Настављен позитиван тренд пословања

Извршни директор за корпоративне послове у Руднику и темоелектрани "Угљевик" /РиТЕ/ Жико Крунић изјавио је данас да је ово предузеће и у 2016. години одржало позитиван тренд пословања.

Република Српска 22.11.2016 | 14:40
Настављен позитиван тренд пословања
Крунић је на пријему за новинаре, организованом поводом крсне славе предузећа - Мратиндана, истакао да је већ половином новембра испуњен годишњи план производње.

Он је напоменуо да су у обје радне јединице - Руднику и на Термоелектрани остварени добри производни резултати и поред свих тешкоћа које прате рад РиТЕ "Угљевик".

Крунић каже да су у РиТЕ "Угљевик" наставили са набавком механизације, што ствара претпоставке да Рудник остварује импресивне резултате.

"Ти резултати импресионирају, јер се ископа 1.800.000 тона угља, осам до девет милиона тона откривке", рекао је Крунић и додао да је на Термоелектрани изграђен систем за аутоматизацију блока, који је, по оцјени стручњака, искорак у раду и руковођењу овог објекта.

Он је навео да континуирана улагања у РиТЕ "Угљевик" обезбјеђују производњу електричне енергије на завидном нивоу, а то је трећина укупно произведене електричне енергије у Републици Српској.

"Све ово не би било могуће без константног улагања, осавремењавања и обуке радника", рекао је Крунић и додао да РиТЕ "Угљевик" представља окосницу развоја регије.

Говорећи о капиталном пројекту одсумпоравања, Крунић је рекао да је то велики трошак за РиТЕ "Угљевик", али да се избјегла опасност да рад предузеће буде доведен у питање због регулативе Европске енергетске заједнице.

Он је навео да је руководство РиТЕ "Угљевик" протеклих десет година водило социјално одговорну политику када је ријеч о запошљавању радника, посебно из борачких и социјално угрожених категорија.

Крунић је захвалио новинарима на фер, коректном и прецизном извјештавању када је ријеч о раду овог предузећа.

Извор: СРНА

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Било некада давно

23.11.2016 03:17

Ма хајде, да не повјерујес. Све успијесно и пзитивно, Круницу. Умало да одлуцим да напустим ову уредену дрзаву у којој зивим и да се вратим на " Р и ТЕ" . Видим да вам цвијетају рузе а мзда би ми и дјецу запослили па колико коста да коста. Оба су доктори електротехнике па рацунам валда вам такви требају. Не питам за цијену.

ОДГОВОРИТЕ