Тахити: Хиљадама километара далеко од стварности

Прелепе плаже у увалама Тахитија су вулканског порекла, а његово кристално плаво море је права атракција за љубитеље подводног света и роњења. Можете се опробати и у сакупљању црних бисера и приуштити себи одмор у хладу палми, хиљадама километара далеко од стварности.

Путовања 22.11.2016 | 11:13
Тахити: Хиљадама километара далеко од стварности
Посебна атракција су шкољке с црним бисерима који имају светску репутацију, а сакупљање црних бисера је посебно организовано излетима до специјалних увала.

Тахити је иначе највеће острво целог архипелага на ком се налази и главни град Француске Полинезије - Папеете.

Један је од најлепших градова јужне полулопте. Када је реч о роњењу и кристално чистом мору, видљивост је савршена чак до 40 метара дубине па је тако могуће видети бројне врсте подводног света које само ту живе - морске корњаче, шарене тропске рибе, морске псе па чак и китове од 15 метара.

Тахићанска традиционална музика и плес, уз спектакуларне заласке сунца, јесу нешто што се никада не заборавља.

Тахити можете упознати на разне начине, од посете пијаци у срцу града која заузима посебно важно место, где можете да купите ручно рађене производе, ванилу, уља, тропско воће, цвеће, бисере… до кружних тура на којима ћете остати без даха угледавши скривене водопаде и дивни пејзаж обале.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар