Matićeva perfekcija - simbol moćnog Čelsija!

Vezni red Plavaca s Matićem i Kanteom u tandemu deluje granitno i hladnokrvo. Ta njihova sigurnost prenosi se na ostatak tima, kako na odbranu, tako i napadače, koji pucaju od samopouzdanja.

Fudbal 22.11.2016 | 19:30
Matićeva perfekcija - simbol moćnog Čelsija!
Vezni red je glavna osovina svakog kluba na palaneti, a takav je slučaj i sa londonskim Čelsijem, koji svoju snagu i proboj na čelo Premijer lige izgradio zahvaljuljući dominantnoj igri na sredini terena.

A tamo je u glavnoj ulozi srpski reprezentativac Nemanja Matić, koji je na današnjoj utakmici protiv Midlsbroa imao 97 posto preciznih pasova. Mnogi će reći da nije ni čudo, kad se uglavnom radi o dodavanjima na svega nekoliko metara, ali kada se zna kroz koliko teških i napornih duela srpski as prođe tokom 90 minuta igre, onda je jasno da se ovaj podatak može smatrati pravom perfekcijom.

Vezni red Plavaca sa Matićem i Kanteom u tandemu deluje granitno i hladnokrvo. Ta njihova sigurnost prenosi se na ostatak tima, kako na odbranu, tako i napadače, koji pucaju od samopouzdanja.

Čelsi je pod Konteom vezao šest pobeda u Premijer ligi, a u ovom kolu su mu se poklopili rezultati, pa se probio na lidersku poziciju, ispred Liverpula i Mančester Sitija. Da Matić ne igra samo defanzivno jasno je i na osnovu broja asistencija, kojih ima pet i nalazi se na deobi drugog mesta kada je u pitanju tabela sa ovim statističkim učinkom. Iznad njega je samo fenomenalni Kevin de Brujne, koji ima dve asistencije više, dok isti broj dodavanja za postizanje gola imaju Kutinjo, Lalana, Pedro i Zaha.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar