Gudelj i Premijer liga - javljaju se stari kupci!

Srpskog reprezentativca svakodnevno vezuju sa novim klubovima...

Fudbal 24.11.2016 | 14:30
Gudelj i Premijer liga - javljaju se stari kupci!
Nemanja Gudelj broji poslednje dane u holandskom klupskom fudbalu, a posle ozbiljne svađe sa trenerom Peterom Bošom i prekomande u mladi tim, dileme nema da je odlazak sa Amsterdam Arene u januaru jedina opcija. 

Kao prva opcija pojavila se Sevilja, ali u slučaju da od transfera u Andaluziju ne bude ništa, srpskom reprezentativcu ostaju i druge mogućnosti. Interesantno, za Gudelja su interesovanje opet pokazali klubovi koji su ga želeli i letos. Naime, holandski mediji javljaju da su se amsterdamskom velikanu ponovo javili predstavnici Sanderlenda i Barnlija, pošto su spremni da Gudelju ponude izlaz iz nimalo prijatne situacije. 

Dejvidu Mojesu je pod hitno potreban jedan polivalentni vezista s obzirom da Crne mačke ozbiljno kubure sa povredama. U ovom trenutku od defanzivnih i centralnih vezista može da računa samo na Džeka Rodvela i Didijea Ndonga, dok su Li Katermol, Jan Kirhof i Sebastijan Larson povređeni. A Gudelj bi mogao da pokrije sve tri pozicije - defanzivnu, centralnu i ofanzivnu. Doduše, pitanje je šta bi se desilo kada bi se rekonvalescenti oporavili, ali Gudelj ipak ima malo veći pedigre od pomenutih konkurenata.

Sa Barnlijem je situacija malo drugačija. Klub iz Lankašira je prošlog leta utrošio oko 25.000.000 evra na pojačanja, a čak 20.400.000 otišlo je na dvojicu centralnih vezista -Džefa Hendrika (11.800.000) i Stivena Defura (8.600.000). Ali, dok se nekadašnji igrač Anderlehta pokazao kao pun pogodak, Hendrik dosad nije opravdao očekivanja. Tu je, opet, element raznovrsnosti koju Gudelj ima, a cena je pritom sasvim pristojna.

Podsetimo, za 25-godišnjeg vezistu vrata prvog tima su zatvorena zbog nepomirljivih razmirica sa trenerom Bošom, a pošto razgovori nisu doneli pozitivan ishod, Gudelju je određena cena na 6.000.000 evra. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar