Video: Da li je on novi Marko Van Basten?!

"Iste su visine, konstitucije, obojica su brzi i imaju razoran šut. Možda će uskoro biti na istom nivou“, kaže otac Kaspera Dolberga koji je zapalio Holandiju.

Fudbal 22.11.2016 | 22:30
Video: Da li je on novi Marko Van Basten?!
Mlada zvezda Ajaksa Kasper Dolberg preodređen je da postane novi Marko Van Basten - barem ako to pitate njegovog oca. Ukoliko je 19-godišnji napadač mislio da spusti malo ta prevelika očekivanja njemu najbližih, sada je kasno. 

Dolberg se letos probio u prvi tim posle prodaje Arkadijuša Milika Napoliju za 32.000.000 evra. Impresivan je do sada, a osam golova na 12 utakmica uticale su na činjenicu da se već sada za njega interesuju pojedini klubovi iz Premijer lige.

Poređenje sa jednim od najvećih svetskih fudbalera i ikonom holandskog fudbala usledilo je nakon što je Dolberg postigao het-trik za samo 37 minuta u jučerašnjem trijumfu nad NEC-om od 5:0. Tako brzu seriju golova Van Basten je recimo pravio za 22 minuta i to davne 1984. godine.



Ukoliko Dolberg nastavi da se pravilno razvija, podsetimo nedavno je debitovao i za A tim reprezentacije Danske u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, njegov otac se nada lepoj karijeri.

„Vidim mnogo sličnosti između Kaspera i Marka Van Bastena. Naravno da bi bilo lepo da krene njegovim stopama. Iste su visine, konstitucije, obojica su brzi i imaju razoran šut. Možda će uskoro biti na istom nivou“, rekao je otac fudbalera Ajaksa.

Kasper Dolberg stigao je u Amsterdam iz danskog Silkeborga u leto 2015. godine, a nakon što je proveo godinu dana u omladincima, promovisan je u prvi tim ovoga leta. Zajedno sa zemljakom Nikolajem Jorgensenom iz Fejenorda i Enesom Unalom iz Tventea (na pozajmici iz Mančester Sitija), drži čelo liste strelaca.

Sa slavnim klubom iz Amsterdama ima ugovor do 2021. godine, a tehnički direktor Mark Overmars obećao je da ga neće pustiti nigde iz Ajaksa u narednom periodu.

„Isuviše je mlad da ide u inostranstvo, barem dok ne odigra nekoliko sezona ovde. I Kasper sam zna da je potrebno neko vreme da igra najbolje što može za Ajaks“, zaključio jeOvermars.

Dakle, obratite pažnju na ovog momka u nedeljama koje slede...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar