Гудељ и Премијер лига - јављају се стари купци!

Српског репрезентативца свакодневно везују са новим клубовима...

Фудбал 24.11.2016 | 14:30
Гудељ и Премијер лига - јављају се стари купци!
Немања Гудељ броји последње дане у холандском клупском фудбалу, а после озбиљне свађе са тренером Петером Бошом и прекоманде у млади тим, дилеме нема да је одлазак са Амстердам Арене у јануару једина опција. 

Као прва опција појавила се Севиља, али у случају да од трансфера у Андалузију не буде ништа, српском репрезентативцу остају и друге могућности. Интересантно, за Гудеља су интересовање опет показали клубови који су га желели и летос. Наиме, холандски медији јављају да су се амстердамском великану поново јавили представници Сандерленда и Барнлија, пошто су спремни да Гудељу понуде излаз из нимало пријатне ситуације. 

Дејвиду Мојесу је под хитно потребан један поливалентни везиста с обзиром да Црне мачке озбиљно кубуре са повредама. У овом тренутку од дефанзивних и централних везиста може да рачуна само на Џека Родвела и Дидијеа Ндонга, док су Ли Катермол, Јан Кирхоф и Себастијан Ларсон повређени. А Гудељ би могао да покрије све три позиције - дефанзивну, централну и офанзивну. Додуше, питање је шта би се десило када би се реконвалесценти опоравили, али Гудељ ипак има мало већи педигре од поменутих конкурената.

Са Барнлијем је ситуација мало другачија. Клуб из Ланкашира је прошлог лета утрошио око 25.000.000 евра на појачања, а чак 20.400.000 отишло је на двојицу централних везиста -Џефа Хендрика (11.800.000) и Стивена Дефура (8.600.000). Али, док се некадашњи играч Андерлехта показао као пун погодак, Хендрик досад није оправдао очекивања. Ту је, опет, елемент разноврсности коју Гудељ има, а цена је притом сасвим пристојна.

Подсетимо, за 25-годишњег везисту врата првог тима су затворена због непомирљивих размирица са тренером Бошом, а пошто разговори нису донели позитиван исход, Гудељу је одређена цена на 6.000.000 евра. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар