Признала да је убила бањалучког фотографа

Кристина Јовковић (31) из Загреба признала је током саслушања у полицији да је крвнички на смрт избола бањалучког фотографа Александра Мујчиновића Акија (44) у његовој кући у центру Бањалуке, потврђено је “ЕуроБлицу”.

Република Српска 22.11.2016 | 10:32
Признала да је убила бањалучког фотографа
Убиство је почињено кухињским ножем, а Јовковићева је након злочина из страсти, који се догодио 18. новембра у вечерњим часовима, закључала врата куће и отишла као да се ништа није догодило.
 
Два дана касније пријавила је злочин полицији, након чега је ухапшена. Полиција је након уласка у кућу у бањалучкој Солунској улици нашла тело Мујчиновића који је лежао на поду крвав и без доњег веша.

"Обдукција је утврдила да је Александар Мујчиновић избоден 11 пута по телу. Осам пута жртва је избодена у пределу стомака, а три убода су у пределу грудног коша", објаснио је јуче извор “ЕуроБлица” близак истрази.

Осумњичена се током саслушања у полицији бранила да је Мујчиновић покушао силовати. Обзиром да очевидаца изузев жртве и убице није било, материјални докази би требали дати одговор шта се дешавало кобног дана у кући Мујчиновића у Солунској улици и да ли осумњичена говори истину или покушава ублажити стравичан злочин.

Комшије и пријатељи покојника тврде да бањалучки фотограф није био познат по насилничком понашању, већ напротив да се радило о поштеном и вредном човеку. Прве комшије покојника Славица Ћорић и њен супруг Мирослав имали су само речи хвале за Акија, како су звали покојног комшију.

"Никада нисам чула да је нешто ружно учинио. Знам да је живео сам, да су му мајка и сестра у Хрватској, а брат да живи у САД, на Флориди. Отац који је био инжењер умро је прошле године", испричала је Ћорићева.

Додаје како је покојног Мујчиновића виђала са црвенокосом девојком (Кристином оп.а.) са којом је био у вези неколико месеци.

"Ко зна шта се ту догодило, ми нисмо чули ни видели ништа, али Александар није био насилан", навели су Ћорићи, додајући како су за трагедију сазнали у недељу око 12 часова када су видели полицијска возила и ватрогасце пред кућом Мујчиновића.

Баиса Мујчиновић, мајка убијеног Александра, испричала је јуче за “ЕуроБлиц” да је била шокирана када ју је родбина из Немачке у недељу око 19 часова звала на телефон и изјављивала саучешће.

"Нисам имала појма шта се догодило, нити ме неко из полиције обавестио о убиству. Родбина ме звала из Немачке и изјављивала саучешће, јер су прочитали на порталима", испричала је шокирана мајка.

Додаје како је њен син преживео рат да би свој живот окончао на окрутан начин.

"Мој Александар је био вредан младић и није заслужио да овако заврши. Не памтим да ли се окрутније убиство догодило у нашем крају", изјавила је уплакана мајка покојника.

Притвор

Осумњичена Кристина Јовковић јуче послеподне спроведена је у Окружно јавно тужилаштво Бањалука на саслушање. Тужилаштво ће, како сазнаје “ЕуроБлиц”, након саслушања затражити одређивање једномесечног притварања.

Истрага

Марија Маркановић, портпарол ЦЈБ Бањалука, изјавила је да је случај полицији пријављен у недељу у поподневним часовима.

"Полиција је по налогу тужиоца обавила увиђај и изузела трагове на месту злочина, а испред куће у којој се догодило убиство и даље се налазе полицијски службеници", закључила је јуче портпарол ЦЈБ Бањалука.

Извор: ЕуроБлиц

Коментари / 0

Оставите коментар