Asovi kojima prija klupa: Ovo su najveći džokeri u istoriji Premijer lige...

Neverovatan skup ekstrakvalitetnih golgetera!

Fudbal 26.11.2016 | 00:00
Asovi kojima prija klupa: Ovo su najveći džokeri u istoriji Premijer lige...
Francuski napadač Olivije Žiru već je pričao o odlasku iz Arsenala po isteku aktuelnog ugovora, nezadovoljan činjenicom da nije u prvom planu kod Arsena Vengera, ali nije mogao ni da zamisli da će izjednačujućim pogotkom protiv Mančester junajteda na Old Trafordu upisati svoje mesto u istoriji Premijer lige.

To je bio ukupno 10. pogodak sa klupe francuskog napadača, čime se našao na spisku od 22 igrača koji su ostvarili dvocifreni učinak kada je u pitanju ovaj golgeterski učinak.

Prvi na listi je neprikosnoveni Džermejn Defo, koji je postigao 23 gola sa klupe u dosadašnjoj karijeri i nastavlja da rešeta mreže po najvišem rangu engleskog fudbala. Drugi je nekadašnji napadač Arsenala Nvankvo Kanu 17, a među prva četiri se nalaze istinski džokeri ovog takmičenja Ole Gunar Solskjer (17 golova) i Havijer ErnandezĆićarito (14).

Među igračima koji su postigli 13 golova s klupe u Premijer ligi su Rob Kin, Daren Bent,Tore Andre Flo, Edin Džeko, Majk Oven, Danijel Staridž, Viktor Aničebe i Endi Kol.



Treba napomenuti da je Didije Drogba, pored svih golova, uspeo da postigne i 11 sa klupe, a jedan manje dali su vanserijski asovi Džimi Flojd Haselbajnk, Tedi Šeringem iDvajt Jork.

Arsenalovi igrači su tokom istorije ovog takmičenja verovatno najviše pogađali s klupe. Pored pomenutih Žirua i Kanua, na široj listi se nalaze i Niklas Bendtner (devet golova), odnosno Tijeri Anri, Rober Pires, Robin van Persi i Teo Volkot. Svi oni su postigli po sedam golova.

Na listi ima istinskih džokera, ali i oni koji su više bili standardni nego što su boravili na klupi za rezervne igrače, ali im ni to nije smetalo da pogađaju mreže rivala čak i kada se ne nađu u startnih 11.



LISTA NAJBOLJIH STRELACA SA KLUPE U ISTORIJI PREMIJER LIGE

Džermejn Defo - 23 gola
Nvankvo Kanu - 17
Ole Gunar Solskjer - 17
Havijer Ernandez Ćićarito - 14
Robi Kin - 13
Daren Bent - 13
Tore Andre Flo - 13
Edin Džeko - 13
Majkl Oven - 13
Danijel Staridž - 13
Viktor Aničebe - 13
Endi Kol - 13
Karlton Kol - 11
Didije Drogba - 11
Salomon Kalu - 11
Džulian Joakim - 10
Džimi Flojd Haselbajnk - 10
Olivije Žiru - 10
Piter Krauč - 10
Tedi Šeringem - 10
Louis Saha - 10
Dvajt Jork - 10

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar