Загрепчанка тврди да је бањалучког фотографа избола у самоодбрани

Кристина Јовковић (31) из Загреба, признала је и пред судијом у Бањалуци да је убила фотографа Александра Мујчиновића (44), 18. новембра у Бањалуци.

Република Српска 22.11.2016 | 16:41
Загрепчанка тврди да је бањалучког фотографа избола у самоодбрани
Јовковића је открила шокантне детаље, између осталог, да је неколико часова након злочина којег је, како каже, извршила у самоодбрани била поред мртвог тела Мујчиновића.

Додала је да јој је покојник неколико часова пре немилих сцена дао кувану ракију и тродон, што ју је омамило, а када се освестила он је био на њој и давио је. Испричала је да је након злочина и када је дошла себи преместила тело у другу собу, да га не гледа, а затим позвала брата и мајку који су случај одмах пријавили полицији.



Фото: Синиша Пашалић, Фацебоок / РАС Србија

Убиство је почињено кухињским ножем, а Јовковићева је након што је на смрт избола Мујичиновића 18. новембра у вечерњим часовима, закључала врата куће и отишла као да се ништа није догодило.

Бањалучко Окружно јавно тужилаштво предложило је данас притвор Јовковићеву због постојања опасности од бекства осумњичене, те због бојазни да ће сакрити трагове важне за кривични поступак, као и због тога што би боравком на слободи могла ометати кривични поступак утицајем на сведоке.

"Мере притвора су предложене и због тога што је реч о кривичном дјелу за које се може изрећи казна затвора од 10 година или строжа казна, а која је посебно тешка с обзиром на начин извршења или последице кривичног дела" саопштено је из Тужилаштва.

Притвор је предложен и због тога што би пуштање на слободу осумњичене резултирало стварном претњом нарушавања јавног реда, односно узнемирености јавности.

Извор: Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар