Јак земљотрес, па цунами у Јапану

На обали Тихог океана на североистоку Јапана регистрован је снажан земљотрес јачине 7,4 степена по Рихтеру и изазвао морске таласе од 1,4 метра, услед чега је повређено 14 особа.

Свијет 22.11.2016 | 07:08
Јак земљотрес, па цунами у Јапану
Међу 14 повријеђених је најмање троје са преломима, а, за сада, нема смртних случајева, нити пријава несталих.

Ројтерс преноси наводе америчког Геолошког института да је потрес био на око 67 километара североисточно од Ивакија, на дубини од 10 километара, док ТАСС само јавља да је погодјена префектура Фукушима и податке о кретању цунамија.

Према најновијим сазнањима, систем хлађења у трећем реактору нуклеарне централе Фукушима је поправљен, након што је био стао.



Како је "Раша тудеј" пренела, систем за хлађење трећег реактора у нуклеарној централи био је престао да пушта воду у систем а проблем је настао због квара на пумпи.

"За сада, нисмо забележили ништа непредвиђено", објавио је ТЕПЦО.

Ројтерс наводи да је "Тохоку компанија за електричну енергију" објавила да нема оштаћења на нуклеарној централи "Онагава".



На телевизијским снимцима приказани су бродови како напуштају луке у префектури Фукушима и упућују се ка мору због опасности од цунамија.

Након снажног земљотреса који је погодио ту област у Јапану и покренуо цунами у марту 2011, дошло је до акцидента у виду експлозија и отакања радиоактивног материјала.

Тада је од земљотреса и цунамија око 16.000 људи погинуло, а око 2.500 се воде као нестали.













Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар