Асови којима прија клупа: Ово су највећи џокери у историји Премијер лиге...

Невероватан скуп екстраквалитетних голгетера!

Фудбал 26.11.2016 | 00:00
Асови којима прија клупа: Ово су највећи џокери у историји Премијер лиге...
Француски нападач Оливије Жиру већ је причао о одласку из Арсенала по истеку актуелног уговора, незадовољан чињеницом да није у првом плану код Арсена Венгера, али није могао ни да замисли да ће изједначујућим поготком против Манчестер јунајтеда на Олд Трафорду уписати своје место у историји Премијер лиге.

То је био укупно 10. погодак са клупе француског нападача, чиме се нашао на списку од 22 играча који су остварили двоцифрени учинак када је у питању овај голгетерски учинак.

Први на листи је неприкосновени Џермејн Дефо, који је постигао 23 гола са клупе у досадашњој каријери и наставља да решета мреже по највишем рангу енглеског фудбала. Други је некадашњи нападач Арсенала Нванкво Кану 17, а међу прва четири се налазе истински џокери овог такмичења Оле Гунар Солскјер (17 голова) и Хавијер ЕрнандезЋићарито (14).

Међу играчима који су постигли 13 голова с клупе у Премијер лиги су Роб Кин, Дарен Бент,Торе Андре Фло, Един Џеко, Мајк Овен, Данијел Стариџ, Виктор Аничебе и Енди Кол.



Треба напоменути да је Дидије Дрогба, поред свих голова, успео да постигне и 11 са клупе, а један мање дали су вансеријски асови Џими Флојд Хаселбајнк, Теди Шерингем иДвајт Јорк.

Арсеналови играчи су током историје овог такмичења вероватно највише погађали с клупе. Поред поменутих Жируа и Кануа, на широј листи се налазе и Никлас Бендтнер (девет голова), односно Тијери Анри, Робер Пирес, Робин ван Перси и Тео Волкот. Сви они су постигли по седам голова.

На листи има истинских џокера, али и они који су више били стандардни него што су боравили на клупи за резервне играче, али им ни то није сметало да погађају мреже ривала чак и када се не нађу у стартних 11.



ЛИСТА НАЈБОЉИХ СТРЕЛАЦА СА КЛУПЕ У ИСТОРИЈИ ПРЕМИЈЕР ЛИГЕ

Џермејн Дефо - 23 гола
Нванкво Кану - 17
Оле Гунар Солскјер - 17
Хавијер Ернандез Ћићарито - 14
Роби Кин - 13
Дарен Бент - 13
Торе Андре Фло - 13
Един Џеко - 13
Мајкл Овен - 13
Данијел Стариџ - 13
Виктор Аничебе - 13
Енди Кол - 13
Карлтон Кол - 11
Дидије Дрогба - 11
Саломон Калу - 11
Џулиан Јоаким - 10
Џими Флојд Хаселбајнк - 10
Оливије Жиру - 10
Питер Крауч - 10
Теди Шерингем - 10
Лоуис Саха - 10
Двајт Јорк - 10

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар