Zagrepčanka tvrdi da je banjalučkog fotografa izbola u samoodbrani

Kristina Jovković (31) iz Zagreba, priznala je i pred sudijom u Banjaluci da je ubila fotografa Aleksandra Mujčinovića (44), 18. novembra u Banjaluci.

Republika Srpska 22.11.2016 | 16:41
Zagrepčanka tvrdi da je banjalučkog fotografa izbola u samoodbrani
Jovkovića je otkrila šokantne detalje, između ostalog, da je nekoliko časova nakon zločina kojeg je, kako kaže, izvršila u samoodbrani bila pored mrtvog tela Mujčinovića.

Dodala je da joj je pokojnik nekoliko časova pre nemilih scena dao kuvanu rakiju i trodon, što ju je omamilo, a kada se osvestila on je bio na njoj i davio je. Ispričala je da je nakon zločina i kada je došla sebi premestila telo u drugu sobu, da ga ne gleda, a zatim pozvala brata i majku koji su slučaj odmah prijavili policiji.



Foto: Siniša Pašalić, Facebook / RAS Srbija

Ubistvo je počinjeno kuhinjskim nožem, a Jovkovićeva je nakon što je na smrt izbola Mujičinovića 18. novembra u večernjim časovima, zaključala vrata kuće i otišla kao da se ništa nije dogodilo.

Banjalučko Okružno javno tužilaštvo predložilo je danas pritvor Jovkovićevu zbog postojanja opasnosti od bekstva osumnjičene, te zbog bojazni da će sakriti tragove važne za krivični postupak, kao i zbog toga što bi boravkom na slobodi mogla ometati krivični postupak uticajem na svedoke.

"Mere pritvora su predložene i zbog toga što je reč o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od 10 godina ili stroža kazna, a koja je posebno teška s obzirom na način izvršenja ili posledice krivičnog dela" saopšteno je iz Tužilaštva.

Pritvor je predložen i zbog toga što bi puštanje na slobodu osumnjičene rezultiralo stvarnom pretnjom narušavanja javnog reda, odnosno uznemirenosti javnosti.

Izvor: Blic

Komentari / 0

Ostavite komentar