Матићева перфекција - симбол моћног Челсија!

Везни ред Плаваца с Матићем и Кантеом у тандему делује гранитно и хладнокрво. Та њихова сигурност преноси се на остатак тима, како на одбрану, тако и нападаче, који пуцају од самопоуздања.

Фудбал 22.11.2016 | 19:30
Матићева перфекција - симбол моћног Челсија!
Везни ред је главна осовина сваког клуба на паланети, а такав је случај и са лондонским Челсијем, који своју снагу и пробој на чело Премијер лиге изградио захваљуљући доминантној игри на средини терена.

А тамо је у главној улози српски репрезентативац Немања Матић, који је на данашњој утакмици против Мидлсброа имао 97 посто прецизних пасова. Многи ће рећи да није ни чудо, кад се углавном ради о додавањима на свега неколико метара, али када се зна кроз колико тешких и напорних дуела српски ас прође током 90 минута игре, онда је јасно да се овај податак може сматрати правом перфекцијом.

Везни ред Плаваца са Матићем и Кантеом у тандему делује гранитно и хладнокрво. Та њихова сигурност преноси се на остатак тима, како на одбрану, тако и нападаче, који пуцају од самопоуздања.

Челси је под Контеом везао шест победа у Премијер лиги, а у овом колу су му се поклопили резултати, па се пробио на лидерску позицију, испред Ливерпула и Манчестер Ситија. Да Матић не игра само дефанзивно јасно је и на основу броја асистенција, којих има пет и налази се на деоби другог места када је у питању табела са овим статистичким учинком. Изнад њега је само феноменални Кевин де Брујне, који има две асистенције више, док исти број додавања за постизање гола имају Кутињо, Лалана, Педро и Заха.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар