasković otišao.Ostavio je svoja djela koja će biti sabrana u jednu knjigu. Kad knjiga bude ugledala svjetlo dana.tebe će Laki i takve kao ti ubiti nesanica.

Name

Re Laki

23.11.2016 09:17

Nisi ti Laki nego Laka iz snsd, kome je zena na nekoj listi. Znas kako, uvijek se olos radovao kad odlazi onaj ko valja, jer on u svojim ocima postaje bolji, uspjesniji, osjecao se kao mrav spram gromade... Jadnice jedan...ti si vazan samo dok pripadas stadu

Name

Za Lakog

23.11.2016 12:00

Ti Laki pripadaš krdu SNSDOVIH PODANIKA

Name

ha ha hqa

24.11.2016 08:06

Prvo krenuti trati retarde tipa Lakija.

Name

Milan

08.12.2021 17:08

Predlažem ti psihijatrijski pregled,za tvoje dobre a mom trošku.

Name

ГДЈЕ ЈЕ ТА ЕВРОПА

22.11.2016 19:39

ПА ГДЈЕ ЈЕ САД ЕВРОПСКА УНИЈА. ДА ИМАЈУ МРВИЦУ ЧАСТИ САД БИ ПРЕДСТАВНИЦИ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ РЕКЛИ Е НЕ МОЖЕ, ДОК СЕ ЧОВЈЕКУ НЕ ОБЕЗБЈЕДЕ ЉУДСКА ПРАВА И ПРАВО ДА ПИШЕ НЕМА ПРЕГОВОРА, И НЕЋЕТЕ МАРКЕ ЈЕДНЕ ЈЕДИНЕ ДОБИТИ. Е ТО БИ БИЛА ЕВРОПА.

ODGOVORITE
Name

Neso

23.11.2016 00:17

Bas tako, EU im treba zatvoriti sve, dok se ne rjese osnovna prava slobode ljudi.

Name

OTPOR

22.11.2016 19:46

STOP SNSD TERORU !!!

ODGOVORITE
Name

PD Sanja

22.11.2016 20:03

Izostala je podrška SDS Vaskoviću ,MORA MU SE POMOĆI

ODGOVORITE
Name

ha ha ha

24.11.2016 08:08

Bravo Sanja. Prijedorčanin.

Name

adženda

22.11.2016 20:11

Neće mu niko pomoći. Srbi nisu slobodarski ljudi. Sve nula do nule.

ODGOVORITE
Name

tačno tako

22.11.2016 21:51

Svi ga čitaju, javno, tajno, a niko ne smije i neće da pomogne.

Name

Dragan

22.11.2016 22:25

Dosta je Srbin dobijao preko ledja zbog kojekakvih revolucija i promjena, a poslije bude isto.

Name

re Dragan

23.11.2016 10:15

Ovaj narod je podanicko, plasljivog mentaliteta, svi cute i nadaju se da se zlocinacka ruka rezima nece spustiti na njih i njihove najblize, ne bune se cak ni kad ta ruka uhvati njihove prve komsije sve dok njih ne diraju, nepismeni, zatucani, ustraseni, podlozni manipulaciji, izdaji sklon, sa najvecim sljamom kao vodjama, narod bez buducnosti i osudjen na propast i nestanak i vjecito ropstvo, prvenstveno djubradima iz istog naroda, a u buducnosti nekom tudjinu. Nikada ovaj narod nije sproveo revoluciju bilo kakve vrste iz ubijedjenja nego uvijek iz straha i totalnog beznadja u koje su nas uvodili nasi vajni politicari i vodje!

Name

Bosanac

22.11.2016 20:46

Nema nama boljih dana dok se ne dese dvije stvari - promjena naseg mentaliteta i stepena obrazovanja, i revolucija klasicnog tipa. Dotle ce biti dodika i vaskovica posvuda.

ODGOVORITE
Name

vrjeme

22.11.2016 21:21

pa ovaj covjek otvara oci onim koji ne vide nista,on obrazuje neuke.mozda nekad uspije nikad se ne zna.ali on pokusava a mi se krijemo.zato je veliki

Name

na petlji

22.11.2016 21:09

ma morate sacuvati i nagraditi ovog covjeka gromadu ljudsku i intelektualnu.pa on ima znacaj eliota nesa.hocemoo li se ikada opametiti i poceti misliti svojom glavom.slobo brate Bog ti svako dobro dao,i da nastavis i da se vratis jos jaci.ti si najharizmaticniji stanovnik bih.slucajno te poznajem i to mi inponuje.veliki pozdrav prijatelju !!!

ODGOVORITE
Name

tamno je doba

22.11.2016 22:05

Žao mi je što mu se ovo dešava jer je jedino tačno i ubojito pero s prirodnom inteligencijom. I ne može ga čitati i razumijeti svako. Oni kupljenih diploma, stranački podobni i ostala raja. Možda i ne treba svoje bisere bacati pred svinje, nego se usrećiti negdje dalje od vilajeta. Nema dalje. Ex ministar sa par godina staža može da kaže ološu...svjetlo je ugašeno.

Name

hercegovac

22.11.2016 22:11

Pričamo,pišemo,komentarišemo...naša podrška ne pije vode. Institucije? Dali postoje u pravom značenju ili su privatizovane,stavljene u službu pojedinaca a ne države i sistema. Ako sistem postoji onda institucije treba da rade u interesu građana a Slobodan je jedan od nas.

Name

Slavko

23.11.2016 06:23

S.Vaskovic je bio jedina prava opozicija ovom nenarodnom rezimu. Tkzv.opozicija ga je koristila na nacin da je on iznosio sve ono sto oni nisu smjeli, a sve uspjehe iz tih objava su oni kapitalizovali.Razlog sto oni koji ga citaju, i koji su shvatili o cemu nisu glasali na izborima da zbace oni koji unistavaju RS ( unistavaju je oni koji je sistemski plackaju ) lezi u cinjenici da sei srpsi narod na ovim prostorima, nalaZI u jadnom stanju mijesavine beznadja i misljenja da se ne moze nista promijeniti i nadaju se da de ih crveni Kmeri nece uociti i odstrijeliti. Drugi razlog je sto je stanje pameti na kriticno niskom nivou - princip bolje da uzmem na izborima vrecu brasna od snsd, nego da planiram bolji zivot, dugorocno za svoju porodicu. Slobo, nadam se da ti se nece nista desiti Slobo - Slobodo.Ziv i zdrav ti bio.

Name

baka

22.11.2016 23:39

Vaskovic će se vratiti sa većom slavom nego što je otišao.Koliko znam o životu iz svetootačke literature Bog je pravednikov saradnik.Ruka Božja lebdi nad njim i čuva ga na tegobnom putu.A Bog je nevidljiv i nevidljivom rukom ustrojava život i upravlja njegove korake.Živio nam gospodin Vasković.

ODGOVORITE
Name

mikica

22.11.2016 23:47

Dobrodosli u Republiku Srpsku.

ODGOVORITE
Name

vaso

23.11.2016 01:40

Pozivam sve novinare, studente, mlade intelektualce, sve one koji ljube istinu i pravdu da izađemo u protestnu šetnju i pružimo podršku Vaskovicu. Pozivam i ministra policije da obezbjedi sigurmost ovom covjeku, kao i presjednika da sa svoje strane pruži garanciju.

ODGOVORITE
Name

baka

23.11.2016 09:19

Obavijestite kad će se održavati da dođem u prve redove.

Name

PODRŠKA VASI

23.11.2016 10:06

I poziv svim obespravljenim radnicima,nezaposlenima i borcima da izađemo u mirnu protestnu šetnju radi protjerivanja Slobodana Vaskovića

Name

komedija

23.11.2016 14:23

Sve je to lijepo i podrska za slobodu govora ali sada se moraju cekati sljedeci izbori da bi se desile promjene.Izbori su pokazali da je vecina gradjana zadovoljna situacijom u RS i to treba da se postuje.

Name

ghkl

23.11.2016 17:02

Bako predosecam da si neki pendrekas koji bi bio u prvom redu sa placenom dnevnicom. Nista se ne mora cekati. To sto je on dobio nije vecinina, niti se mora priznati taj sistem biranja. Zar je R.S. tih njegovih 200 000 iskamcenih glasova? Zar mi moramo biti žrtve tih poltrona. Sve su nam uzeli, ognjišta prodali, , zaduzili i doveli do očaja i sada to moramo da trpimo. Ovo nikako ne znači podršku već videnim partijama, al znaci porsku promjenama.

Name

za ghkl

23.11.2016 22:28

Mislim da niko nije razumio šta si htio da poručiš.Nešto ti se zbrkalo u glavi.Razmisli malo,stavi prst na čelo,ispeci pa reci.Ovako izgleda kao da buncaš.De brate budi malo jasniji.Nisam pendrekaš,ja sam skromna baka.

Name

Buducnost

23.11.2016 04:28

Veliko postovanje i podrska intelektualnoj i moralnoj gromadi. Gospodine Vaskovicu , vama i vasoj porodici zelim sve najbolje. Steta sto zivite na pogresnim prostorima i u pogresno vrijeme. Ne mogu da shvatim da i opozicija i institucije i pojedinci i narod cutina ovo sto se desava vama. Kako se niko ne zapita ko je sledeci sa crne liste diktatora i njegovih slugu. Ne mogu da shvatim sta jos i jos treba da se desi na tim prostorima pa da se stvori kriticna masa koja ce izaci na ulice . Od opozicije ionako nema nista vec odavno.

ODGOVORITE
Name

Nažalost..

23.11.2016 07:13

Mase ovdje može pokrenuti i na ulice izvesti samo šovinizam, mržnja.. Pa da vidiš kako rulja iz brloga izbija i kulja, kako kamenje leti, kako srča pršti, kako auta nestaju u plamenu. Mržnja kao pokretač.

Name

Igor Bane

23.11.2016 08:18

Ja nisam ništa čuo da se o tome govorilo na gradskom odboru.Nastavićemo da razvijamo Banja Luku čitaj prodajemo maglu kao i prethodnih 19 godina

Name

Srbac

23.11.2016 06:58

Ne daj se Slobodane. Ništa čudno što ti prijete, jer Oni ne znaju nego silom i pritiskom- tako dobijaju izbore, tako i vladaju. Čekam samo dan da se ovaj naš BLENTAVI narod opameti i smijeni ih konačno. A do tad ko preživi ovu agoniju.

ODGOVORITE
Name

cana

23.11.2016 11:29

Srbac sve pohvale za dobar komentar sasvim tacno receno

Name

vjernik

23.11.2016 10:27

Iz Bogougodnih komentara vidljivo je da su se ukljucili veoma obrazovani ljudi.Mi ,koji nemamo intelektualnu visinu ,svaki dan se molimo Bogu.A vi draga braćo i sestre ,koje je Bog nadario rečitošću,dižite svoj glas kao što su nekada činili svetitelji.Molitva i pregalaštvo se saostvaruju.Do povratka Božijeg ugodnika,pravednika i pregaoca Vaskovica.Živio nam.

ODGOVORITE
Name

dijaspora

23.11.2016 11:34

Za Vaskovica se molimo iz bijelog svijeta.Kada se udružimo u molitvi,tada molitva ima neslućeno jaku moć.Živio nam Vaskovic.Na mnogaja ljeta.

ODGOVORITE
Name

Bajke

23.11.2016 13:05

Sta ga sazaljevate, covjek napustio BiH i svugdje mu je bolje nego ovdje. Ko god ima priliku otisao bi vani, i prestanite praviti zrtvu od Vaskovica.

ODGOVORITE
Name

re bajka

23.11.2016 13:26

Treba u ovoj jadnoj državi da ostanete samo vi crveni kmeri i vaš voljeni vođa ?

Name

Re Bajke

23.11.2016 13:48

Slobodane, nije cudno sto te mnogi nisu shvatili, ipak je u ovoj zemlji skoro trecina nepismenih ili poupismenih, sto zajedno sa onima koji imaju lazne diplome daje vecinsko glasacko tijelo Crvenih Kmera. Zelim ti dobro zdravlje i dug zivot, a od Srba ne mozes ocekivati da dignu glavu, i sruse nenarodni rezim, ipak je 500 godina pognute glave bilo previse....Samo oni koji misle da nisu slijedeci na redu se grdno varaju....Vidjece sada kada nema tvoga glasa, koji ukazuje...koliko je terminator gladan...zivi bili pa vidjeli.

Name

Ljudi moji

23.11.2016 13:49

Ovdje se ljudi boje i komentarisati i pruziti podrsku Vaskovicu jer misle da ih Gestapo moze otkriti....

Name

Mirko i Slavko

23.11.2016 13:57

Sto su u romanima Mirko i Slavko,to je u politici Slobodan Vaskovic.

ODGOVORITE
Name

Geronomo

24.11.2016 07:41

Vaskovic nije politicar ,,,,,,,, covjek je novinar

Name

KSS

23.11.2016 17:56

Kao podrska Vaskovicu posjecujmo svaki dan njekov blog

ODGOVORITE
Name

susret ?

23.11.2016 19:55

kakav covjek vaskovic ? rjerko inteligentno bice,koje nece da cuti,nego pamet koristi da objasni neukima sta im se desava.baklja koja svjetlost donosi!!!!!!

ODGOVORITE
Name

Морава

23.11.2016 20:02

Где ћеш бре Србине у Мораву кад не знаш да пливаш???

ODGOVORITE
Name

galeb

24.11.2016 01:33

Neko ce im morati stati na put nemogu svi pobjeci

ODGOVORITE
Name

dijaspora_DE

24.11.2016 05:55

Vaskovica treba zastititi. Jedini objektivni izvor informacija dolazi od ovog hrabrog novinara. Za dijasporu je gubitak ovog medija bolniji od gubitka medijiskih kuca tipa RTRS, ATV ili RTVBN..

ODGOVORITE
Name

манијемогуће

24.11.2016 07:05

Док год у овој држави људи размишљају по систему нек је мени добро брига ме за остале нема нама напредка.Џаба њему што се годинама труди да отвори очи овом ћоравом народу,народ не види па не види.

ODGOVORITE
Name

cunami

24.11.2016 09:18

Za razliku od institucija on bar da objasnjenje o nekoj tezi ......Dok institucije koje su duzne da odgovore gradjanima cute godinama o teskim kriminalu i ubistvima kojim se vredja i profesionalnost policije jer su izvrsena tik pored policijske agencije,centra.

ODGOVORITE
Name

bolje suti

24.11.2016 10:26

Ja sam poslao ministru policije pismenu informaciju da sam vidio covjeka koga traze radi izdrzavanja kazne od vise od desetina godina robije nakon sedam dana to lice je pokazalo kopiju mog podneska 122 sluzi dase otkriju oni koji su nekog vidjeli .ITD

Name

re bolje ćuti

24.11.2016 12:04

Ne ćuti sada.Dostavi to ministarstvu bezbjednosti i oni će to objaviti.Naravno ime tog lica i navedi da si prijavio ministru mup-a.Kako je Suvara na kraju otišao u buvaru.Bitno je da tvoja prijava dođe u javnost

Name

D.

24.11.2016 09:19

Politicki azil.....hm, nije lose!

ODGOVORITE
Name

re

24.11.2016 13:49

Njemu ga i treba dati.

Name

poruka predsjedniku

24.11.2016 11:35

Ima jos hiljade Vaskovica. Jednom od njih ces i ti dolijati..

ODGOVORITE
Name

Re

24.11.2016 15:33

Tacno...

Name

baka

24.11.2016 16:10

Dijaspora DE,sve ste u pravu.A za one koji hule na Vaskovića imam priču o mišu: Kroz pukotinu na zidu ugledao miš u gazdinoj kući mišolovku.Odmah je obavještavo životinje o tome. "Mišolovka je u kući", reče kokoški."Šta se mene to tiče"odvrati kokoška i ode dalje."Mišolovka je u kući"doviknu svinji".Ma, to je mišu tvoj problem"promrmlja svinja i leže u kaljužu."Mišolovka je u kući"obrati se kravi."Šta mene to briga,meni dlaka neće faliti"nasmija se krava,".Žao mi te mišu,ali moje ti suze ne mogu pomoći"doda krava.Miš je otišao tužan i beznadežan.Iste noći nešto je lupnulo.Gazdarica je pomislila da se uhvatio miš i dotrčala,ali u mraku nije vidjela da je zmija.Zmija ju je ugrizla i gazdarica je dobila temperaturu.Gazda je zaklao kokošku misleći da će mu žena ozdraviti.Žena je pala u postelju.Rodbina je došla da je obiđe.Gazda je zaklao svinju.Žena nije preživjela.Gazda je za sahranu zaklao kravu. Miš je sve to gledao tužno kroz pukotinu......

ODGOVORITE
Name

Re baka

25.11.2016 06:01

Ti li si Rajkane, jedino ti tako znas mudro zboriti. Pravi narodni mudrac....a u principu velika hulja .....

Name

hp100

23.07.2019 22:33

jeste hrabar,, ili ima bujnu mastu ili je patoloski lazov

ODGOVORITE