Атлетико Мадрид - Разбијена војска!

Чолов Атлетико везао два пораза после 170 лигашких утакмица и 1.683 дана!

Фудбал 22.11.2016 | 21:00
Атлетико Мадрид - Разбијена војска!
Пред сваку сезону провлачи се то исто питање. Колико још километара у својим ногама имају играчи Атлетика? Колико још могу да издрже у војничком ритму команданта Чола? И сваки пут до сада, сви они који су се надали паду Јорганџија остајали су разочарани. Кад год се учинило да црвено-бели мадридски тим губи корак Дијего Симеоне би некако успевао да у екипи пронађе и оно заборављено зрнце енергије. Да се премости тренутна криза, да се победи само једна важна утакмица и да онда наставе да у маршу газе све пред собом као да се ништа није десило.

Међутим, чини се да умор полако стиже Чолову коњицу. Умор или можда Симеонеова идеја да коначно олабави тај бедем испред Јана Облака и да офанзивним играчима простора да продишу. Против слабијих екипа давало је то резултат. Против оних јачих, па... Навикла је ова екипа да игра у кост и у месо. И ако нема асове какви су Кристијано Роналдо, Лука Модрић иГерет Бејл, или на другој страни Лео Меси, Луис Суарез или Нејмар, управо је у тој рововској тучи правила разлику.

Авај, у последњем Мадрилењу на "Висенте Калдерону" Атлетико је доживео да буде претучен. Резултатски под број један, тактички такође, јер оно што је Зинедин Зидан за мање од годину дана направио од Реала заслужује посебан текст. Можда и највише - Атлетико је психолошки разорен.

Као сунце цвећу била му је потребна победа над Реалом после оног фаталног пораза у миланском финалу Лиге шампиона. Уместо тога флеш-бек на дане када су Јорганџије имале комплексе од богатих комшија. На оне силне “клетве“ којима су правдали недостатак резултата. Симеоне је успео да отера те црне мисли, али баш у сезони у коју је Атлетико ушао са никад скупљим тимом - оне су почеле поново да провоцирају ум Јорганџија.

У протекле четири сезоне, наиме, Атлетико ниједном није био ван три првопласирана на табели Примере. Сада је шести, чак девет бодова иза водећег Реала. Два лигашка пораза у низу последњи пут су претрпели још у априлу 2014. године. У међувремену се земља 1.683 пута окренула око своје осе, Атлетико је одиграо 170 првенствених утакмица...Занимљиво, и те 2012. други пораз му је нанео Краљевски клуб. Под вођствомЖозеа Муриња, такође на "Калдерону", славио је са 4:1 уз хет-трик, погађате, Кристијана Роналда.

Да ли се то циклус завршио? Да ли је командант Чоло испалио све што је имао у арсеналу и већ почео да размишља о данима у Интеру?

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар