Opomene i upozorenje – sporije vozite

Saobraćajna nesreća na periferiji. Smrskan automobil. Dva povrijeđena lica. Pristiže policija, aktivisti Crvenog krsta, vatrogasci. Tu su i ljudi iz Auto-moto društva „Višegrad“.

Republika Srpska 21.11.2016 | 20:20
Opomene i upozorenje – sporije vozite
Sve ovo je dio vježbe koja oslikava stvarnost na našim putevima. Znak opomene i upozorenja – sporije vozi, poštuj saobraćajnu signalizaciju, ne pričaj mobilnim telefonom i što je veoma važno budi trijezan za volanom!

„Kao ilustraciju ovih upozorenja prenosimo podatak da je u prošloj godini na putevima Republike Srpske u saobraćajnim nezgodama stradala 151 osoba, 745 je teže, a 200 lakše povrijeđeno", potvrdio je predsjednik AMD „Višegrad“ Radovan Lipovac.

Predsjednik Crvenog krsta u Višegradu Duško Samardžić rekao je poslije izvedene vježbe da je ona organizovana kako bi građani bili upozoreni na poštovanje propisa iz saobraćajne kulture i na taj način se spriječilo dešavanje saobraćajnih nesreća, posebno onih sa smrtnim ishodom.

„Što se vatrogasne jednice tiče, ona raspolaže savremenom opremom, posebno onom koja se koristi u spasavanju povrijeđenih iz smrskanih automobla", rekao je šef u Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici u Višegradu Željko Milošević.

Učesnica vježbe i mladi aktivista Crvenog krsta Katarina Kaljević kaže da je ovo način kako omladinac može korisno provesti slobodno vrijeme, biti humanitarac i pomagati drugima, ali i podstaknuti sebe kako će se sutra ponašati kao učesnik u saobraćaju.

Dan sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda, Auto-moto društvo u Višegradu obilježava svake treće nedelje u novembru.



BN televizija

Komentari / 0

Ostavite komentar