Опомене и упозорење – спорије возите

Саобраћајна несрећа на периферији. Смрскан аутомобил. Два повријеђена лица. Пристиже полиција, активисти Црвеног крста, ватрогасци. Ту су и људи из Ауто-мото друштва „Вишеград“.

Република Српска 21.11.2016 | 20:20
Опомене и упозорење – спорије возите
Све ово је дио вјежбе која осликава стварност на нашим путевима. Знак опомене и упозорења – спорије вози, поштуј саобраћајну сигнализацију, не причај мобилним телефоном и што је веома важно буди тријезан за воланом!

„Као илустрацију ових упозорења преносимо податак да је у прошлој години на путевима Републике Српске у саобраћајним незгодама страдала 151 особа, 745 је теже, а 200 лакше повријеђено", потврдио је предсједник АМД „Вишеград“ Радован Липовац.

Предсједник Црвеног крста у Вишеграду Душко Самарџић рекао је послије изведене вјежбе да је она организована како би грађани били упозорени на поштовање прописа из саобраћајне културе и на тај начин се спријечило дешавање саобраћајних несрећа, посебно оних са смртним исходом.

„Што се ватрогасне једнице тиче, она располаже савременом опремом, посебно оном која се користи у спасавању повријеђених из смрсканих аутомобла", рекао је шеф у Територијалној ватрогасној јединици у Вишеграду Жељко Милошевић.

Учесница вјежбе и млади активиста Црвеног крста Катарина Каљевић каже да је ово начин како омладинац може корисно провести слободно вријеме, бити хуманитарац и помагати другима, али и подстакнути себе како ће се сутра понашати као учесник у саобраћају.

Дан сјећања на жртве саобраћајних незгода, Ауто-мото друштво у Вишеграду обиљежава сваке треће недеље у новембру.



БН телевизија

Коментари / 0

Оставите коментар