Priznala da je ubila banjalučkog fotografa

Kristina Jovković (31) iz Zagreba priznala je tokom saslušanja u policiji da je krvnički na smrt izbola banjalučkog fotografa Aleksandra Mujčinovića Akija (44) u njegovoj kući u centru Banjaluke, potvrđeno je “EuroBlicu”.

Republika Srpska 22.11.2016 | 10:32
Priznala da je ubila banjalučkog fotografa
Ubistvo je počinjeno kuhinjskim nožem, a Jovkovićeva je nakon zločina iz strasti, koji se dogodio 18. novembra u večernjim časovima, zaključala vrata kuće i otišla kao da se ništa nije dogodilo.
 
Dva dana kasnije prijavila je zločin policiji, nakon čega je uhapšena. Policija je nakon ulaska u kuću u banjalučkoj Solunskoj ulici našla telo Mujčinovića koji je ležao na podu krvav i bez donjeg veša.

"Obdukcija je utvrdila da je Aleksandar Mujčinović izboden 11 puta po telu. Osam puta žrtva je izbodena u predelu stomaka, a tri uboda su u predelu grudnog koša", objasnio je juče izvor “EuroBlica” blizak istrazi.

Osumnjičena se tokom saslušanja u policiji branila da je Mujčinović pokušao silovati. Obzirom da očevidaca izuzev žrtve i ubice nije bilo, materijalni dokazi bi trebali dati odgovor šta se dešavalo kobnog dana u kući Mujčinovića u Solunskoj ulici i da li osumnjičena govori istinu ili pokušava ublažiti stravičan zločin.

Komšije i prijatelji pokojnika tvrde da banjalučki fotograf nije bio poznat po nasilničkom ponašanju, već naprotiv da se radilo o poštenom i vrednom čoveku. Prve komšije pokojnika Slavica Ćorić i njen suprug Miroslav imali su samo reči hvale za Akija, kako su zvali pokojnog komšiju.

"Nikada nisam čula da je nešto ružno učinio. Znam da je živeo sam, da su mu majka i sestra u Hrvatskoj, a brat da živi u SAD, na Floridi. Otac koji je bio inženjer umro je prošle godine", ispričala je Ćorićeva.

Dodaje kako je pokojnog Mujčinovića viđala sa crvenokosom devojkom (Kristinom op.a.) sa kojom je bio u vezi nekoliko meseci.

"Ko zna šta se tu dogodilo, mi nismo čuli ni videli ništa, ali Aleksandar nije bio nasilan", naveli su Ćorići, dodajući kako su za tragediju saznali u nedelju oko 12 časova kada su videli policijska vozila i vatrogasce pred kućom Mujčinovića.

Baisa Mujčinović, majka ubijenog Aleksandra, ispričala je juče za “EuroBlic” da je bila šokirana kada ju je rodbina iz Nemačke u nedelju oko 19 časova zvala na telefon i izjavljivala saučešće.

"Nisam imala pojma šta se dogodilo, niti me neko iz policije obavestio o ubistvu. Rodbina me zvala iz Nemačke i izjavljivala saučešće, jer su pročitali na portalima", ispričala je šokirana majka.

Dodaje kako je njen sin preživeo rat da bi svoj život okončao na okrutan način.

"Moj Aleksandar je bio vredan mladić i nije zaslužio da ovako završi. Ne pamtim da li se okrutnije ubistvo dogodilo u našem kraju", izjavila je uplakana majka pokojnika.

Pritvor

Osumnjičena Kristina Jovković juče poslepodne sprovedena je u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka na saslušanje. Tužilaštvo će, kako saznaje “EuroBlic”, nakon saslušanja zatražiti određivanje jednomesečnog pritvaranja.

Istraga

Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka, izjavila je da je slučaj policiji prijavljen u nedelju u popodnevnim časovima.

"Policija je po nalogu tužioca obavila uviđaj i izuzela tragove na mestu zločina, a ispred kuće u kojoj se dogodilo ubistvo i dalje se nalaze policijski službenici", zaključila je juče portparol CJB Banjaluka.

Izvor: EuroBlic

Komentari / 0

Ostavite komentar