Видео: Да ли је он нови Марко Ван Бастен?!

"Исте су висине, конституције, обојица су брзи и имају разоран шут. Можда ће ускоро бити на истом нивоу“, каже отац Каспера Долберга који је запалио Холандију.

Фудбал 22.11.2016 | 22:30
Видео: Да ли је он нови Марко Ван Бастен?!
Млада звезда Ајакса Каспер Долберг преодређен је да постане нови Марко Ван Бастен - барем ако то питате његовог оца. Уколико је 19-годишњи нападач мислио да спусти мало та превелика очекивања њему најближих, сада је касно. 

Долберг се летос пробио у први тим после продаје Аркадијуша Милика Наполију за 32.000.000 евра. Импресиван је до сада, а осам голова на 12 утакмица утицале су на чињеницу да се већ сада за њега интересују поједини клубови из Премијер лиге.

Поређење са једним од највећих светских фудбалера и иконом холандског фудбала уследило је након што је Долберг постигао хет-трик за само 37 минута у јучерашњем тријумфу над НЕЦ-ом од 5:0. Тако брзу серију голова Ван Бастен је рецимо правио за 22 минута и то давне 1984. године.



Уколико Долберг настави да се правилно развија, подсетимо недавно је дебитовао и за А тим репрезентације Данске у квалификацијама за Светско првенство, његов отац се нада лепој каријери.

„Видим много сличности између Каспера и Марка Ван Бастена. Наравно да би било лепо да крене његовим стопама. Исте су висине, конституције, обојица су брзи и имају разоран шут. Можда ће ускоро бити на истом нивоу“, рекао је отац фудбалера Ајакса.

Каспер Долберг стигао је у Амстердам из данског Силкеборга у лето 2015. године, а након што је провео годину дана у омладинцима, промовисан је у први тим овога лета. Заједно са земљаком Николајем Јоргенсеном из Фејенорда и Енесом Уналом из Твентеа (на позајмици из Манчестер Ситија), држи чело листе стрелаца.

Са славним клубом из Амстердама има уговор до 2021. године, а технички директор Марк Овермарс обећао је да га неће пустити нигде из Ајакса у наредном периоду.

„Исувише је млад да иде у иностранство, барем док не одигра неколико сезона овде. И Каспер сам зна да је потребно неко време да игра најбоље што може за Ајакс“, закључио јеОвермарс.

Дакле, обратите пажњу на овог момка у недељама које следе...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар