Nastavljen pozitivan trend poslovanja

Izvršni direktor za korporativne poslove u Rudniku i temoelektrani "Ugljevik" /RiTE/ Žiko Krunić izjavio je danas da je ovo preduzeće i u 2016. godini održalo pozitivan trend poslovanja.

Republika Srpska 22.11.2016 | 14:40
Nastavljen pozitivan trend poslovanja
Krunić je na prijemu za novinare, organizovanom povodom krsne slave preduzeća - Mratindana, istakao da je već polovinom novembra ispunjen godišnji plan proizvodnje.

On je napomenuo da su u obje radne jedinice - Rudniku i na Termoelektrani ostvareni dobri proizvodni rezultati i pored svih teškoća koje prate rad RiTE "Ugljevik".

Krunić kaže da su u RiTE "Ugljevik" nastavili sa nabavkom mehanizacije, što stvara pretpostavke da Rudnik ostvaruje impresivne rezultate.

"Ti rezultati impresioniraju, jer se iskopa 1.800.000 tona uglja, osam do devet miliona tona otkrivke", rekao je Krunić i dodao da je na Termoelektrani izgrađen sistem za automatizaciju bloka, koji je, po ocjeni stručnjaka, iskorak u radu i rukovođenju ovog objekta.

On je naveo da kontinuirana ulaganja u RiTE "Ugljevik" obezbjeđuju proizvodnju električne energije na zavidnom nivou, a to je trećina ukupno proizvedene električne energije u Republici Srpskoj.

"Sve ovo ne bi bilo moguće bez konstantnog ulaganja, osavremenjavanja i obuke radnika", rekao je Krunić i dodao da RiTE "Ugljevik" predstavlja okosnicu razvoja regije.

Govoreći o kapitalnom projektu odsumporavanja, Krunić je rekao da je to veliki trošak za RiTE "Ugljevik", ali da se izbjegla opasnost da rad preduzeće bude doveden u pitanje zbog regulative Evropske energetske zajednice.

On je naveo da je rukovodstvo RiTE "Ugljevik" proteklih deset godina vodilo socijalno odgovornu politiku kada je riječ o zapošljavanju radnika, posebno iz boračkih i socijalno ugroženih kategorija.

Krunić je zahvalio novinarima na fer, korektnom i preciznom izvještavanju kada je riječ o radu ovog preduzeća.

Izvor: SRNA

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Bilo nekada davno

23.11.2016 04:17

Ma hajde, da ne povjerujes. Sve uspijesno i pzitivno, Krunicu. Umalo da odlucim da napustim ovu uredenu drzavu u kojoj zivim i da se vratim na " R i TE" . Vidim da vam cvijetaju ruze a mzda bi mi i djecu zaposlili pa koliko kosta da kosta. Oba su doktori elektrotehnike pa racunam valda vam takvi trebaju. Ne pitam za cijenu.

ODGOVORITE