Atletiko Madrid - Razbijena vojska!

Čolov Atletiko vezao dva poraza posle 170 ligaških utakmica i 1.683 dana!

Fudbal 22.11.2016 | 21:00
Atletiko Madrid - Razbijena vojska!
Pred svaku sezonu provlači se to isto pitanje. Koliko još kilometara u svojim nogama imaju igrači Atletika? Koliko još mogu da izdrže u vojničkom ritmu komandanta Čola? I svaki put do sada, svi oni koji su se nadali padu Jorgandžija ostajali su razočarani. Kad god se učinilo da crveno-beli madridski tim gubi korak Dijego Simeone bi nekako uspevao da u ekipi pronađe i ono zaboravljeno zrnce energije. Da se premosti trenutna kriza, da se pobedi samo jedna važna utakmica i da onda nastave da u maršu gaze sve pred sobom kao da se ništa nije desilo.

Međutim, čini se da umor polako stiže Čolovu konjicu. Umor ili možda Simeoneova ideja da konačno olabavi taj bedem ispred Jana Oblaka i da ofanzivnim igračima prostora da prodišu. Protiv slabijih ekipa davalo je to rezultat. Protiv onih jačih, pa... Navikla je ova ekipa da igra u kost i u meso. I ako nema asove kakvi su Kristijano Ronaldo, Luka Modrić iGeret Bejl, ili na drugoj strani Leo Mesi, Luis Suarez ili Nejmar, upravo je u toj rovovskoj tuči pravila razliku.

Avaj, u poslednjem Madrilenju na "Visente Kalderonu" Atletiko je doživeo da bude pretučen. Rezultatski pod broj jedan, taktički takođe, jer ono što je Zinedin Zidan za manje od godinu dana napravio od Reala zaslužuje poseban tekst. Možda i najviše - Atletiko je psihološki razoren.

Kao sunce cveću bila mu je potrebna pobeda nad Realom posle onog fatalnog poraza u milanskom finalu Lige šampiona. Umesto toga fleš-bek na dane kada su Jorgandžije imale komplekse od bogatih komšija. Na one silne “kletve“ kojima su pravdali nedostatak rezultata. Simeone je uspeo da otera te crne misli, ali baš u sezoni u koju je Atletiko ušao sa nikad skupljim timom - one su počele ponovo da provociraju um Jorgandžija.

U protekle četiri sezone, naime, Atletiko nijednom nije bio van tri prvoplasirana na tabeli Primere. Sada je šesti, čak devet bodova iza vodećeg Reala. Dva ligaška poraza u nizu poslednji put su pretrpeli još u aprilu 2014. godine. U međuvremenu se zemlja 1.683 puta okrenula oko svoje ose, Atletiko je odigrao 170 prvenstvenih utakmica...Zanimljivo, i te 2012. drugi poraz mu je naneo Kraljevski klub. Pod vođstvomŽozea Murinja, takođe na "Kalderonu", slavio je sa 4:1 uz het-trik, pogađate, Kristijana Ronalda.

Da li se to ciklus završio? Da li je komandant Čolo ispalio sve što je imao u arsenalu i već počeo da razmišlja o danima u Interu?

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar